Antalyaspor karşısında, kapanan bir rakip gördüğünde zorlanıyor. Alan bulamayınca ve topu ayağında tutmak gerektiğinde, tercih hataları problem. Orada biraz daha basit düşünüp, al veri yaptığı dakika çoğu sorunu aşacak. Manchester United ya da Hırvatistan maçlarında ise sahanın en iyilerinden. Rakibin seviyesi fark etmeden, alanı bulduğu an onu durdurmak çok güç. Gvardiol gibi bir stoperi düşürdüğü durumu gördük. Manchester United deplasmanı da Sofyan Amrabat'ı yıktı geçti.
Bunlar ciddi seviyelerdir, piyasadır, etikettir. Seviye fark etmeden bu performansı verip, hücumun 4 pozisyonunda da yapabiliyor. Forvet, forvet arkası, sağ ve sol kanat. 4 pozisyonda da, bu tarz büyük maçlarda iyi performanslarını izledik. Fizik gücü ve hızı üst düzey. Alanı bulduğu an, onunla fizik olarak aşık atabilmek zor. Bazen bitiriciliği ya da karar alması sıkıntı olsa da, zamanla gelişecek özellikleri.
Burak Yılmaz benzetmesi çok yapılır, bu yaşlarda Burak Yılmaz daha iyi bir noktada değildi. 25'inden sonra forvet olarak kabuğunu kırdı ve futbolu bıraktığı ana kadar gelişmeye devam etti. Barış Alper Yılmaz, Burak Yılmaz'a oranla daha hızlı ve fizik olarak güçlü. Bitiriciliği ve karar alma mekanizması gelişebilir, bu noktada önü açık. Henüz 23 yaşında, bu atlanmasın. Söylediğim gibi 4 mevkide de oynayabiliyor. Özellikle de sağ kanat, forvet ve forvetin arkasında, bu tarz alan bulduğu maçlarda ön planda.
Sol kanatta kat etmek gerektiğinden, iş biraz daha tekniğe bakıyor. Sağ kanatta tamamen fizik güce, forvet ya da arkasında ise hızına. Okan Hoca'nın Barış Alper Yılmaz üzerinde etkisi büyüktü, Montella da dokunacaktır. Adana Demirspor'da bu tarzda dokunduğu isimleri düşünün, Barış Alper Yılmaz'dan da en iyi verimi alır. Letonya karşısında belki kenara gelecek ama böyle maçlarda 11'in değişmez isimlerinden biri olacaktır. Forvet rotasyonunda bu denli sorun yaşarken, Barış Alper Yılmaz'ın varlığı güçlü bir opsiyon.
Bayern'e karşı da iş yapar mı sence ? 11 başlatır mıydın ?
YanıtlaSilOnun maçı olacak. 11'i bilmem de, mutlaka maçın hikayesinde yeri var.
SilBarış'tan Burak Yılmaz çıkabilir ama Hakan Şükür seviyesi zor.
YanıtlaSilAynı tarz forvetler değil zaten, neden o seviyeye çıksın. Herkes Dünya starı olacak diye bir şey yok, bunu anlayamıyoruz. Senin için demiyorum.
SilBarışta dikkatimi çeken birşey var. İlk 11 başladığı zaman ikinci yarı 60 olmadan oyundan çok çabuk düşüyor ve gücü azalıncada malesef pek bir etkisi kalmıyor. İkincisi adam büyük maçlarda büyük küçük maçlarfa küçük oynuyor şu cümleyi yabancı birine söylesen maç seçiyor der fakat barışta tabiki böyle bir durum yok ve bu çok enteresan. O son vuruşları ypabilen adamın nasıl çok çok basit psları atamadığı şaka gibi gerçekten
YanıtlaSilKüçük maçlarda küçük oynamıyor da, biraz daha basit oynamasını öğrenmesi gerek. Onu da çözünce zaten komple bir paket oluyor.
SilMaalesef tuhaf bir taraftar kitlesi var. Barış teknik değil ve kapanan savunmalara karşı oynayamıyor diye eleştiriyorlar.Bazı özellikleri zamanla gelişecek ve henüz 23 yaşında. Büyük maçlarda fark yaratması bile bizim için müthiş silah ama anlatamıyorsun bu taraftarlara. İstiyorlarki futbolcular robot gibi programlanabilir olsun ve hep iyi performans versin.
YanıtlaSilŞu an komple paket olsa zaten elinde tutamazsın. Bazı noktalarda eksiği olacak elbette.
Sil