13 Kasım 2023 Pazartesi

Ziyech var Tete alınmadı diyelim, ya da tam tersi


Tete'yi niye transfer ettin demem. Şu an istediğini alamasan da, genç ve yetenekli. Gerçi yıllık 3 milyon avro alan bir futbolcuya da "genç" deyip geçmek istemiyorum. Bu parayı alan futbolcu fark yaratacak. Oyun içi katkısı var üzerinden gitmem. Barış Alper Yılmaz'ın da var oyun içi katkısı. Tete'den yana beklenti tam anlamıyla hücum. Mantıklı transfer de, sonrasında üzerine Ziyech alınıyor. Ziyech'i de niye transfer ettin demem, büyük fırsat. Mesele şu, 1'i varsa, diğeri kenarda lüks. O 1 hamle de birçok futbolcunun yerini oynatıp, seni alternatifsiz kılıyor.

Ziyech var, Tete alınmadı diyelim. Ya da tam tersi, fark etmez. Yunus Akgün'ü alternatif olarak kenarda tutardın ve bence katkı da alırdın. Seferovic'le oynadı durdu, Icardi ile oynarken bir tek Molde maçında izledik. En azından Tete kadar etki ederdi diyelim. Bu sayede Şampiyonlar Ligi kadrosuna altyapı kontenjanından onu yazacağın için, Berkan Kutlu da takımda kalmış olurdu. Onu da arıyoruz şu dakika. Rotasyon yapmakta zorlanıyoruz işte. Oysa geçen sezon elimiz ne kadar rahattı. Torreira olmadığında bile.

+1 yabancı hakkını da Dubois'i takımda tutarak kullanırdın. Bugün onu da arıyorsun. Sağ bekte Boey'i dinlendiremiyorsun. Sol bekte de Angelino'yu kullanamıyorum derken kayda değer bir opsiyonun kalmadı. 1 hamle, 3 futbolcunun yerini oynattı işte. Değerli alternatiflerinden oldun. Ndombele de diyebiliriz, onun da varlığı aynı şekilde. Hadi o son gün için ya tutarsa üzerinden geldi de, Tete üstüne Ziyech farklı bir frekans oluşturdu.

O hazır değil, bu uyum sağlayamadı diye bekliyoruz hala. Fiziksel bir sıkıntı olduğunu da düşünmüyorum, uyum kaynaklı bir sorun var. Zaha ve Ziyech için ısrar doğal, bu isimler uyum sağlamalı. Yükseleceklerine de inanıyorum. Olay alternatif tarafında ve bu durum da rotasyon yapman yönündeki en büyük engel. Kadro mühendisliği noktasında limit işi bizi zorlasa da, etikete de fazlasıyla kapıldık ve yeniden takım oluşturduk. Şimdi de o takımın uyumunu bekliyoruz. Oysa bizim oturmuş bir iskeletimiz vardı ve yapılacak hamleler belliydi.

14 yorum:

  1. Çok güzel yorum olmuş, tebrikler.

    Üstelik hem Hakim hem de Zaha için Mertens'in pozisyonunda da oynar deniyordu, oysa öyle olmadığını da görüyoruz şimdi. O pozisyon da boş sayılır, Kerem o görevde zorlanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Zaha'dan bekliyordum aslında bu rolü. Transfer olurken de 2. forvet gibi oynamak daha rahat ettiriyor diyordu.

      Sil
  2. Sezon başında çok kötü bir transfer dönemi geçirdik demiştim ve hala bunu savunuyorum. İhtiyaçtan öte sanki çok da ihtiyacımız varmış gibi fırsat transferi kovaladık ve kadro yapısını bozduk. 1 bilemedin 2 transfer dışında hepsi 11 bırak zorlamayı yanına bile yaklasamayacak topçu. Halil , bakambu, ndombele gibi. Geçen seneden asıl ihtiyaç orta saha derken paralar zaha ya tete ye gitti. Ha bunlar kötü mü hayır ama asıl alacagin tooculara oarayi basarsın alırsın paran kalırsa bu tip oyinculari kovalarsin. Zaha yerine şimdi szymanski ve FRED i alsaydın lig ilk yarı bitmişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Limit işi engel oldu. Limit el verse, bonservis verir ve Fred'i alırdın. Atladığın detay bu. Icardi için beklenildi kalan limit. Cl hakkı aldıktan sonra elin limit anlamında bollaştı.

      Sil
  3. bu transfer operasyonu mc veya belmas yapsaydı dursuncu üyeler ortalığı ayağa kaldırmıştı. oyuncu satama üstüne bitmiş yıldızları al. rezillik.
    Allah okan hocanın yardımcısı olsun tek başına kulübü sırtladı götürüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarı var. Başarı her şeyin üstünü örter.

      Sil
  4. Ziyech den çok bir beklentim yok doymuş birazda mental olarak futboldan soğumuş ama tete genç kendini ispatlama derdinde kazanmamız lazım ama bir maç oynat 2 maç yedek olmaz ısrar gerek sabır gerek etiket hastası hocamız bir zahmet gençleri görsün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü iş çıkarmıyor ama. Biraz daha diri hali ile yapacaklarını hala merak ediyorum. Şu hali dahi eğer bitirebilsek fark yaratacak.

      Sil
  5. 1 mağlubiyet ile hemen tüm transfer kötü demek mantıklı gelmiyor. Tete 'de ısrar edip görmek gerek. En büyük sıkıntımız Icardi'nin sakat sakat idman yapmadan 11 oynaması ve Kerem ile Zaha'nın aynı anda oynaması. Icardi'yi yedek bırakıp Zaha'yı forvete, Kerem'i sola, Ziyech 10 numaraya ve Tete 'yi sağ kanatta oynatsak Hatay maçını alırdık.Ayrıca Oliveria 'ya güvenmek zor.Devre arası kesinlikle iyi bir 6 numara lazım.Vecino gelse çok iyi olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vecino kısa vadede çok iyi olurdu. Transfer şartları biraz ağır olsa da, istediğimiz, aranan tarzdı.

      Sil
    2. Beklentiyi yükselttiler vecino tepki aldı haliyle sonra da gidip ndombele yi aldılar. O da patlak çıktı.

      Sil
    3. Sarri'nin açıklamalarına ve oyuncuya verdiği süreye bakınca çok da tepki üzerinden değil o iş.

      Sil
  6. Çalım ustası tete diye bize büyük ihtimalle pepe yi itelediler, tete diye kazikliyorlar hâlâ daha. Sabri reis bile bundan güzel çalım atıp adam geçiyordu hatta Sabri reis kendini bile çalımlıyordu ara sıra.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tete'nin geçmişini bilmesek tamam da, adamı da tanıyoruz. Şu hali gerçekten ilginç.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir