6 Aralık 2023 Çarşamba

Hamza Akman, haklı olarak atama beklemekten sıkılmış olmalı


Hamza Akman'ı Kopenhag'ın istediği ve Ocak ayı için bu konuda görüşme yapıldığını yazan muhabirler var. 19 yaşına geldi, hala U18 takımında forma giymekte ve atama bekliyor. O atama gelir mi dersek de çok zannetmiyorum. Gençlerin süre bulabileceği konusunda ümidim olsa da, "devşirme" hamleleri gördükçe karamsarlığa kapılıyorum. Stoperin yok, Ali Yeşilyurt değil de Kerem Demirbay oraya kayıyor. Bu örneklerden biri sadece.

Boey mesela elindeki tek sağ bek, alternatifi de Ali Turap Bülbül olmalı. Biliyoruz ki Boey olmadığında o pozisyonda başka biri oynayacak. Kaan Ayhan olabilir, Barış Alper Yılmaz oraya kaydırılabilir. Böyle olunca da potansiyelli genç elinde niye kalsın. Kalmaması da mantıklı. Zaten rotasyonun derinliklerine indin, sıra sana zar zor geldiğinde de başka biri senin pozisyonuna kaydırılıyor. Bunu gören genç de şansını başka yerde deniyor.

Hamza Akman, 2 sezondur A takım ile idmanlara çıkıyor ve sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Sözleşmesi uzatılıp, kiralık olarak da gönderilmedi. Orta sahada birçok isim sayabiliyoruz, haliyle de ona yer kalmıyor. Oysa orta sahalarınızın özelliklerine bakın, aralarında dripling özelliği olan tek isim Ndombele. Ondan da henüz bir dripling göremedik. Hamza Akman ile en azından bir farklılık katabilirsiniz ama düşünmüyorsunuz bile.

Bu çocuk U19 maçlarının hemen hemen hepsinde ön planda. Bayern Münih, Manchester United gibi takımlara karşı oldukça üstün. Potansiyeli de var ki iyi takımların radarında. Kopenhag istiyor mesela. Biliyoruz ki onun için en iyi planlamayı yapmışlardır. Önce Danimarka içerisinde bir takıma kiralarlar, yarım sezon uyumunu sağlatırlar. Yeni sezondan itibaren de rotasyona katıp, gerisini futbolcuya bırakırlar. Biz de bakarız, bu çocuğu niye değerlendiremedik diye.

Hamza Akman / Efe Akman kardeşlerin menajerliğini de babaları Ayhan Akman yapmakta. Ayhan Akman şu an Galatasaray'ın futbol operasyonunun en önemli parçalarından biri. 2 çocuğunun ciddi potansiyeli var, aynı çatı altındalar ama iş bu noktaya gelince profesyonellik devreye giriyor. Çocuklarım Galatasaray forması giyerken ve ben de onların menajerliğini yaparken, Galatasaray'da çalışmazdım mesela. İş yeni sözleşmeye geldi, Akman Kardeşler belli ki buna yanaşmıyor. Daha doğrusu Ayhan Akman yanaşmıyor.

Efe Akman da çok büyük potansiyel. Hatta daha büyük potansiyel. Onun da peşinde Roma gibi büyük takımlar var. Elit diye nitelendireceğiniz bir orta sahada arayacağınız her özelliğine sahip. Teknik, oyun aklı, pas kalitesi, savunma özelliği. Bu çocuklar atama beklerken, önlerinin tıkandığını görerek burada devam etmek istemiyorlar. Geçen sezon Jankat Yılmaz'larla sözleşme yenilenirken umutlanmıştım ama şu an bir şeyin değişmediğini görmek üzücü. Millet elindeki potansiyeli 16 - 17 yaşında sahaya atıyor, bizde 20 yaşına gelen isme bile hala altyapıdan yeni çıkmış futbolcu muamelesi yapılıyor.

13 yorum:

  1. Eric geretsden sonra gençlere güvenen cesur bir teknik adam maalesef gelmedi okan hocadan umudum kalmadı bu konuda maalesef

    YanıtlaSil
  2. Okan Hoca da eleştirilecek şeylerden biri de bu. Genç oyunculara bence şans vermiyor. Eyüp, Hamza, Efe en azından bazı maçlarda oynayabilirler. Ya da Türkiye kupasında şans bulabilirler. Her sene 1-2 kişi çıkartmazsak nasıl bu ekonomiyi sürdüreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyona da katabilirdi bazısını şimdiden..

      Sil
  3. (Emre)
    Benim gørdugun en iyi yønetim, ve oyununu cok da sevdigim Okan Hoca olmasina ragmen bunu søylemek uzuyor. Ama gecmisteki hocalar ve yønetimlerden farklari azaliyor gøzumde. Vizyon buyuk, sportif basari da var. Ama yine secilmeden ønce ekonomiyi duzeltecegiz ve altyapiya yatirim yapilacak diyen yønetim bugun 3. kanat alternatifimiz Tete'ye yillik 3 milyon euro veriyor. Aklim almiyor. Gecmis yønetimler gibi sezona fazla yabanciyla girip son dakika ucretini tam ,yada buyuk kismini ødeyerek gønderiyor (Dubois simdi, gecmiste Dzemaili - ayni baskan). Yildiz ve firsat transferi ugruna bazi mevkilerde 5 alternatif, bazi mevkiler de alternatifsiz (sag bek). Alternatifi de var aslinda altyapidan. Ama koltuktan olma korkusuyla yasayiyor hoca. Fatih Terim bu yuzden elestirildi son dønem. Taylan'la maglubiyetler aliyor. Yine formayi Bartug'ya vermedigi icin. Sonunda ne oldu? Yine koltuktan oldu. Sorsan ama hepsi Galatadaray menfaatlerini ønceliktir der. Oynatsan Hamza'yi , sorunun cøzulecek belki, oyuncu kazanacksin, ileride bonservis kazanacaksin, ve Ocak'ta bir oyuncuya daha yillik 3 milyon euro vermekten kurtulcaksin. Al sana Galatasaray menfaatleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli devşirme hamlelerinden dolayı çekiniyorum. Genç isme şans zor geliyor zaten. Bu şekilde imkansız oluyor..

      Sil
  4. geçen sezon başı ligde bi maçta girmişti oyuna. yanılmıyorsam giresun maçıydı. paf takımından gelmiş olmasına rağmen sürekli top alıp, sorumluluk alıyordu, topu taşımaya çalışıyordu. sırf bu bile büyük topçu olacağının sinyalini verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin 2. haftası, kaybettiğimiz Giresunspor maçı.

      Sil
  5. Twitter'da engellediğin için oraya yazamadım da ; Ontivero için 25 yaşında yazmışsın ama 29 olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Kadro yabancı tranferlerle bu kadar şişmişken genç oyunculara şans vermek çok zor. Hamza bir maçta oynasa yedekte bekleyen bircok yabancı homurdanmaya başlar. Okan Hoca'nın bu riske girmemesi normal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından yedeğe yerli almayıp, o ihtiyacı bu isimlerden karşılamak gerekiyor..

      Sil
  7. Hamza sezon başında kiraya verilse çok iyi olurdu. 1 sezon üst düzey ligde oynamalı. Emin Bayram, Metehan ve Ross gittiler ve çok başarılı sezon geçiriyorlar. Bu oyuncuları oynatmak gerek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir