30 Kasım 2023 Perşembe

Ziyech gibi özel bir ayak var ve seni Şampiyonlar Ligi'nde ayakta tutuyor


Ziyech'i de denkleme katmış bulunmaktayız. Şampiyonlar Ligi için birçok kaliteli transfer yaptık, kimi geç açıldı, kimi açılamadı bile ama Ziyech'in vitesi yükselttiğini gördük. Onun için yazmıştım. Afrika Uluslar Kupası'na kadar kusursuz bir Aralık ayı geçirir, kupaya gittiğinde de kendisini fazlasıyla ararız. Alıştırır o kaliteye çünkü, yerini doldurman kolay değil. Şu ana kadar geçen süreçte istediğimizi alamadık da, bundan sonrası farklı olacaktır.

İlk frikik golü müthiş bir akıl, 2. frikik golü belki kaleci hatası ama yine maç öncesi söylemiştim. Zemin ıslak, kaleciler için fazlasıyla zorlu. Top kontrolünü sağlamak ya da tam önünde seken toplar büyük problem. Onana da bu sorunu fazlasıyla yaşadı. Yer tutuşu kaynaklı üzerine geldi gibi görünen toplarda iyi olsa da, topu eliyle kontrol noktasında sorun yaşadı. Bu kaleciyi daha fazla zorlayabilmemiz lazımdı. Pozisyon bol olsa da, Bayern Münih karşısındaki baskıyı kuramadık.

Zaha maalesef iyi bir görüntüde değildi. Son 10 dakikada takımını sürükleyip, pozisyonlar bulsa da, bunu maç geneline yayamadı. 80. dakikaya kadar kayıptı ama bunda arkasındaki Angelino da etken, Ndombele de. Kazımcan Karataş en azından o topu Zaha'ya atıyordu, Angelino bunu da yapamadı. Zaha bu kadar kötü oynarken, Ziyech takımını sürüklemeye çalışan isimdi. Sağ kanadı müthiş kullanıp, imkan oluşturmaya çalıştı.

Gün sonunda 2 gol 1 asist yazıyor. Kerem Aktürkoğlu'na asisti de kusursuz. Merkezi tutabilsek ve onu hücuma biraz daha ön alanda kalsak, hücum 4'lüsünün keyfine varılacak ve forvet ile arkasındaki isimler arasında mesafe uzamayacak. Boey de yoruldu mesela. O kanatta bizi zorladılar ve Ziyech'in savunma yardımına rağmen o alanı buldular. Ziyech için savunma yapmadı diyemeyiz. Boey da tüm maç kanadını sürüklemeye çalıştı ama son 10 dakikada düştü.

Yine iş orta sahaya gelir. Orada rakibi tutamadık ve çok fazla geçiş imkanı verdik. Nedeni de Ndombele'dir. Davinson Sanchez'in yokluğu da büyük etken. Boey'in arkasını süpürüyor, geri koşularda en önde o geliyordu. Kaan Ayhan da stoperde ağır, haliyle de o alanı rakibin doldurması kolay. Manchester United boşlukları doldurdu, çok fazla pozisyon buldu. Özellikle de 3-3 sonrası. Neyse ki Ziyech gibi özel bir ayak var ve seni Şampiyonlar Ligi'nde ayakta tutuyor.

8 yorum:

  1. Vallahi iyi oynamış olsa da Ziyech bu değil o kadar söyleyebilirim. Dahası var. Tek kızdığım nokta şu Zahaya sürekli bir bok atma sevdamız var. Adamın arkasında belki de tarihin en kötü performansını veren sol bek var. Galatasaray adına Çağlar Birinci bile orada daha iyiydi sol bek olarak. Emre Taşdemirden daha fazlasını alıyorduk. Bu sebeple Kazımcanı kazanabileceğimiz 5 maç daha var önümüzde. Alanya maçında da görüntüsü iyiydi. Artık kol kesmek lazım. Olmuyorsa ısrar etmemek evdekini kazanmak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu değil elbette, fazlası var. Onu da Aralık ayı içinde gösterecek. Zaha'yı Angelino çok bozdu Manu maçında. Kaç kez boş alana pas gösterdi de atmadı.

      Sil
  2. Ziyech kendine geliyor. Umarım vites düşürmeden devam eder. Tek başına ligi sallayacak bir oyuncu. Verdiği paslar savunma delici ve öldürücü. Tek korkum Asya şampiyonası sonrası düşüş yaşaması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech böyle oynadıkça da, forvetin arkasında Kerem Aktürkoğlu daha da değer kazanacak..

      Sil
  3. ülke puanı?noldu ülke puanı..aynen böyle devam edelim..tek büyük GS💛❤️bizi bayern dışinda hiçbir alman takımınin yenemeyeceği gibi,danimarka şampiyonu kopenhag da bizi ye-ne-mez,danimarka 6.sindan 6 yiyen takımla sözde sanal şampiyonluk mücadelesi verdiriliyoruz..bu bize yapilan tam bir sazan sarmalı oyunu..yakında bu oyun da bitecek..ben 7-8hafta sonra en az on puan farkla ligde zirvede,avrupada ise en kötü ihtimalle avrupa liginde olacağımızı düşünüyorum..yalnız hoca şu dombiliyi gönderin,olmayacak bundan,herif koşamıyor..nelsonu da satın..şu moldedeki çocuğu alın bir de herhangi bir milli takımın 3.solbeki de olur..bak Türkiye bile olur..brezilya,arjantin,fransa,ispanya,italya daha iyi olur tabi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde ve ülke içinde de rakibi yok. Bu başka bir klasman..

      Sil
  4. Adamın açıklamaları ne kadar hoş. Tekrar doğuyorum diyor kısaca. % kaçıyor oynuyor bilmiyorum ama %100 değil eminim. Kophenag maçının anahtarı da Ziyech olabilir. Isırdığında koparamayacağı maç yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir