30 Kasım 2023 Perşembe

Nerede o saçma yorumlar?


Manchester United ile oynadığın 2 maçta da Kerem Aktürkoğlu'yla geri döndün. Nerede o saçma yorumlar? Eleştiriler demiyorum, yorumlar kısmını altını çiziyorum. Eleştiri başka bir şey çünkü. Gerekli bu çocuk işte, senin takımının yansıttığı kalitenin en önemli parçalarından biri. Üzerinde büyük bir gol yükü vardı, bunu da atmış oldu diye düşünüyorum. Galatasaray'ın bazı olmazsa olmazları var ve Kerem Aktürkoğlu da onlardan biri. Hatta oynadığı mevkiden de bağımsız.

Torreira Kaan
Ziyech Aktürkoğlu Zaha
Icardi

Galatasaray'ın bu kurgudan ödün vermemesi gerekiyor. Çift 6 ile oynayıp, öndeki 4'lüyü mümkün olduğu kadar geri koşturmayacak ve önde tutacak. Manchester United maçına bakın, Icardi ile arkası arasında büyük bir mesafe vardı. Ndombele orada öyle bir boşluk oluşturdu ki, Torreira ön alan baskısına gidemedi. Mertens de çok fazla geriye gelmek zorunda kalınca o hücum etkinliğinden söz edemedik. Tüm denge bozuldu.

Kerem Aktürkoğlu "oyun kurucu" değil, 2. forvet gibi oynuyor. Icardi'nin yanına sık sık sokulup, orada savunma arkası koşuları ile etkili olacak. Mertens oynadığında "o pozisyon bunu istiyor" deniliyor da, Ziyech sahada mıydı? Ziyech ile o oyun kurucu eksikliğini zaten gidereceksin. Ziyech ve Zaha kanatları ile öyle bir sorun yaşamadan, Kerem Aktürkoğlu'nu da 2. forvet gibi konumlandırırsın. Tabi orta sahada Torreira ve Kaan Ayhan şart bu kurguda.

Manchester United karşısında yeniden geri dönüşün imzasını attı. Takımı ateşledi, koşuları ile çok etkiliydi ve nihayet golü buldu. Sorun da zaten bitirememekti. Öncesinde de söyledim. Bitirebiliyor olsa yeni mevkisinde ne kadar da iyi oynuyor denilecekti. Pozisyonun gerekliliği falan yok, takımın yeni kurgusu var. Bu 4-2-3-1 içinde de forvetin arkası 2. forvet olacak, orta sahanın merkezinde çift 6 kullanacaksın. Organizasyon işini de Ziyech üstlenecek.

Biraz geç de olsa ideal kurguyu oturtmak üzereyiz. Davinson Sanchez'in yokluğu tüm taşları yerinden oynatırken, maalesef hocanın da burada hataları oldu. Bir daha bu denli bir değişim yapacağını düşünmüyorum. Acilen çift 6'ya dönmek ve Oliveira'yı da bu kadar yabana atmamak gerekiyor. Kerem Aktürkoğlu konusunda ise söylediğim yerdeyim. Bu takımın olmazsa olmazı, ondan vazgeçemezsiniz. Kaliteyi etiket üzerinden değil, kim hak ediyor bunun üzerinden konuşalım.

21 yorum:

  1. Ağzı olan konuşuyor futbolun cahilleri kerem gibi bir cevheri kaç yıl bekledi bu takım

    YanıtlaSil
  2. Ara transfer döneminde sağlam bir sol bek + atletik bir 6/8 transferi bize yeterli gelecektir. Taşlar oturuyor. Berkan + Emin geri gelsin, Sergio Oliveira da mutlaka kadroda tutulsun. Angelino, Demirbay, Nelsson'dan çıkış yapılabilir. Ndombele tek kafa karıştıran.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndombele de kafa karıştırmıyor, kesinlikle gitmeli.

      Sil
  3. Bence Kerem sağda Ziyech 10 numarada olmalı. Onun dışında katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech pek forvet arkası taraftarı değilmiş.

      Sil
  4. Oyuna girdikten sonra kaç top kaybetti sayamadım. Olmuyor işte sen istediğin kadar yok 10 numara değil yok 2. Santrofor de oynadığı pozisyona ama olmuyor orada işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben saydım, 1 tane. Çok da güzel oluyor. Yapı belli, rol 2. forvet. Çiçek gibi..

      Sil
  5. Kerem yabancı olsa bu kadar eleştirilmez. Rakipler için herzaman büyük tehdit. Mertens zayıf rakiplere karşı çok iyi maç çıkarabilir ama Kerem gibi zor maçlarda seni oyunda tutamaz. Devre arası Berkan dönerse 6 numarayı yedekleyebiliriz. Geriye tek sol bek ve yedek santrafor transferi kalır. Çok fazla transfer takımın dengesini bozuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etiket algısını hep birlikte yıkacağız..

      Sil
  6. Kerem etki ediyorsa kanatta ediyor, forvet arkası, 2. Forvet de olur yorumuna katilmiyorum ben.
    O golü yine kanattayken aldigi pasla attı zira en büyük özelligi aniden hızlanıp topu önüne aldıgı anda tahmin edilemeyecek isler yapabilmesi ama bu özellik açık alanda işe yariyor, ortada degil ayrıca son golün yarısı Ziyech'in mükemmel asistine yazar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Forvetin arkasında oynayan orada sabit mı kalıyor :) Sağ kanatta attı, solda etki ediyordu. Bitirebilse denecekti ki asıl pozisyonu forvet arkası.

      Sil
    2. Hocam Kerem açık alan oyuncusu set oyununda rakamlari ortada 0 gol 0 asist.
      Çok yetenekli tehlikeli bir silah ama dogru kullanmak lazim, bunu atsaydi onu bitirebilseydi gibi yorumlara gerek yok diye düsünüyorum, bitirebilseydi zaten Barcelona maclarindan sonra bizim takimda tutamazdik Kerem'i, beklenen rakamlara teklif bile gelmedi hatirlarsaniz...

      Sil
    3. Gerek var çünkü normalde bitirdiği pozisyonlar. Amaç pozisyona girmesi, oyun kurması değil. Anlaşılmayan konu bu. O da pozisyona giriyor. Hoca bunu istiyor..

      Sil
    4. Hoca tam olarak neyi istiyor anlamadım. Kerem pozisyona girsin ama atmasın mı. Keremden 2. Forvet olmuyor bir maçta 40 top kaybı yapan 2. Forvet olmaz bu bir. Bunları söylüyor olmamız Keremi kötülemek değil bu iki. Üçüncü ve son olarak kadro mühendisliği konusunda bir hata oldu bu sene. Kerem kanatta çok daha etkili ve yerli olarak en iyisi bunu inkar eden futbol cahilidir. Lakin 2. Forvet dediğin topu ayağında tutabilecek, top kaybı mümkün olduğunca az olacak. Sadece pres yapabiliyor diye orada Keremi heba etmenin anlamı da yok. İşte burada kadro mühendisliği rezilliği çıkıyor ortaya. Ortadahaların biraz ısırsa keremden bunu beklemeyeceksin

      Sil
    5. Doğru yorum. Kerem kanatta şu an verdiğinin çok daha fazlasını veriyor ve en etkili orada oluyor. Yarış atına sütçü beygiri muamelesi yapıyoruz. Zaha 2. Forvet olarak oynasın. Pres oyunu oynamak son dakika mı aklımıza gelmiş. Presten ödün vermemek adına Kerem harcanıyor. Kerem alan futbolcusu alanını kısalttığın vakit sorun yaşıyor. Oyun kurucu olarak oynasa çok daha iyi oynar en azından topun değerini bilen oyuncu tahta bacak da değil. Hepsi finalde teknik problem olduğuna çıkıyor. Icardi etkisizliği de Keremin pozsiyonuyla oynadığımız günden başladı.

      Sil
    6. Kerem Aktürkoğlu, kanatta oynarken de bitiremeyecek halde idi. Mental açıdan sorun yaşıyordu. Bunun forvetin arkası ile alakası yok. Adam pozisyona giriyor işte, hem de daha fazla. Bitiriyor olsa bunlar konuşulmaz.. Israrla yazıyorum. Forvetin arkasında da oynamaya devam edecek.

      Sil
  7. Önce Kerem adına çok mutlu oldum. Daha önce bir çok kez gol atması için dua edeceğimi yazmıştım. Onu çok eleştiriyorum çünkü potansiyeline ve yapabileceklerine inanıyorum. İnanmasam uğraşmam bile. Kerem eğer senin dediğin role bürünüp tamamen skor odaklı hale gelirse sezon başına 20 gol atan paha biçilmez bir oyuncu olur. Ama maçın sonunda bir pozisyonda yaptığı gibi orta sahada 3 kişinin arasına çalımlarla girip takıma kontra atak yedirirse o zaman olmaz. Kerem, iyi yapabildiği herşeyi daha mükemmel hale getirmek için çabalayacak. Ve bunu ilerleteceğine şüphem yok. Attığı gol kelimenin tam anlamı ile 1. sınıf bir gol. Topu kontrol edişi, önüne alışı, tekte ayak içi sert kalecinin kapattığı köşeye bileye isteye vuruşu Drogba vuruşu. Bunu yapan adam belli ki daha iyisini de yapar. Özetle basit oynamalı, riske girmememeli. Top tekniği, pas kabiliyeti iyi değil. Bunun bilincinde akıllı oynamalı. O öldürücü koşuları attığı sürece top ona hep gelecektir ve hep pozisyona girecektir. Eminim yapıyordur ama yanında dünyanın en büyük bitirilerinden biri var. Ofsayt diye iptal edilen sanat eseri golde; nasıl son vuruş yapılır, nasıl soğukkanlı kalınır dersi verdi. O karar anlarında Kerem de nabzını düşürüp, heyecanını bastırıp en doğru vuruşu yapmak için binlerce kez tekrar yapmalı.
    Artık eminim ki Okan hoca bu maç itibarı ile öndeki 4'lünün netleştiği aşikar. Zaha - Kerem - Ziyech üçlüsü banko arkalarında Kaan - Torrera. En azından OCak'a kadar böyle gitmeli. Ndombele giderse birini alalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşacak o kayıpları işte, zaman gerekiyor. Bulduğunu atmaya başladığı sürece de o top kayiplari çok göze batmayacak. Olay bu. Kaçırdıklarını atsa cidden başka şeyler konuşulur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir