8 Ekim 2023 Pazar

Kornerlerden gol bulmaya devam edeceğiz


Davinson Sanchez'i oynadığı her maçta övmekten geri durmam. Ocak 2022'den bu yana ilk kez gol atmış da, Galatasaray'da oynadığı her maçta duran toplarda gole çok yaklaşıyor. Galatasaray'da özellikle de kornerler çok etkili kullanılıyor. Abdülkerim Bardakcı ile bu toplara bol bol vururken, Davinson Sanchez'i de eklemiş olduk. Özellikle de kornerlerden gol bulmaya devam edeceğiz. Takım oyununa etkisi ve savunmacılığının getirdiklerini zaten konuşuyoruz. Buksa çok etkili bir forvet, ona aman bile vermedi. Orta sahada +1 kişi fazla oynaman da Davinson Sanchez sayesinde. Stoperler orta sahada basıyor, geriden çok daha iyi oyun kuruyoruz. Bu da oyununu yükseltiyor işte. Geçen sezon da takımın eksiklerinden biri bu olsa da çok fazla dillenmedi. Çünkü iyi bir Nelsson performansı vardı ama eksikleri de belliydi. Davinson Sanchez ile de bu aşıldı. Nelsson'u bu denli yabana atmayı çok sevmiyor olsam da, gerçekler de bu. Stoper tandemi çok fazla rotasyon kaldırmaz. Davinson Sanchez de yükselmeye başlamışken, Nelsson'u da görmek lazım üzerinden kenara alınamaz. Abdülkerim Bardakcı'dan da vazgeçemezsin, o da farklı ve muadili olmayan bir stoper. Maç içinde Abdülkerim Bardakcı sol beke kayarken, Nelsson'u bir ara sağ, Davinson Sanchez'i sol stoper yaptık. Orada bocalama oldu. Nelsson sol stopere kayınca taşlar yerine oturdu. Gerçi o ara da rakip çok fazla uzun vurmaya, orta denemeye başlamıştı. Kulübe geniş, formül bol. Her koşulda bir çözüm bulunuyor.

8 yorum:

  1. Okan hoca ile alakalı en büyük merakım acaba eldeki kadroyla lig ve şampiyonlar liginde alternatif oyun planları üretip üretemeyeceğiydi. Çok şükür iyi gidiyor şu ana kadar. Eldeki çeşitli kadroyla her senaryoda bir şeyler üretebiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet üretti, kenar hamleleri oldukça iyi ve 45'de de hamle yapabilir oldu. Bu da eleştiriye kulak astığını gösterir.

      Sil
  2. Aldığımız tüm oyuncular içinde tek hazır gelen oyuncu Sanchez. Hayatımda ilk defa siyah bir stoperi sevdim. Hepsinde atletizm var ama, Sanchez de oyun bilgisi de var. Okan Hoca'nın oynamak istediği oyuna çok uygun. Nelson da iyi oyuncu ama Davidson daha iyi. Zamanlar diğer transferler de fitness seviyelerini artırdıkça bu takımın çok daha iyi seviyeye geldiğini göreceğiz. Kadromuz geniş. Hoca hepsini kullanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da aslında çok fazla maç oynamadan geldi. Buna rağmen maç eksiği yaşamadı gibi bir şey.

      Sil
  3. Müthiş bir stoper. Tam bizim oyunun adamı. Ortasaha rahatlıyor ve daha ileri çıkabiliyor. Nelsson ise daha defansif ve geride duruyor. Oyunu kurmada iyi değil.

    YanıtlaSil
  4. Abdülkerim, sanchez , icardi, kaan ayhan, barış. Çok sağlam bir duran top vurabilecek ekip oluştu. Demirbay, kerem, ziyech angelino gibi de çok iyi duran top kullanan elemanlara sahibiz. Sıkıştığımız maçlarda çok işe yarar inşallah. Bazen kilidi açmak için duran toptan skor katkısı almak gerekir. O anlarda bu arkadaşların devreye gireceğine şüphemiz yok. Ayrıca toreira mertens gibi de ceza sahasını karıştıran elemanlar var. Toreiradan da gol bekliyoruz. Geçen sene atamadı ama oda bu sene birkaç maçta gol katkısı verir diye düşünüyorum. Sanchezin attığı goldeki gibi arka direğe gelen topları tamamlama konusunda işe yarayacak inşallah
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi de atıcılar var. Bu sayede, güçlü duran top organizasyonları ile gol sayısı artmaya devam edecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir