25 Aralık 2023 Pazartesi

Bu anda kaldık ve geri dönemiyoruz


Bu anda kaldık ve geri dönemiyoruz. Sakatlığını atlattı, şu an maç kondisyonunu geri kazanma peşinde. O süreçte idmansız kalınca gücü yitirdi ve hala toparlayamadı. Ne zaman toparlar onu da bilmiyorum. Mecbur bekleyeceğiz gibi görünse de, bu haftalarda devreye girmeliydi. Senin en büyük farkın o çünkü. En kötü anda dahi bir pozisyon oluşur, kalitesiyle seni öne taşır. Fenerbahçe maçına bakın, güçsüz olduğu için ayakta kalamadığı 2 an var. 2'si de net imkan ve Icardi'nin rahatlıkla gol bulduğu pozisyonlar.

Fenerbahçe'nin savunma zafiyeti vardı. Becao sonrası orada iyice dağıldılar ve Djiku yanına doğru bir alternatif koyamıyorlar. Osterwolde'yi bu maç oynatırlarken, orayı işlemek lazımdı. Her 2 stoper de baskıda top kullanmakta zorlanacak, baskı yaparken hataya müsait. Baskıyı de yeteri ölçüde yapmadık. Sadece Icardi değil, arkasındaki 3'lü de kötü bir maç çıkardı. Icardi yine de zekası ile arkasında boşluk oluşturmayı başarsa da, orayı kimse dolduramadık. Mertens'in sevdiği alan yoksa. 


Icardi adına tablo başarısız. Şut yok gibi bir şey. 2 kez imkan geldi, ayakta kalamadı işte. Hava toplarını doğal olarak kaybetti, güçlü değil. Pas isabeti çok düşük, kendi standardının çok altında. 2'li mücadelelerde yerde. Bağlantı da oluşturamadı. Bazen böyle durumlarda kendini orta sahaya atar, hücumu yönlendirmeye çalışırdı. Fenerbahçe karşısında bunu da yapmadı. Üretmedik değil, gol imkanı yakaladık. Gol beklentimiz düşük görünür de, topa dokunamadık ki. Icardi kaynaklı özellikle, ayakta kalamadı, yetişemedi toplara.

11 oynamasına bir şey demiyorum. Böyle böyle maç kondisyonunu kazanacak ama 90 dakika sahada kalmak zorunda da değil. Bakambu'yu sokarken Icardi'yi çıkaramıyorsun. Oyunu tutman, orta sahada kalabalık olman lazım, Icardi sahadayken bu mümkün değil. Hamle şansın da elinden gitmiş oluyor. Icardi'ye top gelmiyor değil. Belki kenar ortaları ile geçen sezon olduğu kadar beslenemiyor da, savunma arkasına sarkacağı imkan çok. Hepsinde de hareketleniyor ama ağır kalıyor, sürekli yerde.

15 yorum:

  1. şu saçma ve gereksiz super kupa maçına inşallah full rotasyon ile çıkar hoca da,farklı kazanarız..belki böyle böyle bazı ısrarlı yanlışlarını görecek..torreira,icardi bence arabistana götürülmesin bile mesela gerçekten revizyona,dinlenmeye ihtiyaçları var..bence onlar için en iyi antreman şu anda dinlenmek..buna boeyi de katarım ama sarı kart cezalısı olduğu için ligde zaten dinlenecek bu maçta oynayabilir..tete,bakambuyu ilk 11 izleyelim yoksa bu oyuncuları kaybedicez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyon geleceğini sanmıyorum, keşke gelse..

      Sil
  2. bu şekilde geri dönemeyiz zaten. iyileşmesi için dinlenmesi gerek. oynadığı için sakatlığı devam ediyor ve üstüne de sakatlığı devam ediyor . her türlü zarardayız yani. teşekkürler okan buruk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. *üstüne de takımı eksik bırakıyor olacaktı :)

      Sil
    2. İlk Bayern maçının ardından 2 hafta dinlenecekti..

      Sil
  3. Ya şu adam 2 hafta dinlense kendini bulacaktı zaten. Şimdi makina gibi golleri sıralıyordu. Mecali yok ama kesik yemiyor. Adama da eziyet.

    YanıtlaSil
  4. https://twitter.com/tribunGS/status/1739006268499431624
    şunun içinde bir treat açsan abim..bir daha futbol sahalarında böyle insanlık dışı şeyler görmek istemiyoruz..

    YanıtlaSil
  5. https://twitter.com/_samiyenhaber/status/1739021715336757500
    bir de bu var burak abi..biz super kupa maçına cıkmayacağız denilemez mi?böyle federasyona böyle muamele gerekiyor..

    YanıtlaSil
  6. Haklısın 43. Dakikada yerde kaldigi pozisyonda formda Icardi ya da Bakambu alır giderdi, aklı başında herkes aynı seyi yazmış Bulent Temurlenk vs vs.
    Baski olayina gelince de Zaha olmayinca onu Kerem ile yapamadık Mertens'i de kitleyince rakip etkisiz kaldık ama Super Kupa'da cok daha fazla acik alan olur orada farkimizi gostermemiz lasim.Macta ve sonrasinda Dzeko'nun yaptiklarindan sonra fark atmak farz oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Giderdi de Bakambu da o pozisyonun kokusunu alır mıydı işte. Sorun o.

      Sil
  7. İcardi hakkında yapılan bu saçma sapan ve haksız yorumları hayretle görüyorum. Galatasaraylı taraftarlara Fenerli trollerini Fener medyasının, youtubedaki Ali koç fonlu vole, socrates gibi kanalların anti propagandalarına karşı uyarıyorum! İcardi'ye yönelik haftalardır yapılan eleştirlerin neticesinde sahada alenen dayak yediğine tanık olduk mu? Kendi takım arkadaşları bile sahip çıkıp hakeme itiraz etmediler bile?? Sadece 1 kere değil, 2. yarıdaki korner direğine yapıştırıldığı pozisyon da cana kasıttır. Djeko denilen futbol kasabı adeta kasıtlı olarak yaralamak için sahaya çıkmıştı. Buna rağmen İcardi boğuştu savaştı mücadele etti. Arkadaşlarını oyuna sokmaya çalıştı.
    Tekrar ediyorum Galatasaray'ın problemi İcardi'nin arkasıdaki formsuz, sakat, hareketsiz forvet oyuncularıdır. Zaha, Ziyech, Tete, Martens... hepsi kötü hepsi formsuz. Bir tek Kerem var gücüyle olanca gücüyle savaşıyor ki o da kendi yerinde olmadığı için bu sene bocalıyor. Bir de bu Bakambu aşkı sevdası çıktı. Yapmayın Allahaşkına. İcardi yokken Bakambu 5 tane maç üst üste oynamadı mı? Bakambu oyuna girsin tabi ki? Ziyech'in yerine, Martens'in yerine 2. santrafor olarak girebilir. Ama İcardi'nin yerine, İcardi'nin yaptıklarını yapmak için girebilecek kalibrede biri değil.
    GS'ın bu kadar az gol atmasının, üretkenlik problemi yaşamasının sebebi maalesef forvet elemanlarının iyi durumda olmaması, formsuz olması ve sakat olmasıdır. Açın bakın geçen sene ki Fenerbahçeyi yok ettiğimiz maçlara lütfen bakın. Rasika, Kerem, Barış, Zaniolo gibi direk kaleye giden, atlet oyuncularla oynadık. İcardi'nin boşalttığı alanları dolduran bu oyuncular sayesinde kazanmıştık.
    Bu takımın iyi orta kesen kanat oyuncuları yok, hızlı atlet kaleye direk giden, ceza sahasına giren boş koşu atan Kerem dışında forveti yok!. İcardi'yi besleyecek bir oyun sistemi yapısı yok!.
    Barış'ın da sol bekteki çıkışı ile birlikte; Galatasaray'ın bütün kaynaklarını kesinlikle hücuma yönelik orta saha ve 10 numaraya aktarması şart. 2 veya 3 oyuncu ile bu şampiyonluğu haramilere ve şikecilere bırakmamamız lazım.
    Zaha'nın yedeğe geçip Kerem'in sola, forvet arkasına transfer ve sağa da Tete gibi dinamik atlet oyuncunun yerleşmesi şart.
    zaha ve ziyech gibi oyuncular bu halleri ile, bu temposuzlukları ile, bir var bir yok durumları ile anca yedek olurlar. Seneye de kimse kusura bakmasın giderler. Bizim yeni Babellere, Feghoulilere ihtiyacımız yok. Bizim genç, dinamik, atlet, ceza sahasına giren boş koşu atan, rakibin dengesini bozan oyunculara ihtiyacımız var. Orta sahaya torreranın yanına gerçek bir 8 ve öne gerçek bir 10 numara ile isterlerse Cem Papilayı, Oğuz Sarvan'ı getirsinler gene bir şey yapamazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi mutlaka toparlar. Şu an hızını ve patlayıcı özelliğini kaybetti. Fenerbahçe karşısında bu tarz 3 imkan vardı, harcandı maalesef. Ama şöyle bir durum var. Icardi bir noktadan sonra düşüyor oyundan. Maç kondisyonu da iyi düzeyde değil şu aşamada. Orta sahada kalabalık olmak lazımken, Icardi oyundan çıkmadığı için orada eksik kalıyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir