11 Ekim 2023 Çarşamba

Oynamadığı için üzgün olmasını anlarım, gemileri yakmasını anlamam


Nelsson'un forma isteği, bu istek doğrultusundaki isyanı doğal. Bunu medya önünde dile getiriş şekli yanlış. Gemileri yaktım edasıyla açıklama yaparsan, tepkiyi de doğal alarak alırsın. Bence de Nelsson'u değersizleştirmeyelim, bu kulübün önemli futbolcularından biri. Geçen sezon izin verilmeyen transferi ile alakalı kendisine söz verilmiş ve bu tutulmadığı için üzgün de olabilir. O detayı bilmiyorum da, oynadığı takımın seviyesi ortada. Şu an gitmek istediği takımın da ötesinde. Burada çabalamak, Şampiyonlar Ligi'nde formayı alabilmek daha önemli olmalı.

Sezona iyi girmedi, elbette sonrasında toparlayabilirdi. Toparlayabildi mi dersek, bunun da yanıtı hayır. Eşinin doğumu ile alakalı sıkıntılı günler yaşadı da, sonrasında formayı kendisinde beklemesi hata. Davinson Sanchez'i transfer etti Galatasaray. Tecrübe ve kalite olarak Nelsson'un önünde. Takımın seviyesini de nereye çektiğini görüyoruz. Nelsson ise Manchester United maçında formayı giymediğim için üzgünüm, sözleşme yenileme teklifini kabul etmedim diyor. Ben de şöyle diyorum. Kopenhag maçında Nelssson yerine Davinson Sanchez oynasa kazanmıştık.

Keşke bu yaz dönemi satabilseydik. O da bizim eksiğimiz. Geçen sezonu iyi geçti çünkü. Talipleri de varken, çok fazla zorlamamak lazım. Belli ki yeni sezon adına farklı düşüncelerin var, oradaki seviyeyi yükseltmek istiyorsun. Nelsson'u o noktada takımda tutmak hata. Değerini düşürmüş oldun. Ocak ayında bence bu ayrılık gerçekleşecek de, hayal ettiğimiz rakamın aşağısında bu transfer olacak. Çünkü yedeğe düştü, şu aşamada da formayı alması zor görünüyor. Stoperde rotasyon yapmak kolay iş değil. O mevki fazla değişimi kaldırmaz.

Nelsson'un da bu arada Davinson Sanchez ya da Abdülkerim Bardakcı'dan önce Kaan Ayhan'ı kesebilmesi gerekiyor. Şu an onun da gerisine düştü. Değerini düşürmeyeyim diyorum da, gerçekleri de yazmam lazım. Medyaya bu konuyu dile getiriş şekli de yanlış. Oynamadığı için üzgün olmasını anlarım, gemileri yakmasını anlamam. Böyle yaparsan, takım arkadaşlarını hiçe saymış olursun. Teknik direktörün adil davranıyor. Geliştirdiği, dokunduğu ve ısrar ettiği futbolcular ortada. Sen de onlardan biriydin ama bunu hiçe saymayı tercih ediyorsun.

14 yorum:

  1. geçen sezon 20 m€ bandını zorlamasını bekliyorduk. ama şimdi işler karıştı tabi. kazanacağımız bonservis 6-8 gibi bişey olur. çünkü talipleri elimizin zayıfladığını biliyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 - 8 de değil. 12 - 15 bandını her türlü yakalar.

      Sil
  2. Devre arası göndermek mantıklı olur. Bu düşüncede ise bize yararlı olamaz.

    YanıtlaSil
  3. Futbolcu kendini de sorgulamalı, antrenör ve diğer arkadaşlarına saygı göstermeli. Yaptığı açıklamalar saygısızlık.İyi oynadığında övüluyordu. Demekki kötü oynuyorsun veya takıma senden daha yararlı olan var. Milli takımda da yedek sürekli. Defoları var ve geliştirmesi gerekiyor. Sanchez belki savunma yönü ile daha zayıf bir oyuncu ama oyun kurma ve takımı ileri taşımada Nelsson 'a göre çok daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson biraz gemileri yaktı. Çok sağlıklı hareket etti diyemem.

      Sil
  4. Yine yönetimin başka bir oyuncu satamama rezaleti ile karşı karşıyayız. Hangi yönetim olduğu hiç fark etmiyor kulüp olarak oyuncu satmak konusunda kabiliyet eksiğimiz var bu artık belli oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rezalet diyemem de bu satışı yaz ayında yapmak lazımdı. Belli ki ana planından düşecek, stoper arıyordun. Değer düştü.

      Sil
  5. devrede Nelson ve Sergio ile yollar ayrılmalı. Orta sahaya güçlü 2 oyuncu transferi yapılmalı bence. Ben Hakim Ziyech'in de aynı şekilde etkili olmaktan uzak kalacağını düşünüyorum. Maalesef o istek arzuyu göremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oliveira giderse sanmıyorum 2 hamle gelsin. Ndombele de toparlarsa, alternatif alınır ancak. Hatta yerli bir alternatif.

      Sil
  6. Nelson ne verdi ki forma istiyor. Yani sürü sürü hata sonrası saha içinde form tut mantığı geçmişte kaldı. Sanchez olmasa bile dediğin gibi orayı Kaan Ayhan’a teslim edecektik. Kadro dışı bırakılması gerekiyor. Takımda huzursuzluk isteyeceğimiz son şey. Danimarka’nın son 5 maçında dahi oynamamış yani kendine bakıp durumu sorgulamak yerine böyle açıklama yapması kabul edilebilir bir durum değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon iyi görüntü vermedi. Hatta ön eleme maçları çok kötü durumdaydı. Senin oyununun istekleri de belli. Davinson Sanchez transferi şarttı.

      Sil
  7. Satıp yerine emin bayramı koyarsak gerçekten harika bir iş yapmış oluruz dığrusuda bu olur zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nelsson gittiği an stoper almak mantıksız zaten. Belki tecrübeli bir yedek olabilir de, Emin Bayram / Metehan Baltacı oynayan oyuncular. Gelişiyorlar. Ross da öyle.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir