19 Aralık 2023 Salı

Sporting ya da Roma ile mi eşleşseydik?


Sparta Prag analizi yapacak bilgi sahibi değilim. Bilgi sahibi olan arkadaşların yazdıklarını okudum. Mutlaka iyi bir takım. Daha da önemlisi sistem takımı. Hocaları yine bir Danimarkalı ve Kopenhag'ın çarkına çomak sokan isim. 3-4-3 oynadıklarını görüyoruz, kendi sahalarında gol yemiyorlar. Yine de olası eşleşmelere bakınca, Galatasaray'ın karşısına gelmesini isteyeceğim 2-3 takımdan biriydi. Sporting ya da Roma ile mi eşleşseydik?

Kimseden korkum yok da, bu turda niye yıpranalım. Sparta Prag eşleşmesi de elbette cepte değil ama biz bir Şampiyonlar Ligi takımıyız. İlk maçın da iç sahada olması, deplasman golü kuralının kalkmasının ardından büyük avantaj. Hafife de almam, gözümde de büyütmem. Galatasaray'ın kalitesinin daha yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. Kopenhag da bir düzen takımıydı, bence deplasmanda beraberlikti maçın hakkı. 

İç sahada ise ilk 30 dakikada 3-0 olurdu o maç. Bitireceksin, bu kadar basit. İç sahada bu turu almalı. İş deplasmana sarkarsa elbette işin zorlaşır. O zaman rakibin düzen takımı olmasının yan etkilerini hissederiz. 3'lü savunmalara karşı bu sezon pek oynamadık, Okan Hoca o noktada haklı. Transfer dönemi var bir de önümüzde. Sol bek ve orta saha hamlesi ne olacak, ya da başka bir opsiyon daha düşünecek miyiz? Geçen sezon da böyle değil miydi? 

Galatasaray'ın Kasım ayı ile Şubat ayındaki seviyesi bir miydi? Yine yükseleceğiz, kimsenin kuşkusu olmasın. Şampiyonlar Ligi bizleri yıpratırken, ligde pek kayıp yaşamamak değerliydi. Avrupa Ligi de mutlaka yıpratıcı olacak ama oyun olarak yükseleceğiz, transferlerle birlikte takım daha da güçlenecek. Her 2 kulvarı idare edebileceğimizi düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde bu başarıldı ve Okan Hoca iyi sınav verdi. Yine yazayım, o eksikti, bu hazır değildi gibi sorunları yaşamamalı ve Ocak ayında yaz aylarındaki o hatalar yapılmamalı.

Avrupa Ligi önemli bir hedeftir. Çok zorlu takımlar var, kupayı kazanmak hiç kolay değil. Hedef şu demem de, gidebileceğimiz yere kadar gitmeliyiz. O da öncelikle çeyrek final, sonrasında yarı final. Önemli olan bu seviyelerde tutunmak. Gönül isterdi Şampiyonlar Ligi 2. turunda Manchester City ile biz eşleşelim. Rakibin kim olduğunun önemi yok, orası en büyük seviye. Bazısı orada olsak zaten elenecektik diyor da, bu iş vizyon meselesi. Elde edeceğin maddi imkan, konuşulur olmak, vitrinde yer almak. Galatasaray bunları hak ediyor.

12 yorum:

  1. Bizim topçular favori çıktığımız maçlarda kendilerini baskı altında hissediyor ve istenen performansı veremiyor. Örneğin Molde ve Kopenhag maçları. Eğer rakip favoriyse daha rahat oynuyoruz. Örneğin Bayern ve Manu maçları. O bakımdan ben Sparta Prag maçlarında zorlanmakla beraber turu geçeceğimizi tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turu geçmeliyiz zaten. Kalitemiz daha yüksek ve o dönem seviye de yukarı çıkacaktır.

      Sil
  2. Uzun boylu fizikli çok koşan bir takım disiplinli aynı zamanda biz onlardan kağıt üzerinde tabiki iyiyiz ama takım oyunumuz bu sezon tam anlamıyla oturmadı transferlerden beklenen katkı gelmedi istisna haricinde hızlı teknik bir 8 numara birde sağlam sacha boey ayarında bir solbek bulursak takımın oyunu çok farkedecek

    YanıtlaSil
  3. buradaki takımlardan çekinenler korkaklık yaşıyorlar. bayern munih'e içeride dışarıda sahayı dar etmiş bi takımız biz. uel'deki her takımı rahat yeneriz diye bişey demiyorum tabi ama bu takımlardan çekinmek saçma. 2 munih , 2 manu maçı oynadın ve üstesinden geldin işte daha neyin korkaklığı bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maçlarda favori olmak gerekiyor.. Manasız bir çekingenlik var gerçekten.

      Sil
  4. Prag kötü takım değil. Kesinlikle dengimiz değil ama Kophenag da dengimiz değildi. Tek avantaj oynamak isteyen bir takım. Oynamak isteyen takımlara yaptıklarımız ortada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette kötü takim değil ama çift maçlı seri bu. Kopenhag'la oynanan ilk maçın 30 dakikası 3 0 yapardın. Orada bitirirsen Prag zor değil. İlk maçın içeride olması avantaj.

      Sil
  5. Çok adamla topun gerisine geçip iyi kapanan takımlar bizi zorluyor, geriye düşmememiz lazım mümkün olduğunca, iş İcardi yanına Bakambu sokup vs olmayacak çareler aramaya dönmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi sahalarında bunu iyi uyguluyorlar. Bu yüzden de ilk maçı içeride oynamak iyi.

      Sil
  6. Burada rakipler çok önemli artık mesela Fatih Terim'le grupta harika oynadığımız Avrupa Ligi senesinde ilk turda karşımıza Barcelona çıktı elendik. Elendigimiz tura bakılırsa başarısız gibi görünüyoruz fakat bence en başarılı Avrupa sezonlarından biriydi bizim adımıza.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir