13 Ekim 2023 Cuma

Tozlanmış parçalı #59; Mehmet Güven


Mehmet Güven denilince aklıma 2 an gelir. İlki, Arda Turan'ın onu Gago'ya benzetmesi ve tarz olarak ne farkı var demesi. Altyapıdan gelen arkadaşlarını anlatırken, Mehmet Güven için bu benzetmeyi yapmıştı. 2.'si ise, Gerets'in 6 numara transferi yapılmaması durumunda Mehmet Güven'i oynatacağını söylemesi. Gerets büyük bir emekçiydi. Galatasaray'da geçirdiği 2 sezonda sıkıntının her türlüsünü çekti ama asla isyan etmedi. 

Saidou sonrası 6 numara arayışında da, son güne kadar bir türlü hamle yapılmamıştı. Son gün ise Inamoto ve Mehmet Topal transfer edildi. O ana kadar geçen birkaç haftada Mehmet Güven oynadı. Öncesine bakınca da aldığı süreler var bu arada, A takımda boy göstermeye başlayalı çok olmuştu. Galatasaray'da 59 maçı var ve bu az bir sayı değil. Gerets dönemi A takımda yer yer yer bulmaya başlamıştı. Feldkamp dönemi ise ana rotasyonun parçalarından biriydi. Skibbe dönemi de bu durum devam etti.

87 - 88 jenerasyonunun tuttuğum gençlerinden biriydi. A takım seviyesinde hiç sırıtmadı mesela. Tecrübesizliğine çok denk gelmedik. Belki aşırı ekstraları yoktu da, rotasyonda yoluna devam ederdi. 6-8 oynar, temiz ayağı vardır ve topu iyi yönlendirir, savaşçı profiliyle de ön plandadır. Modern bir 6 numara tanımı yaptım aslında. Transfer algımız öyle durumda ki, en azından rotasyonda yer alacak isimleri bu gençlerden oluşturamadık. Ya da o dönem kısmen oluşturduk diyelim. Aydın Yılmaz'ın birkaç ekstrası vardı ve kaldı gibi. Başka da bir örnek yok. Uğur Uçar / Ferhat Öztorun gibi isimler de gitti.

Ufuk Ceylan'ı Manisaspor'dan transfer ederken, takas olarak o takımın yolunu tuttu. Sonrasında da Anadolu kariyeri başladı ve hala devam etmekte. İlk etapta, Manisaspor, Eskişehirspor ve Osmanlıspor gibi takımlarda Süper Lig'de uzun yılları var. Sonrasında da Afyonspor, Giresunspor ve Manisa FK gibi takımlarda 1. Lig kariyeri. Hepsinde de kalbur üstü, oynayan yerlilerden biri oldu ama kabuğunu tam anlamıyla kıramadı. Yeri belliydi çünkü, onu oturtamadık. Galatasaray rotasyonunda çok uzun yılları olabilirdi.

2 yorum:

  1. Çok sevdiğim bir futbolcu idi kendisi. Sahada görünce çok sevinirdim. Çok iyi uzun top yeteneği vardı. Ancak o dönemler(Skibbe vs) bu gün oynanan direk oyun yerine set oyunu oynadığımız için pek faydası olmuyordu. Mehmet Topal , Barış Özbek gibi hızlı, Mustafa Sarp gibi de sert bir oyuncu olmadığı için çok iyi bir Galatasaray kariyeri olmadı. Konyaspor dönemi ise fena geçmedi. Uzun top yeteneğinden faydalanabileceği bir takımdı. Osmanlıspor dönemi Konyaspor dönemi kadar parlak geçmedi ise ciddi bir süre bulmuştu. Galatasaray'ın iyi jenerasyonlarından birinin bir parçası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yetenekli oyuncuydu. 6-8 adına komple paketti hatta. Savunmacılığı iyiydi, pas kalitesi yüksekti.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir