12 Kasım 2023 Pazar

Angelino ile tamam mı, devam mı?


Angelino, Bayern Münih deplasmanında belki de bu sezonun kendi adına en iyi performansını gösterdi. Tecrübesi değerli derken, anlatmak istediğimi sahaya yansıttı. O iyi oyunun ardından, Hatayspor maçında da oynamasını beklersiniz. Opsiyonuyla alakalı bir kararsızlık var ve bu yüzden oynatılmadı. 1000 tane orta kestin, 1 tanesi dişe değmedi. Angelino böyle bir maçta oynamayacaksa hangi maçta oynayacak değil mi? 

Kazımcan Karataş'la başlıyorsun, sonrasında yeniden Abdülkerim Bardakcı sol beke geçiyor. Israrla yazdık, herkes de aynı şeyi söylüyor. Abdülkerim Bardakcı'dan sol bek olmaz, olmayacak. 1 maç parladı diye, her maçta ısrar edemezsin. Ama Angelino'yu kullanamayınca mecbur kalıyorsun. O zaman da Angelino niye yedek? Çok fazla soru var ve Galatasaray'ın da bir karar vermesi gerek. Angelino ile tamam mı, devam mı?

Şu an Angelino'yu kenarda bekleteceğin lükse sahip değilsin. Elinde daha iyi bir sol bek yok. Kazımcan Karataş da maalesef geçen sezon gösterdiği ışığın uzağında. Tecrübe de kazanmasına rağmen, daha dün transfer olmuş genç futbolcu edasında. Hatayspor maçında Zaha'yı çok bozdu. Zaha'nın yalnız kalışı, hücumda aksiyonda zayıf kalması biraz bundan. İlk yarıda kaç kez şikayet etti. Bekin de geriden doğru zamanda koşuya gelecek, kanadını rahatlatacak.

Angelino / Zaha umut vermeye başlamıştı. Galatasaray'ın da şu dakika Angelino'dan daha iyi bir sol bek alabileceğini düşünmüyorum. Kalitesini tartışmam da, şu ana kadar uyduramamıştık. Bazen geç açılırsınız. Angelino'da ısrar edilmeli, opsiyonu da devreye girmeli. Dubois'i de arıyorum böyle zamanlarda. Elinde olsa Boey de nefes alır, böyle zamanlarda da sol beke hamle olarak kullanabilirsin. Yabancı konusunda frekans öyle bozuldu ki, birçok iyi alternatiften etti bizi.

22 yorum:

  1. Angelino ya tamam demeli teşekkür edilip yollar ayrılmalı. Geç açılma falan değil bu maalesef olmadı uyum saglayamadi. Tek bir maçla da devam denilmesini doğru bulmuyorum. daha iyi sol bek olur mu bulunur mu bilmem ama Angelino bugüne dek yaptıkları ile uygun olmadığını gösterdi. Opsiyon devreye girmemesi için de oynatilmamasi bence doğru.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önümüzdeki 2 ay çok acı verir. Angelino yokken opsiyonun yok.

      Sil
    2. (Emre)
      Riera'nin uyum sureci 1 yil surdu. Sneidjer'in uyum sureci 4-5 ay surdu. Muslera bile ilk yarim sezonunu iyi gecirmedi bizde. Bugun hepsini iyi hatirlariz.

      Surekli transfer ile bir yere varilmadigin cok gørduk. 7 milyon euro Angelino yasinda ve kariyerinde bir oyuncu icin cok uygun bir rakam. Angelino'ya da ileride talip de cikar. Satmayi becerirsen satarsin. Fener bile kadro disi Bruma'dan zararsiz cikmayi beceriyor.

      Sil
    3. Bazen geç açılır bir futbolcu, bu doğal. Hele ki böyle iddialı isimler için.

      Sil
  2. hatay maçında 1000 tane ortadan 1 tanesi bile dişe değmedi üzerinden angelino için dem vurulması biraz manasız olmuş. angelino nerdeyse 15 maça çıktı geldiğinden beri. 1 tane iyi orta yapabilmiş mi ? sadece 1 tane ya ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayern maçı çok iyiydi. Kariyer ortada. Bazen geç açılırsın. Elinde de daha iyi bir sol bek yok.

      Sil
  3. Mecbur oynayacağız. Kazımcan hazır değil. Geçen sezon iyiydi. Yedek kalınca geri gitmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezonu gercekten iyi bitirdi. Her şansı iyi kullandı. Anlamıyorum bu sezon neden geriledi.

      Sil
    2. Adamı mental olarak geri attı çünkü hoca. Çocuk bakıyor, kerem leş gibi oynasada kadroda keza tete zaha ziyech icardi öyle. Sonra dönüyor bakıyor kendisi kenarda otururken stoperi sol beke çekiyor hoca saçma sapan işler yapıyor. Ertesi hafta yine sonraki hafta yine. Çocuk ta diyor ki agzimla kuş tutsam beni yazmayacak kadroya yada oyuna almayacak hoca. Sonra neden geriledi diye soruyorsun.

      Sil
    3. Gayet şans verdi, veriyor da. Nasıl mental olarak geriye atmış oluyor? Kazımcan Karataş sık sakatlık yaşıyor. Bunun etkisi daha çok.

      Sil
  4. Mukemmel yazı hocam, inan komple spor basininda senin gibi hem cesur hem kimseyi kayirmadan objektif ve teknik yorum yapabilen adam sayısı 3'ü gecmiyor.
    Kelimesi kelimesine katiliyorum, devre arasinda forvet de bulursun orta saha da ama sol bek bulamazsin dunyada yok zaten, sag bek bile yok Angelino komple devralmali artik o bökgeyi, diger baslikta da yazmistim Zaha ile klas ve oyun gorusu olarak cok iyi anlasiyorlar CL'deki basarili oyunlarin bir nedeni de buydu ama ne olduysa hoca bile bile lades dedi Apokerim'i cok severim ama sol vek baska.meziyetler istiyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim düşüncelerin için.

      Angelino önemli bir kalite ve kariyer. Bu konuda da acil bir karar verilmeli. Ben şu an daha iyi bir sol bek bulabileceğimize inanmıyorum.

      Sil
  5. Keşke Rıdvan Yılmaz çözülse

    YanıtlaSil
  6. Angelino maalesef olmadı olacak gibide pek durmuyor yerine alınabilecek bir oyuncu bulmak çok zor ama kulüp opsiyonu kullanmak istemiyor görünen bu alternatif arayışı var scout transferimi olur yada tecrübeli bir oyuncumu bekleyip görmek lazım kazımcan orjinal solbek değil o yüzden belirli bir performansın üzerine çıkması için zamana ve oynamaya ihtiyacı var ama okan burukdada genç oyuncuları oynatma cesareti ve isteği pek yok kendisinin 18yaşında a takımda forma giydiği şans bulduğu zamanları unutuyor +30 yaş üzeri doymuş oyunculardan yana tercih yapıyor hani biz akademi olacaktık yetiştirici kulüp olacaktık istisna haricinde yaşlı oyunculara yatırım yapmayacaktık gerçekten bu gençlere yazik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayern Münih deplasmanı iyiydi. Onunla alakalı beklentimiz hücum. Bunu göremiyor olmak can sıkıcı.. Angelino bu arada daha genç sayılır. Güzel de zamanda geldi.

      Sil
    2. Angelino genç oyuncu lafım çok fazla yaşlı oyuncu alındı özellikle ortasahada dinamizm sıkıntısı var berkan kutlunun pres gücünü bile arıyoruz

      Sil
    3. Arıyoruz tabi, o doğru.

      Sil
  7. Abdülkerim sol bek Nelsson stopere olacaksa takım çok zarar görür bu işten. Angelino ile devam edilmeyecekse Kazımcan'a güvenilip onunla devam edilmeli

    YanıtlaSil
  8. Angelino şu ana kadar iyi oynamasa da bence eldeki tek sol bek. Sırf Abdülkerim'den sol bek yaratma sevdasında kurtulmak için bile tutulmalı. 26 yaşında. Ne şimdi ne devre arasında sol bek bulamayız. Bu adama sabredeceğiz. Kazım'dan hiçbir şey olmaz. Ne sol bek olur ne hucum vs. Aşırı acemi son derece ham bir oyuncu. Ne defansı biliyor ne hücumu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 ay geçmez, daha kötü sonuçlar doğurur. Bence Angelino'ya mecburuz :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir