24 Aralık 2023 Pazar

Fenerbahçe 0-0 Galatasaray, dağ fare doğurdu


Dağ fare doğurdu diyeceğim. Her 2 takımın da orta sahalarına bakınca, bol bol geçiş görür, gollü bir derbi olur diye bekledik. Her 2 takımın da tek tük pozisyonu var ama bol bol faul izledik. Beraberlik bizim için kötü değil, rakibin seni kendi sahasında yenememiş oldu. Yine de kazanabilirdin, o imkan gelmişti. Takım kötü oynadı diyemem de, bazı bireysel performansların düşüklüğü devam etmekte. En basitinden Icardi yine ayakta kalamadı ve normal standartlarında gol yapacağı 2 pozisyon heba oldu. İlk yarıda da Djiku'nun kroşesinde atlanılan, daha doğrusu görmezden gelinen penaltı + kırmızı kart var. Tam bir kırılma.

Icardi formsuz, Ziyech seni sürükleyemiyor, Mertens kayıp. Kerem Aktürkoğlu da iyi bir maç oynadı diyemem. 4 hücumcun kötü oynarken de kazanmak zor. Duran toplar ihtimal olabilirdi, hepsini iyi kullandık ama sonuç gelmedi. Icardi'nin arkası boşluktu oysa, hareketlenen bir futbolcu olsa orayı rahat kullanırdı. Boşlukları dolduramadık, kaliteli ayaklar hücumu ayakta tutmadı. Kenar hamleleri de geç geldi. 45'de Mertens ve Ziyech çıkıp, Zaha ve Tete oyuna girmeliydi. Tete'yi düşünmedi bile, Zaha da oyuna geç girdi. Icardi ise yine tüm maçı tamamladı ve bu durum bizlere zarar vermekte.

Fred'in yokluğunda merkezde İrfan Can Kahveci riskti, değerlendiremedik. İsmail Yüksek kenarda, Crespo oynuyor. Büyük nimetti. Kaan Ayhan'ı direkt olarak oynatsak üstünlüğü kafadan alırdık. Kaan Ayhan belki çok geç girdi ama özellikle hücum tarafında ne denli etki ettiğini gördük. Kerem Demirbay kötü oynadı diyemem, gayet iyi oynadı ama ihtiyaçlar farklı. Kerem Demirbay tercihi de biraz "topa sahip olma" düşüncesiydi, bu da sağlandı ama hücum hattın o kadar formsuz ki üretemedin. Kerem Demirbay'ın şutları bir ara heyecanlandığın tek noktaydı.

Müthiş bir Nelsson izledik ve Dzeko'yu büyük oranda sindirdi. Boey da Tadic karşısında çok etkiliydi, Ferdi Kadıoğlu bağlantılarını böylelikle kestik. Symanski'nin yay civarı şutlarından çekiniyordum ki 1 tane vurabildi. Rakibe pozisyon vermedik, bence baskı da hissetmedik. Davinson Sanchez oynasa belki biraz daha orta sahaya yakın oynayabilir, takım boyunu kısaltırdık. Bu da Galatasaray baskısını oluştururdu. Nelsson'un tarzı Dzeko için nimet olsa da, futbolcumuz nihayet kendi standardını hatırladı. İsmail Yüksek'in 45'de oyuna dahil olması belki tempolarını arttırdı ama üretkenlikleri iyice düştü.

Beraberlik iyi sonuç. Fenerbahçe'nin iyi olduğu tüm noktaları tıkadık. İlk 15 dakikalarda çok gol atıyorlardı, baskı bile kuramadılar. Sonrasında da sürükledikleri, güçlü geldikleri bir an yok. Savunmada 0 hataydık ve güçlü durduk. Savunmadaki bu görüntüyü hücum etkin ile sonuca ulaştırman lazım işte. Alan vardı, kullanamadık. Icardi ayakta kalamazken rakip stoperlerin handikapları ön plana çıkmadı. Özel ayaklar piyasada yok, Icardi arkasındaki boşluğu hiç kullanamadık. Yoksa yay civarı sayısız şut atabilirdik. Kerem Aktürkoğlu / Icardi bağlantısı da sıfırladı maalesef.

41 yorum:

  1. Icardi çıkmaz mı bir maç? Adam kral oldu maalesef.Hagi de dahi bu lüks yoktu. Biraz dinlense kendisine gelecek ama dinlenmiyor maalesef. Kerem, Mertens, Icardi,Ziyech bugün iyi olsa kesin yenerdik.Fenerbahçe psikolojik olarak bu maçta çok yıpranacaktır.Tek kaleyi tutan şutları yok. Taraftarları kapasitelerini gördü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumdaki 4 isim de çok kötüydü maalesef.

      Sil
  2. Okan hocayı çok seven ve destekleyen biri olarak malesef ziyech ve icardinin maçın hadi devre arasınıda anlarım ki bence değiştirmesi lazımdı 55-60 kesinlikle çıkıp yerlerine bakambu forvet tete sağa kaanda kerem demirbay yerine mertens içinde 65-70 beklenip zaha sahaya atılsa hücumda hareketlilik ve dirençle bu maçı kesinlikle kazanırdık. Çok geç kaldı değişikliklerde orta sahada kerem demirbay 85 dakika kaan kenardayken nasıl kalır. Ziyech bitik durumda fb tüm etkili gelişlerini ziyechin boeyu yalnız bırakmasıyla buldu. İcardi 90 dk tamamlaması bu halde kabak tadı vermeye başladı hatta bakambu ile icardiyi aynı anda sahada tutmak rus ruletinw döndürmek daha çok kabak tadı vermeye başladı, icardi çıkabilir hatta şu halde süper kupa maçında yedekte başlayabilir. Bu arada süper kupa maçına muslera-boey-davinson/nelson- abdülkerim-barış- tete-kaan-torreria-kerem-mertens-bakambu ile çıkıp ikinci yarı zaha-ziyech-icardi sahaya atılmalı malesef 3üde fiziksel oöarak ilk 11i hak etmiyor bilakis herkes fiziksel olarak düşmüşken girmeleri inanılmaz fark yaratır ikinci yarı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45'de mesela Ziyech ve Mertens'i çıkarmıştım ben. Tete'yi hiç düşünmedi bile.

      Sil
    2. ferdi bu maç sıfırdı ve bu tamamen ziyech'in tehditkar bir oyuncu olmasından. görevini yaptı.

      Sil
    3. Doğru diyorsun. Ziyech için etkisiz dedim de, sonradan düşündükçe iş senin dediğin noktaya geliyor.

      Sil
  3. ısrarla yapılmayan ve yapıldığında da ezbere yapılan hamleler. bu sezonun özeti. okan hoca tanınmaz derecede kötü. şu anda sadece bi şekilde sonuç alarak gidiyoruz ama nereye kadar. ? okan hoca geçen sezonun ekmeğini yiyor. o da bittiğinde tepkiler ona yönelecek. oyuncun dünya yıldızı bile olsa yeri geldiğinde neşteri vuracaksın. okan buruk kariyerinde bi adım daha ileri gitmek istiyorsa bunları yapabilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45'de gelmeliydi hamleler, Zaha geç girdi. Kaan Ayhan ise çok daha geç :(

      Sil
  4. yemin ediyorum kötü oynasak fb kazansa bu kadar sinirlenmezdim, üzülmezdim. kanser oldum maçı izlerken. okan hoca yine golü yemeyi mi bekledi acaba ve o gol de gelmeyince değişiklik de yapmadı. bu kadar kötü bi fb yakalamışsın ama sen maçı icardi ile 90 dk 10 kişi oynuyorsun. yazık yani diyecek bişey yok artık hep aynı şeyleri konuşuyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 60'ı mutlaka görüyor, görmemesi lazım. 45'de hamle yapabilmek lazım..

      Sil
  5. şu rezil fb karşısında kazanamamızın mimarları ; net penaltıyi vermeyen mustafa ilker coşkun ve forma dağıtımıyla takımı frenleyen okan buruktur ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakem konusunda katılıyorum.

      Sil
    2. okan hoca konusunda katılmıyorsun yani :)

      Sil
    3. Bu maç değişiklikler noktasında geç kaldı. Yoksa gayet iyi bir maç planı. Fenerbahçe'nin neredeyse şutu yok.

      Sil
  6. okan efendi geçen sezonki kadıköy galibiyetini açsın bi izlesin. nasıl bi santrafor tercih etmiş ve isim olan barış alper rakip stoperleri nasıl hallaç pamuğuna çevirmiş bi izlesin. bugün sadece ama sadece tek bir oyuncu farklılığı ile maçı kazanabilirdik. bakambu yemin ediyorum bu fb defansını paramparça ederdi. icardi sayesinde fb stoperleri bu sezonki en rahat maçını oynamışlardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O galibiyeti kim almıştı :) + Icardi o gün sakat olmasa yine oynardı.

      Sil
  7. Var sisteminin olmasının bizim ülkede olmasının bi esprisi yok. ekran başında da olsalar, %100lük pozisyonu vermek istemeyince vermiyorlar. gerçekten çok ilginç. istanbulspor başkanı haklıymış. en azından kendince bi isyanda bulunmuş. çünkü böyle olmaz yani gerçekten olmaz. sen çok net bi pozisyona var'dan müdahale etmiyorsun. olacak şey değil. bizim yönetim de sessiz kalmaya devam etsin. şu pozisyon fb aleyhine olsa ali koç ülkeyi ayağa kaldırmıştı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray da ses çıkarmaya başladı ama zamanında konuşmadığı için geç kaldın işte.

      Sil
  8. kaleye şut bile atamayan fb'yi yenemiyorsak fredli fb'yi hiç yenemeyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fred olda Kaan Ayhan oynardı bu da merkezden -1 demek Fener adına. Mertens daha fazla alan bulur geçiş oyunu fırsatı yakalardın. Geçiş oyununu da şu anda bizden iyi oynayan x bir takım yok sanıyorum Fredi gözünüzde bu kadar büyütmeyin. Fred keşke bu maçta olsaydı dediğimiz cinsten bir maçtı keza fenerin sol açık forvet dil altı hapı kullanan cinsten yaşlılar. Hareketsiz ve hantallar. Pres denerlerdi Fred ile Fener bu akşam oynamaya değil oynatmamaya çalıştı. Bu maçta eleştirilecek noktalar 45 de Mertens ve Kerem ikilisinden kopmak gerekiyordu. Kenara gelemezler diye bir kanun var. 60. Dakikayı beklemek zorundayız her değişiklik için.

      Sil
    2. Yenemez miyiz, gerçekten mi :) Bu takım en kötü sezonlarında dahi hangi finali kaybetti?

      Sil
  9. yorumlarda okan hocaya çok sallayanlar var da adam ne yapsın ? icardi kötü, zaha kötü, kerem kötü, tete kötü, ziyech kötü, mertens kötü. sadece bakambu ve halil üzerinden eleştiri yapılabilir l. ama herkesin istisnasız hep kötü oynadığı tabloda okan hocanin da işi zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zahayı maça aldığımız dakika yanlış adam zaten ne olduğunu anlamadan maç bitti hatta Halil Dervişoğlu-Kerem değişikliği de çok iyi olurdu. Halil forvet arkasında Keremden daha iyi buna kalıbımı basarım. Zaten pres oyunu oynamıyorsun o zaman ne gerek var sahada dökülen Keremi sahada tutmaya. Kenara al gitsin rakip zaten gelemiyor. Gelse de üretemiyor. Rakibin az üstüne gidebilsek maç kopacak Halil bunları rahatlıkla yapabilecek kalitede.

      Sil
    2. Tamam kötülerse Halil oynasın Bakambu oynasın Barış Alper sağ açığa geçsin Kazımcan oynasın. Bir takımın b planı olmalı bizde o yok 2 senedir bireysel yeteneklere bakıyoruz. Formsuz olmaları durumunda takım sahada yok gibi görünüyor. Her maç aynı şeyleri konuşmayalım. Xavi Alonso neler yapıyor kısıtlı imkanlarla Unai Emery 4 farklı formasyonla Premier ligde kafaya oynuyor Konferans liginde grubu lider tamamlıyor. Bizde tek bir formasyon tek bir oyun sistemi bunlar geçmişte kaldı artık. Daha 4-3-3 yapamıyoruz sistemi yasakmış gibi oyun çözüldü artık Anadolu klüplerini bile yenmekte zorlanıyoruz artık zamanı geldi farklı şeyler denemenin.

      Sil
    3. kötülerse okan hoca ne yapsın demek de ne demek ya :) oynatmayacak işte. bakambu ve halil bunlar niye bekliyorlar, bostan korkuluğu mu bu adamlar ?

      Sil
    4. Okan Hoca, gayet iyi bir maç planı yapmış. Fenerbahçe'nin tüm hücum aksiyonunu sıfırladı ama sette üretemedik. Hücumcular formsuz, yapacak bir şey yok. Halil Dervişoğlu oynasa bu sefer ona sallarsınız, o varken bu mu oynar diye.

      Sil
  10. Bize her maç asalak gibi takılan fb stoperlerinin üzerine oynayacak adam lazım. Süper kupada Bakambu ya da Barış santrafor oynarsa net kazanırız. İcardi oynarsa net kazanamayız. Bu kadar ki emin konuşuyorum. Bu yorum kalsın burda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil Dervişoğlu daha erken girmeliydi. O zaman birşeyler olurdu. Hala Icardiyi besleyemiyor olmamız çok büyük sorun. Tete bu maçta şans bulmalıydı. Terte ayaklı kanatla Icardiyi tam anlamıyla da beslememiz çok zor. Set hücumu yapmayı bırak düşünmüyoruz bile. Avrupa liginde kupa hedefliyorsak bazı alternatif planlar da şart. Galatasaray’da alternatif bir oyun yok. Hoca geçen sene birşeyler deniyordu bu sezon tamamen vazgeçmiş durumda.

      Sil
    2. Halil Dervişoğlu değil de Tete'yi de düşünmedik mesela. Bence Kaan Ayhan daha erken girmeliydi. Hücumu ayaklandıran onun dikine oyuun oldu.

      Sil
  11. Sen o kadar transfer yap o kadar dünya yıldızı getir ama sadece birinden fayda gör. Sanchez hariç bütün transferler hayal kırıklığı. Belki biraz da Demirbay ortalama performans veriyor işte. Gerçekten üzücü bi durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demirbaydan aldığımızı Berkan’dan da alabilirdik. Fazlasını vermiyor Demirbay bize.

      Sil
    2. Vallahi haklısın Sanchez de ne zaman ihtiyaç var desek o zaman yok.

      Sil
    3. Kerem Demirbay'ın pas oyununda etkisi başka. Berkan Kutlu kesin kalmalıydı tabi.

      Sil
  12. Maç başlamadan fenere 1 puan teklif etsek maça bile çıkmazlardı. O cinsten bir maçtı. Icardi yediği yumrukları tekmeleri X bir oyuncu yese maçı tamamlamazdı. Boey verilen sarı pozisyonunda rakibe kırmızı çıkması gerekirdi. Icardi pozisyonunda satılmış hakemler diyebilirim sadece. İlla maçtan çekilmek, hakem dövmek mi lazım bu tarz şeylere mahal vermeden şu alenen taraftar hakemleri temizlemek lazım Türk futbolundan. Arda Kardeşler denen herif körün teki her iki pozisyonda net gözünün önünde yaşandı. Her maç sonu hakem demekten usandık kazandığımız maçtan sonra da hakem diyoruz artık o seviyelere ulaştık. Bu maçları TFF, MHK izlemiyor mu? Bu hakem birdaha maça çıkacak mı? Ali Koç yönetse Galatasaray’ın bir penaltısı vardı. Rakip ceza sahasına doğru dürüst giremedi girse penaltı da kazanacaktı o kadar netti niyet. Oyuncularımız yumruklandı faul bile çalınmadı. İsmail in sarı kart yemesi gereken pozisyonda rakip duran top kazanmış oldu. Yani TFF binasını basıp tokatlarsak şaşırmayın dedikleri günden sonra sürü sürü hata oluyor. Galatasaray doğru düzgün açıklama dahi yapmıyor. Adalet de istemiyorum artık şeffaf bir lig olsun yeter…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize de o teklif gelse hayır demeyen çok olurdu. Bence iyi sonuç, direkt rakibinin sahasında kaybetmedin. 2'li averajı da büyük ihtimalle ele alacaksın.

      Sil
  13. Bir husus var dikkatimi çekiyor. Kaan girdikten sonra 2 3 kez dripling ile topu taşıdı hepsi pozisyon oldu neredeyse. Torreira iyi oyuncu da fizik olarak aşırı eziliyor. Bu tarz maçlarda yanına ya Kaan’ı yazacağız yada Torreirayı bazen kenara almalıyız. Kerem Demirbay Kaan Ayhan ikilisi daha çok iş yapar gibi. Torreira çok koşuyor çok mücadele ediyor ama 3 Lü ortasahalar için biçilmiş kaftan 2 li ortasahalarda çok eziliyor yanına sağlam fizikli bir oyuncu monte edilmesi şart gibi duruyor. Yoksa bu tarz maçlarda sadece pres özelinde oynamak çok doğru değil İrfan Crespo ortasahasını yarıp geçmen gerekiyor. Alınan riski değerlendiremedik. Ndombele bile bu maçta iş yapabilirdi öyle kırılgandı rakibin ortasaha. Genel olarak Torreiranın da partnerinin artık bu denmesi gerekiyor. Set hücumu yapmıyoruz ki Kerem Demirbay oynasın. Topu rakip zaten sana bırakacak bu belli. İleri hat biraz hareketli olsa 2. Yarıda maç kopardı. Kerem-Zaha Mertens-Kaan Ayhan değişikliği de maçı bize getirebilirdi. Torreirayı Kaan’ı çapa olarak koy 6 numaraya Torreira ile taşı Demirbay ile dağıt. Elinde kadro bunu oynar. Barış o kadar bindirdi o kadar içeri girdi bir tane ortasahan ceza sahası içine ayağı değmedi bunlar da hocanın hataları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Torreira ezilmiyor ama yalnız kalıyor. 3'lü orta saha bence de kullanılabilir. Orta sahamız topla dripling özelliği olan futbolcu ihtiyacını duyuyor.

      Sil
  14. Kardeşim 60 dan önce değişiklik yapılamaz diye bir madde varmış Okan hocanın sözleşmesinde. Yoksa körün gördüğünü o mu görmüyor sizde yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum. Geç kaldığı doğru. Ama çok başarılı bir hoca olduğu da doğru. Sözleşmesinde başarı garantisi de var sanki.

      Sil
  15. Maç öncesi herkesin unuttuğu bir şeydi beraberlik iki takımı da üzmezdi iki takım da bunu bilerek çok büyük riskler almadan oynadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de hücumcularımız formsuz olmasa başka bir şey izlerdik.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir