5 Aralık 2023 Salı

Bakambu'yu da hesaba katmak gerekiyor


Icardi'nin sorumluluk alarak "iğne" ile oynaması güzel de, o süreçte Bakambu'yu daha sık kullanabilirdik. 11'i geçtim, sonradan dahi çok fazla süre veremedik. Sezona Bakambu ile girilmiş, Icardi'nin formayı alması çok uzun süre almamıştı. Sonrasında da Icardi üzerinden gittik zaten. Sakatlık dönemi dahi oynamaya devam etti. Bizler o süreçte "Bakambu yetersiz sanırım" diye düşünürken, bu adamın gayet net bir alternatif olabileceğini Pendikspor karşısında gördük.

Icardi ne olursa olsun 90 dakika sahada. Oyundan çıkacak gibi de durmuyor. Pendikspor karşısında Ndombele oyuna girerken Ziyech değil de, Icardi'nin oyundan çıkması gerekiyordu. Icardi oynamaya devam edecekse, Bakambu'yu da onunla birlikte kullanma imkanını bulmak gerekiyor. Bakambu'yu 2. forvet ya da kanada yakın konumlandırmak da mümkün. Hareketli ve çalışkan bir futbolcu, topla kat etmeyi de seviyor.

Pendikspor maçında sık sık orta sahaya geldi ve takımını rakip ceza sahasına kadar taşıdı. Ndombele'den beklediğimiz "topla dripling" var ya, Bakambu onu verdi sana. Merkezde topla dikine çıkabilmenin de etkisi bu işte, seni rahatlatıyor. Icardi'nin arkasında çok çalıştı Bakambu. Oyun içi katkısı verdi, attığı golde fırsatçılığını konuşturdu. Alternatif bir forvetten ne beklersen onu verdi işte. Keşke daha öncesinde şans verilmeye başlanılsaydı.

Afrika Uluslar Kupası'na gidecek mi bilmiyorum da, Zaha / Ziyech 2'lisini büyük ihtimalle yolcu. O haftalarda da Mertens, Tete ve Bakambu gibi isimlerin alacağı süreler artacak. Bakambu'yu hesaba katmıyordum, artık katmak gerekiyormuş. Söylediğim gibi, Icardi ile birlikte kullanabilmenin formülünü bulmak lazım. Çakışacak değil, birbirini tamamlayacak 2'li. Bakambu'nun bu performansının devam etmesi de, Ocak ayında olası forvet transferi düşüncesini rafa kaldırır.

14 yorum:

  1. Bakambu hep çift forvetli sistemde daha verimli oldu kariyeri boyunca. Sanıyorum bu yüzden Okan hoca tek forvet olarak sahaya sürmüyor kendisini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi ile birlikte de kullanabilirdi ama..

      Sil
    2. Çünkü Okan hocan çift forvetle sistemi oynatmayı bilmiyor. 5ek bildiği çift 6 li orta saha. Inter de oynarken öğrendiği tek sistem çünkü.

      Sil
    3. Bre cahil, Başakşehir'de hangi formasyon ile şampiyon oldu. 4-4-2 oynadı bu adam, Crivelli / Demba Ba ikilisi ile. Kenardan da Gulbrassen destekledi, e benim cahilim. E benim bilgi sahibi olmadan fikir sahibim. E benim yorumunu çöp kutusundan ibret olsun diye buraya taşıdığım..

      Sil
    4. Abi cevap vermiş olman bile üzdü beni. Bırak yaşasın dünyasında. Seleznyov-Muğdat ile de Akhisar’da oynamıştı 4-4-2 o kadro da Türkiye kupasını almıştı :) Tek eleştirilebilecek noktası Hocanın geçmişinde 3 lü ortasaha çokça var ama Galatasaray’da tek maçı yok diyebilirim bu şekilde. Ödün vermiyor sistemden.

      Sil
    5. İbret olarak görsün millet, çöp kutusunda nice böyle yorum birikiyor. Az utanırlar belki de sanmıyorum :)

      Sil
  2. Bakambuda şunu gördük 2. Forvet olarak sahaya atarsak dripling özelliği de işimizi görecek. Çünkü 2. Forvetten ziyade forvet arkadı edasıyla oynadı. Pendik maçı asla ölçü olamaz. O maçta rakip çok zayıftı. Bu maç üzerinden değerlendirmek de yanıltabilir. Genel olarak daha fazla süre alması gerektiği noktasında hemfikirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem ön alan baskısını yapacak, hem de seni orta sahadan öne taşıyacak. O hareketliliği fazlasıyla var. Bu adamın süresi artsın artık..

      Sil
    2. +3 te yine takılıyoruz işte. Bakambuyu oynattık diyelim Zahayı mı keseceğiz Kereme yer açmak adına. Kazımcan, Apo, Kaan yaparsak anca oluyor onda da Kazımcan demek -1 kişi demek hatta öyle hareketleri var ki rakip 12 kişi oluyor sana. Onu da savunmamız gerekiyor. Sol beklerimiz o kadar kötü ki alan bile kapatamıyoruz onlarla burada dur gelen topa vur desek o bile yok. Alanya dan Yusuf transfer edilebilir devre arası. Yada Kasımpaşa dan Yasin Yasin’i bir miktar para + Kazımcana alabiliriz gibi geliyor bana.

      Sil
    3. İlk 11 gibi düşünme sadece. Kenardan da getirmedin ki. Oysa çoğu maçta bu şekilde oynayabilirdi.

      Sil
    4. Onu koyduğun zaman Halil’e haksızlık ediyoruz abi. Rotasyonda bile devşirme yapar olduk. Halil kötü oyuncu değil performans alabiliriz ondan. Kaldı ki 10 numara olarak çokça katkı da almıştık ondan daha önceki dönemlerinde.

      Sil
    5. Niye haksızlık olsun. Bakambu 'nun geçmişte oynadığı pozisyonlar bunlar.

      Sil
  3. Okan Hoca duygusal davranıyor bazen. Icardi her maç 90 dk oynuyor. Bunu kırması gerek. Bakambu iyi oyuncu. Birçok mevkide oynayabiliyor. Yeterli şans bulduğunda neler yaptığı ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kırmak lazım. Pendikspor maçında Ndombele oyuna girerken Icardi çıkmalıydı mesela.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir