16 Kasım 2023 Perşembe

Lemina, son günlerin en büyük transfer modası


Lemina, son günlerin en büyük transfer modası. Her gün transferi konuşuluyor. Yazan medya değil, konuşan taraftarlar. Yanlış zamanda gelen doğru isim olduğu da yazılıyor. Lemina'yı bugün için düşününce müthiş elbette de, Galatasaray'da oynayan Lemina farklıydı. Daha önce de yazdım. Fulham'a kiralık gidince ivmesi artmaya başladı, sonra da Nice'a transferi gerçekleşti. Biz de o treni "Nice" transferi anında kaçırdık. Orada da yükselmeye devap edip, Wolverhampton'a iyi bir transfer yaptı. Gün itibarıyla da bizim adımıza gerçekleşmesi çok zor bir iş.

Galatasaray dönemindeki Lemina'nın maalesef sık sakatlıkları vardı. O sakatlık sorunu da kariyerinin ivme kazanması önündeki en büyük engeldi. Juventus günlerinde yeni Pogba diyorlardı. Bir futbolcu düşünün ki 6-8-10 gibi oynayabilsin, hem savunma hem de ofansif anlamda yüksek meziyeti olsun. Özellikle de topla dripling noktasında en iyilerden biriydi. O özelliği bugün de iyi durumda ama geçmiş potansiyeli başka noktadaydı.

Sık sakatlıklar yaşadı. Bu yüzden de sürekli kiralandı. Galatasaray'a gelişi de bu düşüş üzerinden gerçekleşti. Katkısı oldu mutlaka, iyi işler de çıkardı ama sakatlık problemiyle çok uğraştı. Buna da güvenilmediği için zaten transferi konusunda bir daha ısrarcı olunmadı. Ertesi sezon için de konuşuluyordu aslında. Sakatlık noktasında son yıllarda sıkıntısını aştı ve istikrarlı şekilde devam ediyor. 28'li yaşlara geldiğinde kariyeri pozitif anlamda kırıldı ve Premier Lig'in yeniden en önemli isimlerinden biri.

Galatasaray'ın, daha doğrusu Fatih Terim'in Lemina için artısı, onu 6 numara gibi oynamaya ikna etmek. Lemina da her fırsatta bunu dile getiriyor. 6 numaraya oynamaya başladıktan sonra kariyeri yeniden hareketlenmeye başladı. 6-8 gibi oynuyor bugün. Savunma katkısı ve temposu üst düzey. Topla dripling özelliğini de ekleyince karşınıza komple bir paket çıkıyor. 6-8 lazım ile dripling yapabilen orta saha lazım deniyor da, bu özelliklerin tek bir isimde birleşmiş hali gibi.

Transferini ben de isterdim, gelse nokta atış olur. Aranan profil tam anlamıyla o. Yaş 30 işte, yüksek bonservis bedeli konuşulacak. Wolverhampton da paraya ihtiyacı olmayan bir takım. En önemli kozlarından birini sana neden bıraksın. Olmadık bir rakam önermen lazım, o da seni aşıyor. Lemina'nın da sözleşmesi devam etmekte, işin fırsat yanı da yok. Fenerbahçe'nin Fred'i aldığından daha fazlası lazım. Mutlaka oraya bir transfer yapılacak da, Lemina'yı imkansız görmekteyim.

12 yorum:

  1. Aman aman eksik olsun. Zaten sakatlık geçmişi sıkıntılı. Artık eskisi gibi değil diye alırsın bizde kesin sakatlanıp en az 6 ay geri dönemez. Ayrıca başka futbolcu mu kalmadı hep eskiler konuşuluyor oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık durumu toparladı da, sürekli aynı isimler etrafında dolaşmak bence de sıkıcı.

      Sil
    2. Lemina bu gün gelse Melo etkisi yapar. Kariyeri de o şekilde evrildi zaten. 6-8 için yerli olarak en iyisi diyebileceğim Kaan Ayhan’a sahibiz. Adam muazzam bir çapa oldu. Topu belki çok çok iyi kullanamaz dripling yapamaz vs ama şu an eldeki en kalitelisi de o. Eyüp Aydın artık sahada görmek de istiyorum. Oda çok yetenekli bir oyuncu tek sorun şu ki dripling ile pek işi olmaz daha çok pasör olarak öne çıkar. Defansif meziyetleri daha ön planda ve hareketli bir oyuncu.

      Sil
    3. Melo etkisi zor da, ciddi katkı verir. Ama gerçekleşmesi güç bu transferin.

      Sil
  2. O takım ağır çekimde oynuyor gibiydi maçları :) koşacak mücadele edecek oyuncu neredeyse hiç yoktu. Lemina sağlıklı olduğunda bu yönüyle bile fark yaratıyordu. Ama çok az sağlıklı oldu ne yazık ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yapı içinde Ömer Bayram dahi hareketliliği üzerinden fark yarattı :)

      Sil
  3. Bize Torreira gibi tempolu oyuncu gerek. Pres yapan ve önde baskı yapan takımların ortasahası bu tür oyunculardan olunmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira'yı da öne atacak..

      Sil
    2. Hocam 3 lü ortasaha kurgusunda oynasak çok daha iyi olacak eldeki oyuncular da tam bu sistemin oyuncuları. Oliveira sorumluluk almadan sadece topu dağıt görevinde yapacaklarının ucu yok. Ama biz pres yap defans yap dediğimiz anda teknik olarak geri geliyor. 8-10 olarak görüyorum ben Oliveira yı. Kerem Demirbay da 3 lü kurguda çok daha öne çıkacaktır. Torreira zaten lafımız yok ama kendisine topu dağıt dediğinde yine bir çizgisi var orayı geçemiyor.

      Sil
    3. Bence de öyle ama hoca 4-2-3-1, yani ön alan baskısından pek ödün vermiyor. Sonuç da aldığına göre vardır bildiği diyoruz.

      Sil
  4. Leminaya para bağlayacağıma bir scout hamlesi yapardım 6-8 için tempolu dripling özelliği olan bir oyuncu Moldedeki sarı oğlan gibi bir hamle. Cuk diye oturur yer yer Torreirayı da dinlendirme fırsatı yakalarız. Yazın o transferin olmama sebebi adamlar ligin ortasındaydı. Ocak ayında liglerinde hemen hemen sezon sonu oluyor. Breivik yada Minstverk di yanılmıyorsam. Her iki oyuncu İçin de şartlar zorlanmalı derim. Ndombele den umudu keser gibiyim. Hala bir ihtimal diyorum da artık bu saatten sonra da zor gibi duruyor. Ama garip olan şu ki Okan hoca sağlıklı olduğu zamanlarda hemen hemen her maçta kulübede tutuyor adamı. Okan hoca bunu yapıyorsa da acaba diyorum. Ndombele olursa zaten oraya transfer konuşmamıza da pek lüzüm kalmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yaşta bir isme artık büyük bonservis vermezsin. Lemina'yı bırakmazlar da. Ben de daha geleceğe dönük, geldiği gibi katkı da verecek bir isme yatırım yapardım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir