31 Ekim 2023 Salı

Tozlanmış parçalı #64; Flávio Conceição


Değeri sonrasında anlaşıldı diyeceğim de, Saidou gibi beklenmedik bir kazanım geldi. Yine de oynadığı sezon içerisinde hakkını tam anlamıyla teslim ettik diyemem. 2004 - 2005 sezonu Galatasaray'ında, türlü kısıtlı şartlar arasında, ayakta kalan ve yarışan bir takım oluştuysa, iskeletin önemi var. Mondragon / Song / Tomas ve önlerinde oynayan Conceicao. İstikrarlı bir tandem, iyi de kalecimiz vardı. Bence o iskelet içerisinde 6 numaramız da iyi iş çıkartıyordu.

4-4-2 gibi oynuyorduk ve orta sahanın merkezi Conceicao / Ergün Penbe'ydi. Bu yapı içinde de merkezden üretmek kolay değil. Conceicao, Real Madrid'den transfer edilmişti ve beklenti yüksekti. Sözleşmesi devam ettiği halde, bonservissiz transferi için çok uğraşıldı ve başarıldı. 47 kez Brezilya Milli olmuş bir 6 numara. O kısıtlı şartlar arasında çok iyi transfer. Conceicao'nun alternatifi olarak da, İstanbulspor'la sözleşmesi bitmiş olan Saidou transfer edildi. Saidou'nun değerini sonraki sezon anladık.

Toplamda 30 maça çıktı ve 2 gol, 1 asisti vardı. Sezonun bir bölümü sakatlandığı dönem oldu da, geri kalan kısımda istikrarı iyiydi, her maç sahadaydı. Bence görevini de "gösterişsiz" şekilde yaptı. Gösterişsiz kısmının altını çiziyorum, beğenilmemesi bundandı. Sezon bitince de kendisiyle yollar ayrılmak istendi. Önce takım bul dediler, sonra 6 numara alamayacaklarını anlayınca kal denildi. Gerets de kalmasını istiyordu. 

O ise kampa geldiğinde, Panathinaikos ile anlaştı ve takımdan ayrıldı. Galatasaray da kimseyi alamadığı için kadro dışı kalmış Saidou'yu takıma aldı. O da apayrı bir hikaye. Conceicao'nun Yunanistan'da tek sezonu var ve onda da sakatlıklarla boğuştu. Sezon sonu da futbolu bıraktı. Defansif aksiyonu yüksek, oyun aklı olan 6 numaraydı. Farklı bir kurgu ya da daha iyi takı içerisinde farkı tam anlamıyla ortaya çıkardı. Temiz bir futbolu vardı çünkü. Çok büyük bir kariyer. 

2 yorum:

  1. gereksiz bir detay ama sizle de paylaşmak isterim. o zamanlar bir forumda yazıyoruz çiziyoruz. herkes isyanda transfer falan yok. en sonunda flavio geldi. ama yönetime eleştiriler devam etti. fanatik gsli bir arkadaşımız da "ulan transfer transfer diyorsunuz flavio geldi beğenmiyorsunuz! alın size transfer!" diye isyan etmiş herkesle kavga etmişti. flavio hep bu olayı hatırlatır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O gün için de adı olan, iddialı bir işti ama beğendiremedi kendini :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir