1 Aralık 2023 Cuma

Finalleri severiz, Kopenhag karşısındaki inanç burada


Bayern Münih'in Kopenhag'la kendi sahasında berabere kalması planları bozdu. Hatta Neuer olmasa, Kopenhag'ın galibiyetinden söz edecektik ve son maçta iyiden iyiye şansımız zora girecekti. Fikstürümüz zordu. Bayern Münih ile 3. ve 4. maçları oymananın problemi büyük oldu. 12 puanı görüp, liderliği de garantiledikten sonra vitesi düşürdüler. Kopenhag'la berabere kaldılar, son maçta da Manchester United'a yenilirler. Bundan eminim.

Bayern Münih, Kopenhag'ı yenmiş olsa son maçta beraberlik halinde en azından 3.'lüğü cebine atmıştın. Kopenhag bu maçta kazanmak zorunda olduğundan, kendi oyun düzenlerinin dışına çıkacaklardı. Güçlü bir düzenleri var. İyi savunma yapıyorlar ve boşlukları dolduruyorlar. Top sende iken ister istemez rakibe alan veriyorsun. Kopenhag'dan kadro olarak fazlasıyla üstünüz yoksa. Kopenhag ile oynadığımız maçın ilk 30 dakikasında o kaliteyi göstermiştik. 3-0'a geliyordu maç.

Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahalarında oynadıkları son 8 maçta sadece 1 kez yenilmişler. Zorlu kış şartlarını da düşününce, olabilecek en zor deplasman. Ayrıca kazanmak zorundayız. 2'lik adına kendi ipimizi kesecek olmamız güzel de, oynayacağımız maç zor. Manchester United deplasmanından da zor hatta. Yine de kazanabileceğimize inanıyorum. Özel yeteneklerimiz var ve o güne kadar vitesi iyiden iyiye yükseltirler.

Gerçi sonuç ne olursa olsun ben bu takımla gurur duyarım. Bu grubu gördükten sonra 3. olacaksın deseler razıydık. Belki şu an sonuncu olma ihtimali de var ama 2. olmak için ipler senin elinde. Oynadığın maçların da hemen hemen hepsinde üstün taraftın. Bayern Münih serisini geçtin, en az 4 puanın olabilirdi. Manchester United'la kendi sahamızda oynadığımız maçın hakkı beraberlikti, Kopenhag'ı ise ilk yarım saatte 3'lük yapıyorduk. Bitiricilik ve hakem kurbanıyız. Hakemlerin de bizim aleyhimize bu grupta etken olduğunu söylemek lazım.

Bu biraz da süreç işi. İlk sezonunda bu noktaya geldin, 2. sezonunda daha iyisini yaparsın. Uzun zamandır böylesine Şampiyonlar Ligi performansına hasretiz. Oynadığımız oyun ve yaşadığımız heyecan itibarıyla ben razıyım. Daha iyisi olabilirdi, üzüntümüz buna. Daha iyisi olabileceğini de grup sürecinde gördük. Finalleri severiz, Kopenhag karşısındaki inanç burada. Okan Hoca eminim ki en doğru planla orada olacak.

27 yorum:

  1. 2 lig maçı var önümüzde. Anadolu takımlarıyla aramızdaki makasın iyice açık olmasını göz önünde bulundurursan Okan hoca bu maçları Kopenhag maçı provası olarak değerlendirebilir öyle bir lüksü var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazanarak da geçecektir. 2 maçın İstanbul'da olması güzel..

      Sil
  2. Okan Hoca, Manu maçında da maalesef oyuna gene çok geç müdahele etti. Başlangıç 11'ini hepimiz beğendik ama yine yanıldık. Sinan ve senin de dediğiniz gibi burası tempo, dinamizm, kondüsyoni atletizm isteyen bir arena. Bu maç bize bu çıplak gerçeği bir kere daha hatırlattı. Maç öncesindeki hayali 11'ler veya kağıt üstünde yakışıklı duran takımlarla sahadaki oynanan oyun aynı orantıda olmuyor. Kerem, Barış, Berkan gibi top tekniği zayıf ama sana dinamizm katan, pres gücü veren oyuncuların kaçırdıklarına veya hatalarına çok odaklanıp, esastan uzaklaştık. 8km az koştuğun ve rakibe bir sürü boş alanlar verdiğin, takımın boyunu uzattığın böylesi bir maçı alma şansın yok. Çok şanslı bir günümüzdeydik:, hem şans golleri bulduk hem de Manu özellikle son anlarda 5-6 tane gollük ataktan boş geçti. Beni en çok üzen nokta Okan hoca maçın iyi gitmediğini; hatalı bir 11 olduğunu, oyunun üstünlüğünü onlara verdiğimizi görmesine rağmen yine 3. golü yiyene kadar bekledi. Adeta bu gelenek oluyor. Mutlaka 2. yarıdaki o golü yiyoruz sonra oyuncu değişiklikleri geliyor diyor. Sorsak da zaten ben talimat vermiştim; hazırlalanıyorlardı vs... Yani saçmalığın kaç kere daha tekrar etmesiz lazım. Okan Hoca'yı da anlamıyorum. Her şeyi bu kadar güzel yapan; cesur ve istediğimiz oyunu oynatan bir teknik adam neden ve ısrarla bu yanlışından dönmüyor. Defalarca kez bu şekilde maç verdik, gol yedik ama hep aynısı. İlk planının süper olduğuna ha düzeldi ha düzelecek olduğuna mı inanıyor? Anlayamıyorum...
    Ndombele bence 30. dakikada çıkmalıydı. Martens kesinlikle 2. yarıya başlamamalıydı. Tama süper bir alanya maçı oynadı ama o maçla bu maç bir midir? Duygusallığa yer yok işte. Sonradan oyuna girebilir ama başlangıç 11 oyuncusu değil. Aynen Barış gibi o da hamle oyuncusu. Devrede Nelson'u atsa içeri, Kaan'ı çok kötü olduğu stopere çekse, Martens'in yerine Kerem'i soksa maç 3-2'ye gelecekti. 3. golü zinhar yemeyecektik. Sonradan sergio, kerem D. tete değişiklikleri ile de devamını getirecekti.
    Kopenhag maçı öncesi ve maç içi düzeninde Okan Hoca hayatının en iyi hocalığını yapmak zorunda. 15 günlük bir maç planından bashediyorum. Pendik ve Adana maçlarını da dahi bu maça göre dizayn etmeli bence. Ve kopenhag maçı 11'i şimdiden belli olmalı. Hepimizin aldığı derslerden sonra: Muslera - Angel - Abdül - Nelson - Boeh / Kaan - Torrera / Zaha Kerem Ziyech / İcardi... Bu 11'i koruyacak şekilde 2 lig maçını da düşünmek lazım. İstanbul'da olacağız burası güzel. Ben olsam Kopenhag'da cumartesi günü gider; 3 gün boyunca hem maç havasına hem de oranın havasına alışırdım. Fatih Hoca severdi böyle şeyleri yapardı. Biraz havaya girmek için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manu maçının başlangıç kadrosundan hamlelerine kadar her şey hatalı. Kafadan gömleğin düğmesini yanlış ilikleyerek başlayınca ipin ucu kaçtı. Yine de geri dönüş müthiş olaydır..

      Sil
  3. Öncelikle dünkü Fenerbahçe ve Beşiktaş 'ın hezimetlerini gördükten sonra Galatasaray taraftarının Okan Hoca'yı omuzlarından düşürmemesi gerekir. Bayern ve Machester 'a hem deplasman hem kendi evinde başa baş oyun oynattı Okan Hoca.Hataları olsa da bence takımı iyi hazırlıyor. Kopehag'da sonuç ne olursa olsun iyi bir Galatasaray izleyeceğimiz düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an bulunduğunuz nokta bence oldukça iyi. Eleştiri daha iyisi olabilirdi üzerine.

      Sil
  4. Zor bir deplasman ama bu kadar yıldız oyuncusu olan koskoca galatasaray kopenhagı yenemiyorsa dükkanı kapatıp gidelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kopenhag'ı çok manasız küçümseme derim..

      Sil
    2. Küçümsemiyorum sadece gücümüzün yetmesi lazım onlardan çok büyük takımız yeterki isteyelim

      Sil
    3. Kazanabiliriz, imkansız değil. Ama zor maç.. Asla hafife alamazsın, müthiş bir takım. Onlar da grupta büyük iş yaptı bizim gibi.

      Sil
    4. Nordsjaelland aynı ligde 5. Sırada oynayan bir takım. Fenerin eksiği de bir defans oyuncusuydu. Aynı ligin lideri ile oynayacağız kesinlikle kolay bir maç olmayacak Ortasaha için Kerem Demirbay yahut Oliveira hazırlanmalı bu maçta. Pendik maçı biraz da bu sebeple önemli. Orada sağlanan rotasyon oyuncuların dinlenmesi için çok önemli. Torreira bir maç olsun dinlendirmemiz gerekiyor artık. Boey aynı şekilde. Kophenag kağıt üzerinde bizden 7 8 gömlek aşağıda diye bakabiliriz ama takım oyunu oynuyorlar. Beraberliğin bile onlara yettiği bir senaryoda işimiz kolay değil.

      Sil
    5. Fenerbahçe 'de artık fizik yorgunluk söz konusu. Tempolu oynaya oynaya her maçta bugün sıkıntıya düştüler.

      Sil
    6. Beter olsunlar. Zaten sene başından beri bunu anlatmaya çalışıyoruz ya. Her maçı efor sarf ederek devam edersek ligi bile kaldıramaz hale geliriz diye. Kophenag maçı göz önüne alarak A.Demir maçı bile umurumda değil Kophenag maçına odaklanılmalı. Bozulacaksak okyanusta boğulalım. Ligi zaten çözeceğiz.

      Sil
  5. mutlak suretle kazanmalıyız çünkü munih, manu'ya kaybedecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. münih kaybetmez. namağlup serilerinin bitmesine izin vermezler

      Sil
  6. Ben Münih'in kaybetmeyeceğini düşünüyorum. Yenilsek bile 3. oluruz. Ama Kopenhag'a geçen 5 maça rağmen yapılan küçümseyici yorumları okurken hayrete düşüyorum. Adamlar grupta sadece bize değil Bayern'e bile kök söktürdüler. Kendi sahalarında son adan kaybettiler. Deplasmanda 1 puan aldılar 3 de alabilirlerdi.Kendi sahasında çok iyi oynayan, çok organize bir takım. Beraberlik oyununu süper oynuyor. Kapanıyor ve kontraya çok iyi çıkıyor. Maç aralık ayında ve kopenhag'ın soğuğunda. Daha yazmayım mi? Bu etiket sevdasını artık bırakalım. Biz şöyle iyiymişiz yıldızlarımız varmış.. Bayern'in ve Manu'nun bizden 3 kat daha iyi oyuncuları var ne oldu?
    Galatasaray bu maçı kazanabilir mi? Tabi kazanabilir. ama çok çok sert bir takıma karşı kazanmak zorunda olduğumuz bir maça çıktığımızı unutmayalım. 1 puan bize yetseydi o zaman işimiz çok kolaydı. Ama şimdi ipler onları elinde kabul edelim.
    Okan Hoca'ya ve takıma şu ana kadar gösterdikleri üstün mücadeleden dolayı teşekkür edelim. Temmuzdan beri bu takım inanılmaz bir maç adedi ve temposu içinde. 13 lig maçı, 5 Şl, 6 ön eleme artı milli maçlarlar birlikte 28 tane maç yaptık. Bazı oyuncular hiç dinlenmediler. Abdülkerim, Boey, Torrera, Kerem, Muslera, nerdeyse her maç oynadılar. işi son maça kadar taşıdık. Bunca maçtan sonra avrupadan elenirsek çok üzülürüm. 3. olursak asla kızmam; 2.'lik ise böylesi bir grupta tarihi bir başarı olur. Real Madrid ve Juve'li gruptan sonraki en zor grup bu olabilir. Böyle bir gruptan çıkma imkanımız var. Okan Hoca'ya kızıyoruz özellikle maç içindeki hamle yanlışları ve geç müdahil olması hakında. ama öyle veya böyle işi buraya getiren de o oldu.
    Transferdeki sol bek ve orta saha tercihlerimiz daha isabetli olsaydı fişi çok erkeden çekebilirdik. Kopenhag maçı için sol bek ve stoper dışında problemimiz olmadığını düşünüyorum. Nelson'un o maça kadar fiziksel ve mental olarak hazırlanması şart. Umarım bu akşam Nelson çıkar oynar. Abdülkerim ile birlikte geçen seneden süren bir oynama alışkanlığı var. Nelson'un iyi oynaması demek Kaan'ın ortaya gelmesi demek. Geriye bir tek sol bek performansı kalıyor. Orda da Angelinho veya Kazım'ın iyi oyununu isteyeceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayern Münih'e hiç güvenim yok nedense. Hatta Uefa'nın da amacı Bayern ve Manu'yu ilk 2 yapmak gibi geliyor bana :(

      Sil
    2. UEFA genelde son 8'de devreye giriyor. Son 4'de antin kuntin takım görmek istemiyorlar çünkü. Bir de bizim maç berabere bitecek öteki maçı da Manu alacak bu bayağı bir operasyon demek. Biz kendimize bakalım derim

      Sil
    3. Burada da devrede bence. Başımıza gelenlerin nedeni bu :(

      Sil
    4. Kophenagı tarumar adecek kaliteye sahip oyuncularımız var. Maça 20 dakika odaklansak çözülür o maç. Kontra kovalayacaklar. Kilit açacak çokça oyuncumuz var. Onlara güveneceğiz. Hakemler tarafından sekteye uğramaya da gayet alışığız. Hakemi de çokça yendiğimiz maçlar oldu. Zerre korkum yok şu maç için.

      Sil
    5. Umarım dediğin gibi olur :)

      Sil
  7. Bayern Münih bundan sonra baş düşman artık bizim için. Bize yaptıkları bu yamuğu ömür boyu unutmam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manu'ya da yatacaklar :(

      Sil
    2. Zamanında nasıl Milan'ı Juventus'u yendiysek Kopenhag'ı da yener kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Bu formanın hafızasında bu maçlardan çok var .

      Sil
    3. Aynen öyle, kendi göbek bağımızı keseceğiz..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir