28 Aralık 2023 Perşembe

Ocak ayı Boey için sıcak geçer


Son 2 idmanda dinlendirilme amacıyla yoktu. Göremeyince kendisini korkuyor insan. Alternatifsiz bir futbolcu çünkü. Transferin son gününü doğaçlamanın eseri. Dubois'i takımda tutmak gerekiyordu. Şu an 2. bir sağ bekin yok. Kaan Ayhan oynar desek de, Boey'a kıyasla bambaşka tarz. Boey'dan aldığını ondan alamazsın. Ali Turap Bülbül var desek, sadece o genci değil, hangi genci şu ana kadar görebildik ki. 

Boey, Konyaspor maçında cezalı mesela. Sizce sağ bekte kimi kullanacağız? Ali Turap Bülbül'ü yazmalıyız derim ama eminim ki o kullanılmayacak. Torreira cezalı, Kaan Ayhan orta sahada devam eder. Bakın görün, Davinson Sanchez'i sağ bekte kullanacağız. Oynayabildiği pozisyon bu ayrı da, devşirme hamleler yapmak zorunda kalmak çok sağlıklı bir yaklaşım değil. Nelsson formda, o da oynasın diyerekten, Davinson Sanchez sağ beke çekilecek.

Neyse ki şu ana kadar sakatlık veya ceza olmadı. Çok daha büyük sıkıntı yaşamamamızı Boey'in istikrarına borçluyuz. Bu yüzden de izin verelim dinlensin, 2 idmanı da kaçırmış olsun. Ne kadar genç olursan ol, bu tempoda taş olsan çatlarsın. 20 metrekare içinde oynamıyor, tüm kanadı otoban yapıyor. Hücumda da, savunmada da en değerli parçalarından biri. Ocak ayında, mümkünse yerli bir sağ bek transferi yapılmalı ve Boey'a da yer yer nefes aldırılmalı.

Asıl "tehlike" ise bertaraf edilmiş değil. Boey sözleşmesi yaşatır derken, bu konuda herhangi bir haber yok. Son 1.5 sezonu ve Boey'dan hayal ettiğin meblağı kazanman ancak önümüzdeki Ocak ayında mümkün. Premier Lig kaynaklı iddialı taliplerden söz edilse de, ne olur ne biter bilmiyorum. Satılması da işimize gelmez. Başka transferler de söz konusu, Avrupa'ya sadece 3 yeni isim bildirebileceksin. Diğer yanda da elin kolun bağlı. İş yaz aylarına kalsa, hayal ettiğin rakamın yarısını ancak alırsın.

Boey da sözleşme yenilemiyorsa bir şey diyemem. Kariyerini düşünüyor olabilir, ipleri elinde tutmak işine gelecektir. Fransa Milli Takım'ını kovalıyor, bence hak ediyor da. Oraya ancak en büyük liglerden birine transfer olarak yükselecek gibi. Gittiği takımda ne denli gelişir, o kısım da yaşanarak öğrenilir. Boey çalışkan, öğrenmeye açık, her geçen dönem gelişen bir futbolcu. Ocak ayı Boey için sıcak geçer. Transferi son ana kadar konuşulur.

8 yorum:

  1. İnşallah ikna edip sözleşmesini uzatırız. istediği ücreti bence verip sözleşmesini uzatıp serbest kalma maddesine de 25 milyon € yazmak en mantıklısı. Daha fazlasını kazanmak bence mümkün de değil zaten. 25 veren olursa hemen satmak lazım. Gidip aynısında Fransa liginden 1 değil 3 tane almak lazım. Atletiki fizikli çalışkan iyi karakterli vs...
    Okan Hoca için eleştirelecek yanlardan biri de gençlere pek bakmaması. Eyüp çok övüldü ona da hiç şans tanımadı. Geçen şampiyonluk işini de çözmüş biri olarak biraz da oralarda risk alsa keşke. Birçok umut vadeden oyuncu var. Bazı maçlarda sonradan sokabilir, bazen de direk oynatabilir. Hiç mi o seviyeye yakın bir çocuk yok bizde acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar uzatmak lazımdı. Her geçen zaman maalesef aleyhte oldu

      Sil
  2. İlla 4 lü savunma oynayıp sanchez i oraya devşirmeye ne gerek var. Yap abi 3 lü savunma. Taş gibi 3 stoperin var. Bırak Nelson u geride sürekli süpürücü olarak sağda sanchez solda Abdulkerim oynasın. 4231 takıntısindan çıkması lazım artık hocanın. Yada illa 4 lü oyanayacaksa Ali Turap oynasın da görelim gençleri artık takımda. Kenarda mevkinin oyuncusu varken ne gerek var sürekli devşirme oyuncuyla oynamaya?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lü savunma da olabilir, devşirelim demiyorum zaten. Genç var, 4lü savunmanın sağ bekinde de oynar.

      Sil
  3. Sağ bek Barış oynar. Solbek ise Kazımcan.En büyük hatamız Dubois 'in gönderilmesi. Hem sol hem sağ bek oynuyordu.

    YanıtlaSil
  4. Elimizdeki bir değeri böyle yok pahasına kaybedersek büyük sıkıntı olur. Ne yapıp edip sözleşmeye ikna etmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu ana kadar o sözleşmeyi imzalatmak lazımdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir