23 Kasım 2023 Perşembe

Afrika Uluslar Kupası'na kadar en iyi dönemini geçirir


Ziyech'in Tanzanya karşısında gösterdiği performans muhteşemdi. Vitesi açtığının emarelerini zaten alıyorduk. Şu an daha da yükselmiş halde. Kalitesine yaklaşıyor, hatta orayı yakaladı diye düşünüyorum. Afrika Uluslar Kupası'na kadar da en iyi dönemini geçirecektir. Turnuvaya gidince de kendisini fazlasıyla ararız. Bu tarz kaliteler böyledir. Ağızlarda tat bırakırlar, yokluklarında da fazlasıyla kendilerini aratırlar.

Fas Milli Takım'ında birçok iddialı isim olsa da, Ziyech'i farklı bir yere koyuyorlar. Geçen Milli Takım arasında sakatlığı olsa da, takım içinde önemi olduğu için kadroda tuttular. Varlığı dahi değerli. Dünya Kupası'nda yarı final oynarken de müthiş bir performansı vardı. Chelsea günleri gelgitli olsa da, rotasyonun parçasıydı. O futbolcu sirkülasyonu içinde de bu önemlidir. Galatasaray adına fırsattı ve değerlendirildi.

Yaz kampını bizim adımıza kaçırması, sezonun ilk dönemi yaşadığı sakatlıklar şanssızlığı. Tam tabela yapmaya başladı, sezona fırtına gibi girdi derken sakatlık geldi. Toparlanması da ister istemez belli bir zaman alıyor. Alanyaspor maçıyla birlikte hesabı açar ve devamını getirir. Ocak ayına kadar da müthiş bir dönem geçirir. Ziyech'in vitesi açtığı ortamda da, en açılmaz kapılar dahi açılır. Büyük çilingirdir. Ziyech'in keyfine henüz varamadık.

Zaha, Kerem Aktürkoğlu, Ziyech ve Icardi'li hücum hattı çok şey vaat ediyor. Ziyech'i sağ kanatta kullanmaya devam edip, Zaha / Kerem Aktürkoğlu arasında doğru rolü ayarlamak gerekiyor. Hangisi forvetin arkasında oynar bilmem de, ne düşünülüyorsa onun üzerinde ısrar edilmeli. Icardi de sahaya indi, hazırlıklara başlayacak. Bu kaliteli yapının uyum sağlaması gerekiyor. Bunun için de bir arada oynamalılar, kadro istikrarı şart.

Tanzanya'ya 40 metreden gol attı. Samsunspor maçında attığı füzeye de Icardi kafasını koymuştu. En zor anda kilit açmakta üstüne yok. Olmadık bir yerden şut atar, 2 çalımla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalır. Uzak köşeye iyi keser ya da ceza sahası içine bırakacağı pas rakip savunmanın belini kırar. O kilit pasları da geçtiğimiz maçlarda attı ama Icardi'nin hazır olmayışı bizi çok etkiledi. Ziyech'in yenen çok fazla asisti var.

12 yorum:

  1. Yarınki Alanya maçının bir patlama maçı olacağına dair bir his var içimde. Geçen sene de bu zamanlarda takım nihayet özlenen topu oynamaya başlamıştı. Bu ara bize bu sefer iyi gelecek. Dediğin gibi Ziyech nihayet forma girdi, İcardi iyi diyorlar. Zaha daha da kuvvetlendi. Bir tek Kerem soru işareti. O da inşallah perdeyi açar bu maçta gol atmasını çok istiyorum. Yeniden güven kazanması için. Haftaya son 10 yıldaki en kritik maçımıza çıkacağız. 29 kasım çarşamba Manu maçını alırsak bence bu gruptan çıkarız. Son hafta deplasmanda Kopenhag'a yenilmeyeceğimizi hatta yeneceğimizi düşünüyorum.
    Hoca bence artık macerayı bırakacak Angel'i her maç solda oynatacak, Kaan'ı da ortada. Abdülkerim'i de sol beke çekmeyecek. İdeal 11 belli işte. Ligde Kerem - Abdül - Kaan üçlüsüne mecburuz. Kerem D, Kazım, Barış ile bunları yedekleyebiliriz belki. Tete güzel bir alternatif.
    Yarın ki maçı güzel futbol ve bol gollü kazanmamızı çok istiyorum. Öyle olursa içerde Manuyu boğabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerde patlayınca zaten devamı gelecek. Zaha - Kerem Aktürkoğlu - Ziyech ve Icardi'li hat uyum sağladığı an çok başka şeyler konuşacağız.

      Sil
  2. Tam ritim tutacak Afrika kupasına gidecek sonrasında ne olacağı belirsiz. Fas için lider oyuncu Ziyech... Orada canını dişine takarak oynayacaktır. Umarım sakatlık yaşamaz. Afrika kupası cidden büyük problem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonrası da aynı ritimde devam eder. Ondan yana kuşkum yok.

      Sil
  3. turnuva bitene kadar kalır orada, fas finale çıkar

    YanıtlaSil
  4. Ziyech saha içinde gerekli katkıyı veriyor. Mesele Tete yi hazırlamak. Arkasında bekleyen oyuncu da yetenekli diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tete de oyun içi katkısıyla ayaktaydı aslında. Son dönemde çok düştü. Biraz daha tabela da yapması gerekiyor.

      Sil
    2. İşte oyun içi katkısına bakıyorsak Zahayı, Keremi eleştirme şansımız kalmıyor. Adamlar tabela da yapıyor. Tete de şu anda kendi oyununu oynamıyor. İlk maçlarında hatırlıyorum topu aldığında içe çapraz koşularla bindirme odaklıydı. Hoca ondan bunu istemiyor belli ki. Yapamıyor değil çünkü yapmıyor denemiyor bile. Çıplak gözle izlediğim Zaha ve Kerem için ise sabaha kadar yazarım o derece katkıları var. Zaha kariyeri boyunca ortasaha çizgisinden çok uzaklaşan bir futbolcu olmadı. Şimdi sol tarafı komple idare etmeye çalışıyor. Kerem Aktürkoğlu defans hattında bir pozisyona giriyor topu kazandırıyor aynı adamı hücüm organizasyonu içinde görüyoruz. Böyle eforlu oynayınca da bitirme sorunu başlıyor sanıyorum. Biraz daha ekonomik kullansa kendini daha iyi olacak öğrenecek de bunları biraz zaman alacak. Icardi de tam anlamıyla sakatlığı atlattığına göre daha iyi olacaktır. Yoksa Beşiktaş maçında atmaca misali takılıyordu. Sakatlık onu geri attı kenarda olmayı da istemiyor i, sevmiyor. Sakatlığı atlattığına göre kral geri döndü. Bitirme konusunda sorun var bu belli ama elimizdeki adamlarda bitirme konusunda o kadar meziyetli ki. Güveniyoruz. Bir maç değil 5 maç ta kaybetsek yine Okan Hoca yine Galatasaray!

      Sil
    3. Tete'nin de tabela yapması gerek, o doğru. İmkan da buluyor oysa. Genç oyuncu, yatırım oldu. Bekleyeceğiz mecburen..

      Sil
  5. Ziyech form tutarsa elimiz çok güçlenecek. Formsuz hali ile dahi müthiş paslar atıyor. Rakipleri çözmede elinde büyük silah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirebilsek onun da şimdiye birçok asisti vardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir