20 Ekim 2023 Cuma

Karşına Boey'in 9 olan driplingi çıkınca keyif kalmıyor


Oyuncu incelemeleri ile alakalı, oyunun tam sürümü sonrası yazacağım. Gamepass üzerinden oyuna sahip olacağım için, beta sürümünde ben yokum. Çeşitli hesaplar ve yayıncılar da, futbolcu özelliklerini paylaştı. Galatasaray'a genel olarak bakınca, yeni transfer edilen isimleri bir kenara koymak zorundayız. Onların özellikleri, geldikleri takımların gözlemcileri tarafından ayarlanıyor. Geçen sezondan kalan futbolcularımıza bakınca da, sanki bu takım şampiyon olmamış, futbolcuları gelişmemiş gibi bir durum var. Boey'in profili yukarıda, siz karar verin. Dripling 9 diyor. Boey'un birçok önemli özelliği var da, en güçlü olduğu yer dripling değil mi? Pas ve teknik tarafta da zayıf bırakılmış, savunma odaklı bir profil oluşturulmuş. Transfer edilirken ki Boey yok artık, o adam geride kaldı. O algıdan sıyrılın, bu adam bambaşka. Bu profilin yaz aylarında ayarlanması da bir şey değiştirmez, geçen sezonu ortada işte. 


2 örnek daha paylaşayım. Kerem Aktürkoğlu'nun bitiriciliği ve pas özelliği bu seviyede mi gerçekten? Ya da Abdülkerim Bardakcı'nın savunma özelliği bu seviyede mi? Adam Şampiyonlar Ligi stoperi, geçen yıldan bu yana istikrarı ortada. Kerem Aktürkoğlu desek her dönem büyüyor. Birçok futbolcumuz bu durumda maalesef. Gelişmesini beklediğimiz herkes, sanki başarısız bir sezon geçirmişiz gibi çıkışta değil. PA değeri falan denmesin hiç, profillerden her şey ortaya çıkıyor. Oyunun matematiğini bilmeyenlere bu masallar anlatılır da, profile bakınca neyin ne olacağını, nereye geleceğini anlıyorum ben.

Bu da bir süredir böyle. Galatasaraylı futbolcuların özelliklerinin doğru şekilde yükselmediğini düşünüyorum. Güncelleme dönemleri geliyor geçiyor, bir şey değişmiyor. Gerçekçilik adı altında hareket ediliyorsa da yanlış, çünkü gerçekçi değil. Yine oynayacağız oyunu, bu profillerle de başarılı oluruz. Tat kaçırıyor yine de. Heves ediyoruz, kafalarda profil oluşturuyoruz. Karşına Boey'in 9 olan driplingi çıkınca keyif kalmıyor. Bunun da süreklilik kazanması can sıkıyor. Her dönem aynı muhabbet, güncelleme zamanı değişen bir şey yok.

6 yorum:

  1. o zamanlar 7-8 yaşlarında çok küçük bir çocuktum ancak hatirliyorum :) cm99-00de gerçekte bildiğimiz gibi üst seviye bir takım olan galatasaray, berbat oyunculardan kurulu kötü bir takımdı ancak 00-01 oyununda avrupadaki top seviye takımlardan biriydi keza oyuncu özellikleri de..sebebi malum,yine aynı şey bekliyoruz..yalnız bu senede maalesef :) gruptan ikinci çıkıcaz galiba ve bir üst turda city filan gelirse..onun yerine gruptan 3.çıkıp avrupa liginde finale kadar gidip, kupanın kazanılmasını tercih ederdim..o zaman seneye oyuncularımızın özelliklerini görürdük..yine de kısmet,ötesi olmuyor.

    YanıtlaSil
  2. bu tür oyunlardan hiç anlamadığım için soruyorum. oyuncularımıza düşük puanlar verilmesinin sebebi nedir. bize özel mi bu yoksa yani mesela fb'deki puanlar, ülkedeki diğer takımlar, oyuncular da düşük seviyede mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin dışarıdan görünüşü.. Ama takımların gözlemcilerinin de etkisi.

      Sil
  3. Hiç çalışmamışlar geçen senekilerin üzerinden geçip devam etmişler neredeyse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top kapması arttırılarak geliştirdim zannediliyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir