24 Kasım 2023 Cuma

Icardi, takımla çalışmalara başladığına göre "başlıyoruz" diyebiliriz


Icardi, takımla çalışmalara başladığına göre "başlıyoruz" diyebiliriz. Sakatlığını tamamen atlattı ve geri dönmesi gereken de bu zamanlardı. Alanyaspor maçıyla birlikte yeni bir tempo içine giriyoruz. Kasım ayının son haftası ve Aralık ayı fazlasıyla yoğun bir maç trafiğine sahip. Uzun süre Milli Takım arası da yok ve artık hiçbir futbolcu için "hazır değil" mazereti üretilmemesi gerekiyor. En kritik viraja giriyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde olmazsa olmaz 2 maç oynayacağız.

İdman görüntülerinden gördüğümüz öncelikle Icardi'nin dönüşü. Sonrasında da Ndombele'nin fit görüntüsü. Ndombele ile alakalı haberleri geçen ben de eleştirdim ama adamın görüntüsü gerçekten iyi duruyor. Alanyaspor karşısında da ilk 11'de kullanılacağı söyleniyor. Bu onun son şansı olacaktır. Katkı verir, geleceğe yönelik umutlandırsa orta saha transferini rafa kaldırır ve rahat bir nefes alırız. Yine kötü görüntü gelmesi halinde ise artık maç kadrosuna dahi alınmaz.

Keşke kazanabilsek, yine diyorum. Temposu, topla dripling özelliği ve amansızca dikine çıkışları etkili olacak. Orta sahanda olmayan bir özellik bu. Ndombele de bu konuda en iyilerden biri. Katkı vermesini elbette isteriz. Ondan bu katkı alınırsa 4-3-3'ü de cebe atmış olursun. Özellikle de zorluk derecesi yüksek maçlarda. Kaan Ayhan / Torreira / Ndombele orta sahası seni güçlü kılar. Ön alanda amansızca baskı yapacak 2 tane 8'în olur, Kaan Ayhan da arkayı süpürür.

Muslera
Boey Davinson Abdülkerim Angelino
Torreira Kaan
Ziyech Aktürkoğlu Zaha
Icardi

Ben olsam bu 11'le oynarım. Ndombele'nin 11 olacağı söyleniyor ve böyle olursa sol bek Kazımcan Karataş. Yine medyada yer alan haberlere bakınca, Kerem Aktürkoğlu sol kanada geçecek ama bu bir şey değiştirmeyecek. Sorun bitiriciliği ve biraz dinlenmesi gerekiyor. Sağ kanada Zaha atılırsa geçmiş olsun. Zaha 2. forvet gibi kullanılırsa da fena bir deneme olmaz, görmek gerekir. Ziyech'in 11 olması da şart. Bazı yerlerde Mertens oynayacak deniyor da, ilk 11 oynadığı maçlarda boşa hamle oluyor. Kenardan getirdiğinde önemli bir koz.

Net skorlar da almak gerekecek. Galatasaray'ın yükselmesini beklediğimiz zamanlara girdik. Dediğim gibi, kimsenin "hazır olmama" lüksü kalmadı artık. Manchester United ile son 193182310. yılın en önemli maçını oynayacak olsak da, Alanyaspor maçını net bir skorla geçmeli. Bitirebilelim artık ve ilk yarıdan şu iş bitsin. Rölanti kısmına sonrasında bakarız. Biz skoru ararken rölantide hareket ediyoruz da, bitiremeyince sıkıntı oluyor ve maç içi tempo ister istemez yükseliyor.

10 yorum:

  1. Kutlu Akpınar'ın haberine göre hoca Kaan-Torreira-Ndombele orta sahasını düşünüyormuş zaman zaman. İyi olur bence. Çok daha dominant bir takım izleriz. Torreira ön alan baskısını daha rahat yapar. Kaan 6 numara Torreira sağ iç Ndombele sol iç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde o 3'lü elini çok rahatlatır. Hem geçişte, hem ön alan baskısında.

      Sil
  2. Ndombele ile ilgili çok beklentiye girdiniz bir anda. Yapmayın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklentiye girmedik. Keşke böyle olsa kısmını konuşuyoruz.

      Sil
  3. yine mi fit duruyormuş ndombele :) ya da kötüyken de kilolu mu duruyor :) bu adam yıllardır aynı kiloda. adamın fiziki yapısı bu. adama umut bağladığınız gün fit olmuş ya , kötüyken de kilo almış bu ya filan. ezber yorumları bırakalım artık. adam ilk geldiği gün neyse şu anda da o. olumlu ya da olumsuz hiç bişey değişmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo sorunu olmadığını çok daha önce söylemiştim.

      Sil
  4. formda bi ndombele pres oyununa katkı sağlar mı ? misal içerideki münih maçı diyelim, o amansızca baskıda rol alır mı yoksa top rakipteyken pek de umursamaz mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katlı sağlar tabi. Ama istemesi ile alakalı.

      Sil
  5. Ndombele 4-2-3-1 de orta sahadaki ikiliden biri olursa top rakip takimdayken katkı vermez. 4-3-3'ün ofansif orta sahası bu adam. Tabi tüm bunlardan bağımsız olarak zihni nasıl bir durumda onu bilmeden bu rollerle ilgili konuşmak da doğru değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine pres içinde var olur ama bence de onun adına ideal olan 4 3 3 orta sahası.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir