8 Ekim 2023 Pazar

Mertens'i son 30'da oyuna almanın artısını 2 maçtır yaşıyoruz


Ndombele ve Barış Alper Yılmaz'ın ilk 11 başlamasını olumlu karşılamıştım. Ndombele'yi böyle böyle hazır tutacağız. Bir noktada başlaması gerekiyordu ve bu maç da idealdi. Nasıl oynarsa oynasın, ısrar etmeye devam edeceğiz. Çünkü orta sahanın merkezindeki ideal ikili Torreira / Ndombele olacak. Alan bulamadı bu maçta, zemin de kötüydü. 60 dakikalık nefesi vardı bir de, hazır değil ama eksiği "maç" tarafında. Onu da oynamadan aşamazsınız.

Barış Alper Yılmaz'ın ise Güray Vural karşısında daha etkili olmasını beklerdim. O da alan bulamadı ve resmen duvara çarptı. Çok fazla pas hatası vardı. O pas hataları da takımın organize olabilmesine, rakip yarı sahada kalmasına engel. Rakip zaten orta sahadan hızlı ve dikine çok iyi çıkıyor. Barış Alper Yılmaz'ı, skoru aldıktan sonra kullanmak etkili oluyor. Ya da daha büyük maçlarda, alan bulabileceği ortamda diyelim. Manchester United deplasmanının ödülünü alsa da, ilk yarıdaki performansı kötüydü.

Kerem Aktürkoğlu forvetin arkasında oynarken, sağ kanadın ya Tete, ya da Ziyech olması gerekiyor. Topa sahip olabilmenin ve rakip yarı sahada kalmanın yolu bu. Kerem Aktürkoğlu, forvetin arkasında yeni bölgesine alışıyor. Sağ kanatta oynayan ismin "oyun kurucu" özelliği olursa, 2. forvet özelliğini daha net sahaya yansıtacak. Tete de oyuna girdikten sonra dengeyi iyi sağlasa da, final paslarında eksik kaldı. O da Ankaragücü maçında kalmasından kaynaklı. Çok fazla ve gereksiz Icardi odaklıydı. Bu maça özel tabi, sürekli bu şekilde oynamıyor.

Mertens'i de son 30'da oyuna almanın artısını 2 maçtır yaşıyoruz. Düşmeye başlamış rakip savunmalar karşısında, oyun aklıyla büyük fark yaratıyor. En başından bu yana söylüyorduk. Sonradan oyuna dahil olduğunda, tecrübesi ile büyük koz. Takımını organize edip, rakip ceza sahası çevresinde de o şut etkisini yeniden hatırladı. Gole yakın Mertens'i de izlemeyi özledik. 11 başladığında o kadar fazla efor sarf ediyordu ki, yaş kaynaklı düşüşü çabuk oluyordu. Ekonomik kullanmak, Mertens'i diri tutmak gerekiyor.

10 yorum:

  1. Sanchezin bir maçta rakibe patlayacağını söylemiştik. Daha o maça gelmedik bence. Nelsonda çok sağlam stoper aklıyla oynuyor ama sanchezin geriden kurduğu oyun bir başka. Geçen sene abdülkerime basıp oyunu nelsonun kurması yönünde baskı yapıyordu rakip. Şimdi Abdülkadir ve sanchez müthiş kuruyor oyunu ve baskıyı rahatça kırıp geçiyor. Mertense gelince hakikaten rakip defans düşünce oyundan zeka ne kadar faydalı oluyormuş gösteriyor bize. Sonradan girdiği maçlarda kesinlikle daha faydalı oluyor keza barış alper de öyle. Barış gibi adamları zekası oyun aklı yüksek birilerinin yönlendirmesi lazım saha içinde. Mertens icardi böyle adamlar. Yoksa kafayı öne eğip koş koş yapıyor.
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gol katkıları artarak devam edecek. Her duran topa dokunuyor çünkü, çok etkili.

      Sil
  2. barış kötüydü çünkü onu oynatacak bi oyuncu yoktu. forvet arkasında kerem var ve organizatör değil. barışla keremin pas alışverişini izlerken gözlerimiz körelebilir de. 8 numarada da oliveira tarzı bi pasör, etrafını oynatacak oyuncu olmayınca barış'ı kullanamadık. barışda pek olmadığı için ona sahada bi oyun aklı lazım, onu yönlendirecek bi isim lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alan da yoktu. Kapanan rakip karşısında zor.

      Sil
  3. Kerem forvet arkasında çok sırıtıyor. Başı kesik tavuk gibi dolaşıyor. Çok fazla top kaybi yapıyor. neredeyse 5 tane top gelse 3-4 tanesi heba oluyor. Sol tarafa geçince ise bildiğimiz Kerem'e dönüyor ve etkili olmaya başlıyor. Bence merkeze ziyech , tete kim oynayacaksa artık o geçmeli, kerem de sağa geçmeli. ya da kerem sol da devam etsin, Zaha ortaya kaysın. ayrıca kerem ortada oynayamadığı gibi oynatamiyor da. Üstteki yorum da yazılan gibi kanat oyuncularının performansını da olumsuz etkiliyor kerem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence fena iş yapmamaya başladı. Yeni pozisyon, zamanla büyüyecek orada da.

      Sil
    2. Aynen Kerem sağda Tete veya Ziyech forvet arkası denenmeli birkaç kez. Okan hoca yapar ama mayısa kadar ancak dener. Tutucu biraz. Kaan ön stoper ön libero oynadığı diziliş denenmeli diye sürekli yazıldı 6 ayda zorda kalınca denedi ancak.

      Sil
    3. Kerem Aktürkoğlu sağda biraz kısıtlı kalabilir. Kat edemeyecek çünkü. Çizgide oynamak da fizik ister.

      Sil
  4. Mertens gibi oyuncular çok değerlidir. Hem hücum pres hem organizasyonda çok iyi. Enerjisini son 20-30 dk kullanınca rakip için çok büyük sorun oluyor.2-3 sezon önce gelseydi ve daha çok iyi olacaktı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübesi seni en kritik anlarda ayakta tutar, hücumda kalırsın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir