23 Aralık 2023 Cumartesi

Tozlanmış parçalı #70; Olcan Adın


Olcan Adın, Fenerbahçe çıkışlı sayılabilecek bir futbolcu. Kariyerinin ilk döneminde transfer olmuş, çeşitli takımlarda kiralık olarak forma giymişti. Fenerbahçe'nin ondan yana beklentisi olsa da, bir noktada bundan vazgeçtiler ve futbolcu Gaziantepspor'a gitti. Çıkışını da bu takımda gerçekleştirdi. Trabzonspor'a transfer olduğunda da bu çıkış devam etti. Anadolu sınırlarında "yıldız yerli" edasıyla devam ederken, Galatasaray'da çok farklı bir role bürünmek zorunda kaldı.

Trabzonspor'da geçirdiği 2 sezon da değerlidir. Selçuk İnan / Burak Yılmaz gibi isimlerin ardından düşüşe geçen Trabzonspor'un belki de en önemli futbolcusuydu. Galatasaray da onu transfer etmek için ciddi çaba sarf etti. 5+3 zorluyor tabi, yerliye ekmek gibi, su gibi muhtaçsın. Olcan Adın da büyük bir fırsattı ve Trabzonspor'dan doğru yolu Galatasaray'a düşen yerlilerden biri oldu. Beklenti fazlaydı ama oyun tarzı, özellikle de hücum anlamında bu seviyede yetersiz kaldı.

Olcan Adın, sağ kanatta oynar ve hızı / bitiriciliği ile yürürdü. Topu soluna aldığı an müthiş bir hücum mekaniği vardı. Hücum repertuarı ise yetersizdi. Galatasaray'da da yetmedi zaten, teknik seviyesi düşük kaldı. Sağ açıkta düşünülmemesi de uzun zaman almadı zaten. Sonrasında sol bek alternatifi gibi kullanılmaya başlandı ve en azından "yedek" olarak fena bir parça olmadı. Telles / Olcan Adın rotasyonu oluştu bir anda. Beklenti başka olsa da, en azından bir yerde var oldu.

Bu seviyede kalabilmek adına gösterdiği çaba değeriydi. Pozisyonu değişse de çalıştı ve tutundu. 2. sezona girerken, Telles'in vedası biraz da Carole / Olcan Adın rotasyonuna güven üzerineydi. Carole de sakatlandı, 1. sol bek oldu. Kötü sezondu tabi, başarısızlıkla sonuçlandı. Kadronun de içi bir hayli boşalmıştı. O yapıda da özellikle bazı yerliler hedef tahtasına oturtuldu. Umut Bulut o isimlerin başındaydı, Olcan Adın da listede yerini almıştı.

Galatasaray'da 84 maçta 9 gol 11 asisti vardı. Bence iyi bir istatistik. Fenerbahçe deplasmanında attığı golü hatırlarsınız. Vitor Pareira, Josef de Souza'ya Olcan Adın'ın boyunu eliyle gösteriyordu. Duran topta rakip ceza sahasına girmiş ve sürpriz bir vuruş gelmişti. O golle dahi iyi hatırlanır. Elbette hayal kırıklığı, beklenti bambaşka da, bir şekilde takım içinde tutunmayı başardı. En başından bu yana sol bek olarak devam etmiş olsa, Galatasaray seviyesi adına bir şansı olabilirdi.

4 yorum:

  1. Ve Fenerbahçeli değil GALATASARAYLI OLCAN ADIN olarak söylüyor kendisini.

    Ayrıca da büyük karakter ve büyük Atatürkçü.

    YanıtlaSil
  2. Trabzon bizim Dortmund'umuz olmuştu o dönem. Oyuncu oraya gider kendini kanıtlar sonra da bize gelmeye hak kazanırdı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi oyuncularını aldık, özellikle de yerli :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir