6 Kasım 2023 Pazartesi

Kerem Aktürkoğlu da forvetin arkasında oynamanın değerinin farkında


Kerem Aktürkoğlu, Transfermarkt'la mini bir söyleşi yapmış. Forvetin arkasında oynaması için de "Bu rolde oyuna çok fazla etki edebileceğime ve yaratıcılığımı serbest bırakabileceğime inanıyorum, ancak bu aynı zamanda oyunumu adapte etmem ve gelişmeye devam etmem gerektiği anlamına da geliyor" diyor. Forvetin arkasında oynamasının önemli olduğunu söylemiştim. Önemi de onun geleceği anlamında. 

16 yaşına kadar forvetin arkasında kullanılmış, sonrasında ise hızı kaynaklı kanatlara kaydırılmış. Sol kanatta müthiş etki etse de, bir aşama daha kaydetme noktasında forvetin arkasına geçmesi ve daha özgür bir rol alması lazım. Oyunun aklının, pas ve teknik seviyesinin gelişimi orada yatıyor. Galatasaray'da da o pozisyonda daha çok 2. forvet gibi oynayacak. "Griezmann" tarzı demem bundan. Uluslararası transferi, yani hayal ettiği nokta burada yatıyor. 

Kanatta da devam edebilir ama üst nokta fazlasını ister. Özellikle de fizik ve oyun içi katkı noktasında. Bir ömür Galatasaray'da tamamlar ki keşke tamamlasa. Forvetin arkasında oynamaktan dolayı memnun. Kimi farklı şeyler yazsa da durum bu. Orada da Icardi ile bağlantı oluşturacak. Bol bol da rakip ceza sahası çevresine girip, gol pozisyonları içine girmeye devam edecek. Eleştiriliyor da, bana göre bu durum bitirememek kaynaklı. 

Oysa kimse takımın en çok gol pozisyonuna giren futbolcusu olduğunu söylemiyor. Kötü oynayan isim bu denli gol pozisyonu içine girebilir mi? Zaha ve Ziyech de onun üzerinden sorumluluğu aldığı an, çok daha aktif ve etkili bir Kerem Aktürkoğlu izleyeceğiz. Uyumu bekliyoruz, bu da bir arada oynadıkça sağlanacak. Kerem Aktürkoğlu oynamasın denildiğinde de, yerine yazabileceğin kimse yok. Yerine yazacağın isimler daha fazla hata yapıyor.

2 yorum:

  1. Kerem iyi hoş pozisyona çok giriyor falan filan da bu kadar çok top kaybeden adamı forvet arkası 2. Forvet artık adına ne derseniz deyin oynatmak hata. İlk dokunuşları çok kötü buradan çok top kaybediyor, çalım atma sevdasına ayağındaki topu da çok kaybediyor ve tabii ki pas yüzdesi de çok düşük buradan da çok top kaybediyor. Gelişecektir belki evet ama bu adamı artık genç oyuncu kategorisinde değerlendirmek mümkün değil ve bu özellikler ilk öğretilen şeyler. Top kontrolünü bu yaşta ki adama nasıl öğreteceksin. Basit oyna 3 kişinin arasına girip çıkmaya çalışma denmemis midir mesela daha önce? Yada garanti oyna garanti pas yap denmemis midir? Kerem in gelebileceği max nokta burası ve bu özellikleriyle de forvet arkası oyuncusu olması zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata değil, doğru hareket. Futbolcu da gelişimine devam ediyor. 2 sene öncesi ile bugünü kıyaslıyorum, yapamaz denilen her şeyi sizlere rağmen yaptı. Sizlere rağmen bu gelişim de bence çok değerli. Futbolcunun gelişimi bir yana, o gelişim sonrasında oluşan ruh halinizi hayal etmek daha mutlu etmekte.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir