23 Kasım 2023 Perşembe

Icardi sadece gol atan bir futbolcu değil, çok büyük bir ikon


Vinicius Junior'un uzun sürecek sakatlığı sonrası Real Madrid'in forvet arayışına geçtiği ve Icardi'nin gündeme geleceği dış basında dile getirilmiş. 15 milyon avro da bonservis ücreti vermeyi düşünüyorlarmış. Söz konusu Real Madrid olunca Icardi kesin gider deniliyor da, durumun böyle olacağını hiç düşünmüyorum. Çünkü Icardi'yi x yıldız futbolcu gibi değerlendirmemek gerekiyor. Alışagelmemiş şekilde hareket ediyor. Bizi de Galatasaray'da geçirdiği günlerde bu anlamda fazlasıyla şaşırttı.

Yaz dönemi de Icardi için Suudi Arabistan takımlarının ilgisi vardı. Akıl almaz yıllık ücretler önerildi. PSG'de aynı şekilde çok büyük bonservis bedeli elde edecekti. Alışagelmiş şekilde hareket etse, bu teklifleri hiç düşünmeden kabul ederdi. Devasa ücret alacaktı, Galatasaray'da kazandığıyla kıyas dahi kabul görmez. Sadece o da değil. Ayağa kalktı, kalitesini herkese gösterdi. Avrupa'da da çoğu dev takıma gönül rahatlığıyla gidebilirdi. Özellikle de çok sevdiği İtalya'da.

Bunları düşünmedi bile. En başından bu yana Galatasaray dedi ve imzayı attı. Üstelik transferin sonunu dahi beklemeden. Icardi gibi bir futbolcu için makul rakamları konuştuk. Hele ki Suudi Arabistan'dan gelen teklifler sonrasında. İsteyen Real Madrid olacak olsa da, gitmek isteyeceğini düşünmüyorum. Bu adamın şu saatten sonrası en büyükte forma giymek değil, ilah kabul edildiği yerde devam etmek. Galatasaray taraftarı da onu baş üstünde taşıyor. Bunu bırakıp da, Real Madrid'in bir parçası olmak istemeyecektir.

Ama o Real Madrid demeyin. Icardi farklı bir adam. Klasik yıldızlar gibi hareket etmemekte. Galatasaray'da yaşayacağı uzun sezonları var ve bu ilgi alakadan memnun. Yaş 30 oldu artık. Şu zamana kadar da göreceğini gördü. Inter'in kaptanıydı bu adam. PSG'de de çok başarılı günleri var. Mutlu ve huzurlu olmak istiyor, el üstünde tutuluyor. Paylaşımlarını da görüyorsunuz, adam yaşayan Galatasaray. Real Madrid bence de bu işin en üst noktası ama haberin üzerinde dahi durmamak gerekiyor.

Galatasaray da Icardi'ye paha biçemez. Icardi sadece gol atan bir futbolcu değil, çok büyük bir ikon. Böyle bir ikonu da parayla alman imkansız. Forvet bulursun, sana katkısı da olur ama kitleleri kim böylesine sürükleyebilir? Icardi için değil 15, 30 milyon avro bonservis al. Icardi'nin yerini yine dolduramazsın. Sadece saha içi değil, saha dışını da düşünmek durumundasın. Icardi bu yüzden de Galatasaray'ın olmazsa olmazıdır.

25 yorum:

  1. Adama geçen sene ailevi problemlerini çözmesi için süre verildi. Bu sene yazın başında ilk transfer olabilirdi eşinin rahatsızlığı dolayısı ile zaman tanındı kendisine. Vefalı adam ki bunları gördü değil gitmek gitmeyi dahi düşünmez. R. Madrid falan dünyaları verse yine gitmez. Galatasaray durum kötü para lazım satmalıyız desin o gün gider ama o raddeye gelmiş adamın aidiyeti. Herkes için transferi konuşuruz da Icardi için asla. Bu gün Muslera bile R.Madrid için oturup bi düşünür. Icardi düşünmez bile.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünmez diye düşünüyorum. Galatasaray'ın ona kattığı ortada. O da bu konularda aşırı duygusal düşünüyor. Kariyer hedefi var diye de düşünmüyorum. Tek amacı Galatasaray.

      Sil
    2. Adam zaten kariyerini yapmış artık zirveleri görmüş. Orada en ufak hatasında eleştiri odağı olabilir. Burada panenka penaltı faciasını hatırlıyorum mesela. Yine sahip çıktı taraftar. Adam bunları unutmuyor. Sahada futboluyla cevap veren nadir oyuncular vardır.

      Sil
    3. Burada destek var, kitleler peşinde. Bu yetiyor adama.

      Sil
  2. Icardi'nin gideceğini ben de zannetmem. Hem neden şimdi gitsin ki ? Daha 30 yaşında ve Real Madrid, Arabistan kapıları her zaman açıktır böyle büyük futbolcuya. Ayrıca Icardi gitse bile para için gitmez. Real çok cezbedici bir proje sunar ancak o şekilde olur ama bence de Galatasaray'daki sözleşmesini tamamlayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arabistan'a gidebilirdi, Avrupa'da iddialı bir takımda devam edebilirdi. Bunları düşünmedi bile. Asla ayrılmaz..

      Sil
    2. Sezon başında İnter ciddi talibiydi. Roma aynı şekilde. Hiçbirini düşünmedi bile.

      Sil
  3. Galatasaray tarih boyunca forvette nokta atışı yapan bir kulüp oldu bence bununla alakalı yazı yazılabilir. Tanju Çolak, Hakan Şükür, Kubilay Türkyılmaz, Jardel, Baros, Elmander, Burak, Drogba, Gomis, Icardi liste uzar gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nonda’yı da yazarım aslında buraya. İyi işleriyle hatırlarım hep.

      Sil
    2. Nonda da iyidir. Özellikle de alternatif olduğu dönemde.

      Sil
  4. 15 milyon diyorlar bide 15 biz verelim birdaha düşünmesinler. 40-50 altı bir rakama zaten mümkün değil. 40-50 gibi rakamlara giderse iş zaten satış yapılsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikaye bir haber aslında.

      Sil
    2. 20 milyona çıksınlar bak nasıl gönderiyorlar. Ondan sonra da 50 milyon harcanır yeni forvet için. Gomis olayı ve sonrası faciayı çabuk unuttunuz sanırım.

      Sil
    3. Şu an başkan Mustafa Cengiz mi?

      Sil
    4. Mustafa Cengiz sorun değildi asıl facia Abdülrahim Albayrak.

      Sil
    5. Sonuçta onun yönetimi..

      Sil
  5. Real Madrid'in yerinde ben olsam sene başında Joselu'yu değil İcardi'yi alırdım. Şimdi iş işten geçtikten sonra böyle bir işe kalkışmaları geç kalmış bir adım. Hem İcardi gitmez hem Galatasaray göndermez. Ben İcardi'yi izlerken bu adamı 50 milyon verseler de satmam diye izliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni sezonu düşünerek öyle bir hamle yaptılar sanırım. Hayaller Mbappe.

      Sil
  6. 50 milyon € isterim sembolik olarak. konuyu kapatırım. öyle bir şey mümkün değil. Teklif dahi edilemez. 5 yıl süren Santrafor lanetini bitirmiş, golcüye harcadığımız 100 milyon € ve kayıp 5 yılı sonlandırmış bir adamı satıp kimi alacaksın? dünyada golcü yok. ayrıca bu haberlerin gerçek olmadığını da düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberin gerçeklikle alakası yok bence de.

      Sil
    2. 50 milyona bile bu etkiyi yaratacak bir forvet bulmak çok zor olabilir

      Sil
    3. Bu aidiyeti bulmak gerçekten imkansız..

      Sil
    4. Bence haber asparagas değil. Icardi ayarında zaten forvetleri yok. Icardi yeni stili ile R.Madrid sistemine cuk oturacak adam. Benzema etkisi bile yaratır orada ama sorun şu 20 milyon Zaniolo ettiği pazarda Icardi 50 milyon.

      Sil
    5. Haber asparagas net şekilde.. Bülent Timurlenk 'in twiti çok doğru.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir