3 Aralık 2023 Pazar

Kerem Demirbay'ın oyun aklına dua edelim derim


Kerem Demirbay'ın stoperde katkı vermesi hocaya artı yazmaz. Kerem Demirbay'ın oyun aklına dua etsin derim. Aklıyla savundu çünkü, stoperde sırıtmadı. Pendikspor da çok zorlamadı gerçi. Yine de orada sırıtmadan ayakta kalabilmek iyi iştir, oyuncuya artı yazar. Stoperde oynamak istemeyebilirdi de ama profesyonel adam ve sorumluluk alıyor. Yine de bu yanlış hamle. Kenarda Ali Yeşiyurt'u stoper olarak tutuyorsan, Kaan Ayhan sakatlanıyorken oyuna almalısın. Gidip de stoperle alakası olmayan orta sahayı devşirmezsin.

Bunlar son dönem Fatih Hoca hamleleri. Eski Fatih Hoca o an geldiğinde genci sahaya atar ve iyi oynarsa da ısrar ederdi. Son dönemlerinde ise gençler sadece kulübede yer dolduruyordu. Fatih Hoca'yı bu yüzden eleştirirken, Okan Hoca'yı da eleştirmek gerekecek. Niye Ali Yeşilyurt kenarda o zaman? Elinde 2 stoper kaldı ve onları oynatıyorsun. Alternatif olmadığı için de genç ismi maç kadrosuna yazdın. Oyun 5-0 olduktan sonra mı genci oyuna almayı düşünüyorsun? Böyle böyle küsüyorlar işte. Sonra gidince de niye gitti oluyor. Gidip gelişen de geri dönmek istemiyor. Erencan Yardımcı buna örnek.

Eyüp Aydın nerede mesela hiç bilmiyorum. Potansiyelin kralı o çocuk. Orta sahada sorun yaşıyor, Ndombele ile hala bile bile lades diyorsun. Oliveira dahi etki edemezken, bu çocuğun aldığı süre 0 dakika. Kenarda mesela bu maç, o da yer doldurmak için. Biz bu oyuncuya niye yatırım yaptık, ihtiyaç anında niye oyuna almıyoruz. Hamza Akman ve Efe Akman'a bakın, U19 Gençler Ligi'nde Bayern Münih ve Manchester United tokatlıyor. Yazılamaz mı rotasyona? Topla dripling özelliği olan orta saha arıyorsun, Hamza Akman aklına bile gelmiyor.

Bakmayacaksak buraya, gidip yeni tesis yapmanın, saha sayısı arttırmanın anlamı kalmıyor. Bu çocuklar rotasyonu doldurabilir, an geldiğinde sahne alabilir. Barış Alper Yılmaz bekte ışık yaktı, yarın Boey olmadığında belli ki o oynayacak. O da olmasa, Ali Turap Bülbül oynamayacak demek. Kaan Ayhan orta sahada iken onu alıp sağ beke çekeceksin, bu çocuk ise kenarda bekleyecek. İmkan geldiğinde ver şansı, gör bakalım ne yapıyor. Işık aldığın an da at rotasyona. Etiketi üzerinden bazısı için ısrarcı olma, alternatif olarak bu çocuklar beklesin.

Angelino'yu da belli ki oynatmayacaksın. O zaman niye kenarda tutuyorsun? Sol bek olarak Barış Alper Yılmaz oyuna giriyor. İyi oynadı, o ayrı konu. Angelino ile niye yer dolduruyorsun. Al U19'un sol bekini kadroya, en azından o otursun. En azından havayı solumuş olur. Sen ise oynatmayacağını bildiğin halde Angelino'yu kenarda tutuyorsun. Abdülkerim Bardakcı olsa onu sol beke çekerdi ve savunma dengesini bozardı. Neyse ki Barış Alper Yılmaz orada ışık yaktı ve hücumu fazlasıyla ateşledi. Bu da zorunluluktan doğan, tamamen doğaçlanan bir hamle.

26 yorum:

  1. kerem demirbay'ın stoperde katkı verdiğini düşünmüyorum. rakip hiç gelmedi. top hep bizdeydi. ayağı ve tekniği de iyi olduğu için topu iyi dolaştırdı. o kadar yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüntü verdi işte, hata yapmadı. Stoper değil ki adam. Bu da bir şey. Benim anlatmak istediğim yazıda apayrı bir konu.

      Sil
  2. Dere geçerken
    En kötü İhtimalleri hesap edip
    Ona göre hareket etmek
    Fantezi yapma lüksünü ortadan kaldırıyor

    Galatasaray kendi Level ini zorluyor
    Altta sıkışmakla
    Üste kapağı atmak boyutuna geldi iş

    Bekara karı boşamak kolay gibi
    Bi durum çıkıyor ortaya
    Yorum yaparken
    Oda olsa Buda olsa

    Hazır tutacaklar kendilerini
    Mutlaka görülür
    Mutlaka
    Bkz. Bakambu

    Kazanma zorunluluğu
    Başka bir boyut
    Bence
    Oda ister genç kazanmayı
    İçerde malum düzen
    Dışarda demoklesin kılıcı

    Keşke maddi manevi
    bi düzlüğe çıkılabilse


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloga gelmiş en enteresan yorum, şiir gibi :)

      Sil
  3. Kerem Demirbay Oliveria yerine oynamalı artık.Daha yararlı oluyordu.

    YanıtlaSil
  4. Kerem Demirbay da yetersiz kalıyor. Oliveira ondan yetersiz. Ndombele ceset misali sahada takılıyor. Ruh bile değil, ceset. Ortasaha transferi hala öncelik. Sol bek için zaten konuşmaya lüzum yok. Angelino bu topraklara gelmiş en iyi sol bek oyuncularından kağıt üzerinde ama bazen tutmayınca tutmuyor işte. Orada hamle çok doğruydu ama olmadı. Ortasaha için Kerem Demirbay lig üzerinde bir oyuncu dedik ki hala öyle düşünüyorum ama onda da sıkıntılar var. Çok ağır kalıyor. Kesinlikle hocanın sisteminin oyuncusu değil. Devre arasında yapacağımız transferler de sanmayın eldekilerden iyi olacak. Takımlarında istenmeyenlere yöneleceğiz. Kondisyon yükle, maç eksiğini tamamla derken sezon sonu görünecek. Umarım önümüzdeki sene FM vari transfer yapılmaz boşta olan iyi isimleri doldurduk takıma verim aldığımız adamları da gönderdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 3 2 1 için olacak 8'ler değil çünkü. Temel sıkıntı bu..

      Sil
  5. Kaç zamandır yazdığın en mantıklı yazı tebrikler
    Chemsjheer

    YanıtlaSil
  6. Gençlere üvey evlat muamelesi yapıyor okan hoca yazık günahtır erden timur artık bu konuda hocaya baskı yapmalı bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aralarında süre alabilecek isimler var bence.

      Sil
    2. Bir anda ıdeal 11 olmaz zaten ama rölanti maçlarda al oyuna ambiyansı görsünler kendi özgüvenleri yerine gelir hocamız arkamızda derler

      Sil
    3. Sorun şu ki henüz ideal 11 bile oluşmadı. Sahada tam işleyen bir ortam olsa özellikle sol bek ve ortasaha bölgesinde genç denemeleri de rahatlıkla yapılabilir. Eyüp Aydın, Ali Turap Bülbül mesela. İşin doğrusu Eyüp Aydının Ndombele den eksiği olduğunu düşünmüyorum. Hatta daha fazlasını verebilir.

      Sil
    4. İdeal 11 oluştu oluşmasına da, şu sıralar rotasyon gerekliliği oluyor.

      Sil
  7. (Emre)
    Cok dogru diyorsun. 1,5 senede Okan hocanin resmi maclarda Jankat,Hamza,Efe, Ali Turap, Baltaci, Baran, Emin'e verdigi sureler hayal kirikligi bende.
    Yønetim yildiz havasina kaptirdi kendini biraz. Isteseler diyebilirler orta saha almiyoruz. Hamza,Efe ve Eyup'u oynat. Okan hoca da koltuktan olma korkusuyla. Tecrubeli veya etiketli isimler bir sekilde maci alir bende maglubiyet almam diye dusunuyor bence. Baska aciklama bulamiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençler şu an çok arka planda ve yarış da devam ediyorken pek yüzlerine bakilmayacak gibi.

      Sil
  8. Kadro aşırı şişkin belli mevkilerde özellikle fazla yığılma var. Böyle yıldız oyuncular yedekteyken genç oyunculara forma vermek çok zor. Daha Cedric, Demirbay gibi kariyerli oyuncular bile şans bulamazken o sayılan gençlere yazık olacak gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 için özellikle. Elde 3 isim var ama hiçbiri beklentini karşılayamaz halde. Bu büyük bir fiyasko aslında.

      Sil
  9. Takımda çok fazla etiket transferi yapıldı. Yedekler dahi şampiyonluğa oynar. Bunu dengelemek lazımdı. Berkan ve Yunus gibi oyuncuları tutup onları zaman zaman sahaya sürmek gerekti.Orta sahada general çok fazla takımda. Asker olarak ise Kaan ve Torreira var sadece. Zaten ikiside 11 oynuyor.Oliveria , Mertens,Kerem Demirbay ve Ndombele yıldız oyuncular.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon o denge iyiydi, bugün ise ipin ucu biraz kaçır. Ama yeniden dengelenebilir.

      Sil
    2. Oliviera ve Demirbay mı yıldız? Sen hayatında yıldız görmemişsin sanırım.

      Sil
    3. İddialı, etiketli futbolcular.. Herkesi Messi algılama. İlk yorum gayet doğru.

      Sil
  10. Bazı kariyerleri uzatabilmek adına böyle devşirmeler olabilir. Kerem Demirbay da oyun aklı yüksek bir oyuncu. Sol Stoper için bir alternatif olabilir mi diye düşünmüyor değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper için ağır ve fizik gücü yetmez. 3lu savunmada dahi zor. Hızı olsa neyse de.

      Sil
    2. Artı zaten 10 numaraydı. Sonra 8 oldu, şimdi daha 6 gibi bir 8. Kariyeri uzatmak için yapabileceği tüm değişimleri yaptı bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir