4 Aralık 2023 Pazartesi

Forvetin arkasında kısıtlanıyor, rahat hareket edemiyor


Ziyech'i forvet arkası oynatırız diye transfer ettiğimize eminim. Ziyech ise sağ kanatta oynamak istiyor ve orada daha etkili. Ziyech'i sağ kanadı düşünerek transfer etmiş olsalar, Tete'yi hiç almazlardı. Hata da orada zaten. Tete'ye o maliyeti veriyorsan oynatırsın ve ısrar edersin. Tete üzerine bir de kanada Ziyech'i almazsın. Ziyech'i alıyorsan da Tete'yi düşünmezdin ama transfer stratejisi "fırsatları" değerlendirme üzerinden yürüdüğü için bazı noktalarda ipin ucu kaçtı.

Ziyech'den memnunum bu arada, hayal kırıklığı olan Tete. Kısa kariyerinde fena olmayan bir tecrübesi olsa da, sanki yeni piyasaya çıkmış ve gelişimini beklediğimiz bir kanat gibi. Tete gibi bir futbolcunun karar alma mekanizması bu kadar kötü olamaz. Tete aslında Galatasaray günlerine de iyi başladı ama Ziyech'i oynatmak istediğimiz için o geri planda kaldı ve düşüş yaşıyor. Bu maliyette yedek olmaz, böyle bir lüksümüz yok.

Ziyech'in sağ kanat oynaması gerekiyor. Forvetin arkasında kısıtlanıyor, rahat hareket edemiyor. Kanatta ise kat edip, alanı kullanmaya çalışırken çok daha etkili. Sola çektiği her an büyük tehlike. Ya Mertens forvetin arkasında devam edecek, ya Kerem Aktürkoğlu orada oynamaya alışacak. Forvetin arkasında kısıtlanıyor bu adam, orada oynamaktan memnun değil. Sneijder'in sola kayması misali, Ziyech de forvetin arkasında sağa kayarak oynadı ve Tete'yle çakışmaları da bundan.

Yunus Akgün takımda kalmış olsa, en fazla Tete kadar kötü oynardı. Ama maliyeti seni üzmez, beklentin de düşük olduğundan çok fazla düşünmezdin. Bu tarz doğru alternatifleri yolladık, buna çok üzülüyorum. Berkan Kutlu ve Dubois gibi isimler de dahil bu tabloda. Kulübeye bakıyorsun, isim olarak büyük futbolcular var da, hangisinden istikrarlı katkı geliyor? Gelemez, çünkü istikrarlı şekilde oynayamıyorlar. Hangi biri oynayacak?

Tete öyle bir halde ki, x Avrupa takımına opsiyonlu kiralayacaksın ve umarım gelişir diye bekleyeceksin. Oysa büyük yetenek, keşke kabuğunu kırsa da o kalitesini gösterse. Beşiktaş maçında oldukça iyiydi, sonrası yok. Çünkü Ziyech geri döndü. Ziyech de bu süreçte seni taşıyor. Icardi ve Kerem Aktürkoğlu'nun sıkıntı yaşadığı bu günlerde, Zaha ve Ziyech ile tabela yapıyorsun. İşin bu kısmı güzel de, Tete gibi isimler can sıkmakta.

19 yorum:

  1. Yusuf özcan gibi bir kanata alternatif olarak ihtiyacımız varmı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yusuf Sarı mi demek istedin anlamadım. Yusuf Özcan kim :(

      Sil
  2. Yunus Akgün kalsa Tete'den daha verimli olurdu. Benzer şekilde Berkan kalsa Ndombele 'den daha verimli olabilirdi.Bu sezon amansız ve etikete dayalı bir transfer operasyonu yaptık. 4-5 transfer yeter derken 11-12 transfer yapıldı ve takımın dengesi bozuldu. Umarım benzer hatalar devre arası ve gelecek sezon yapılmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sayede de yabancı hakkı ile Dubois'i takımda tutabilirdin..

      Sil
  3. Seneye zaniolo da dönünce ne olacak acaba? Sağda 3 yabancı alternatif mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönecek mi bakalım, konuşmak için erken.

      Sil
    2. Adam kadroya giremiyor hala dönecek mi bakalım diyorsun. Sence opsiyon kullanılır mı bu durumda? Emery nin oyun düzenine uymuyor çünkü.

      Sil
    3. Kadroya mı giremiyor. Daha son maç 11'deydi. Ondan önceki 2 maç sakattı, öncesi yine 11'deydi. Biraz takip, ne olur.. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu ülkenin başlıca sorunu :(

      Sil
    4. A. Villa almasa bile oranın topçusu artık o. Israrla takip ediyorum. Oyun içi katkısı çok yüksek son zamanlarda hatta zorlanacakları maçlarda Zaniolo daha değerli oluyor onlar için fiziği kullanıp topu servis etmekle görevlendirmişler. Zaten Emery ondan gol beklemiyor. Kaleye çok yakın değil. Biraz daha gezgin tarzda takılıyor. Topu basit kullanıyor ama takımı ilerde tutabiliyor bu önemli bir unsur. Emery öyle tahammül seviyesi yüksek bir hoca da değil. Sahada katkı alamadığı oyuncuyu hemen kızağa alır. Avrupa maçında rotasyon yapıcam takımı dinlendireceğim dedi Zaniolo yedekti işte nasıl oluyor da kadroya giremeyen oyuncu dinlendiriliyor onu anlamadım.

      Sil
    5. Keşke dönse Zaniolo. Aston Villa onu bırakmaz. Onlar bizim gibi değil oyuncunun potansiyeline dünya para yatırırlar. Biz mevcut gününe yada geçmişine para yatırırız.

      Sil
    6. Sadece fiziği ile dahi fark yarattığı sekans çok ama skor yapabilmesi lazım elbette. Bu eksiklik..

      Sil
  4. Mertens oynamaya devam eder 10 numara da. Kerem le falan olacak iş değil çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Aktürkoğlu da mutlaka vitesi açacak.

      Sil
    2. Aşırı acil açmalı artık o vitesi. Yani United maçında attığı golü ben atmış olsam 3 gün uyumaz herkesi arar anlatır analizini yapardım. O golü atıp Pendik’te sahada leş gibi oynamazsın. Çok fazla ihtiyacımız var diri aklı başında bir Kereme.

      Sil
    3. Açacak mutlaka, herkesin formsuz dönemleri olabilir. Adam hiç dinlenmeden yıllardır sahada ve hep başarılı.

      Sil
  5. Şu an ideal üçlü Zaha Kerem Ziyech gibi görünüyor. Kerem bitirme noktasında gelişirse yaratıcılık kısmını Ziyech sağdan çözer. Kerem in orta sahaya yardımı da kıymetli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka da alternatifin kalmıyor pek. Aktürkoğlu denklemden çıkarsa, yerli işi sorun.

      Sil
    2. Yaratıcılık konusunda istatistiksel olarak Zaha da çok iyi durumda. Adam kilit pas atmış dünya kadar. Kanatlarda bu denli iyi oyuncular olunca ileri uçta formsuzluk hoş olmuyor.

      Sil
    3. Zaten o öndeki dörtlü bütünü ile formda olsa çok başka bir seviyeden söz edeceğiz..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir