27 Aralık 2023 Çarşamba

Angelino'nun paylaştığı fotoğrafı ayrılık olarak nitelendirdik


Angelino geçtiğimiz günlerde bir fotoğraf paylaştı ve bunu "ayrılık" olarak nitelendirdik. Resmi bir durum olmasa da, kadroda düşünülmüyor. Opsiyonu devreye girmesin diye bir süredir maç kadrosuna dahi alınmıyordu. Düşünmediğiniz bir futbolcuyu da sezon sonuna kadar kadronuzda tutmanın esprisi yok. Kiralık olarak takıma katıldı, Leipzig'in mutlaka beklentisi var. Futbolcunun adı iddialı, talibi bol olur. Kiralık devri zor olmaz yani, yakında bir takıma, hem de iyi bir takıma gider.

Kalitesine lafım yok. Transferi de iyi bir hamleydi. Bazen tutmaz denir ya, onun açıklaması işte. Pas temelli oyun diye çıktığımız bu yolda iş bir noktada "atletizme" geri döndü. Oraya dönünce de Angelino taca çıkmış oluyor. Pas temelli bir takımın beki. Genellikle de 3'lü savunmalarda kanat beki oynarken başarılıydı. Okan Hoca da ilk etapta pas temelini düşündü ama transfer durumu kafaları karıştırdı. Şu an geçen sezonun oyununu, farklı futbolcularla oynamaya çalışıyoruz.

Yine de tüm bunlar, 1 tane bile iyi orta kesememeye mazeret değil. 60 - 70 metrede oynamak zorunda kalıyor deniyor da, Caner Erkin de bu yaşta o kadar metrede oynuyor. Kariyerinin hiçbir dönemi iyi savunmacı olamadı ama bu yaşta bile kestiği ortaları görüyorsunuz. Angelino'dan bunu görememek hayal kırıklığıydı. Icardi gibi bir forvetin varlığında, Angelino'nun çok iş göreceğini düşünüyordum. Bu konuda hayal kırıklığına uğradım.

Kötü futbolcu diyemem yine de, transferini de başarılı bulmuştum. Olmasaydı sonumuz böyle diyelim. Birçok iddialı transfer yaptık ama gerçek anlamda katkı almayı başaramadık. Bazı performanslar istikrarsız, bazıları hiç iyi olmadı. Topyekun bir değişim Ocak'ta zor da, en azından Angelino ve Ndombele'den çıkılacaktır. Oliveira'nın sakatlığı bir ihtimal Ndombele'nin takımda kalmasını sağlayabilir tabi.

Barış Alper Yılmaz, sol bekte iyi bir performans veriyor ve her geçen maç üzerine ekliyor. Yine de iyi bir sol bek hamlesi gerekecek. O sol bekin de atlet özellikleri üst düzeyde olup, hızlı bir futbolcu olmak zorunda. Mümkünse de genç, gelecek adına yatırım olabilecek bir isim olmalı. Barış Alper Yılmaz'la birlikte de sol bek rotasyonu tamamlanmış olur. Şu an elimizdeki en iyi sol bek Barış Alper Yılmaz. Nedeni de tarzının bizim sol bekte aradığımız olan olması.

9 yorum:

  1. Angelino ofansta kötüydü diyemem zira herife pas vermeyerek ciddi sayıda asistini yediler (Kerem, Tete hemen aklima gelenlerden bir cok pozisyon sayabilirim) ama Kopenhag maçları da gösterdi ki çok üst düzey pas oyunu oynayamıyorsan atletizm oyununu çok iyi oynamalisin, biz de ikisi de tam olmadigi icin aksadık zaten o sürecte Angelino da cok begendigim bir Bayern maçı oynadi ama ofansta bekledigimiz kadar iyi degildi.
    Ben kendisini yine de basar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta kalitesi çok düşük kaldı maalesef. Bu da bir gerçek.

      Sil
    2. Haklisin Mancheser City scoutlarindan onay almış secilmiş oyuncu oldugu icin benim de beklentim cok yuksekti, maalesef bunlari karsilayamadi.
      Telles de böyleydi aslında bizde cok vasat performans göstermisti ama Angelino daha iyi olmasina ragmen Telles daha iyi hatirlaniyor öyle de kalacak muhtemelen..

      Sil
  2. Maalesef en iyi transferlerden biri derken sisteme uymadı. 3 'lü takımlarda çok iş yapar. İlk geldiğinde de bu söylendi.Ama 4'lü savuada denedik olmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendisininin tercihi de 4'lü savunma

      Sil
    2. Tercihi öyle de, en iyi olduğu kurgu bu değil Angelino'nun.

      Sil
    3. Bu takım 433 de oynardı 343 te ama Okan hoca hic denemedi bile bırak denemeyi düşünmedi bile.

      Sil
    4. Kesinlikle. Hocanın takıntılarindan biri de bu. Sürekli aynı formasyonla çıkıyor ve oyun içinde de değiştirmiyor. Bu plana sadık kalmaktan başka bir şey. Çünkü 2. Forveti sahaya atarken Orta sahayı boşaltıp hücum gücünü de düşürüyor. Halbuki bu takım arkadaşın dediği gibi 433 te 343 te çok rahat oynardi, hadi 3 lü savunma tecrübe ve alışkanlık isteyen bjr şey ama 433 çok rahat pek çok maçta oynayabilirdi.

      Sil
    5. 4-3-3'ü kesin kullanmalıydı. 3lü savunmalar iin yeterli stoper rotasyonu yok da, 4-3-3 adına ideal 3 tane 8 numaramız vardı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir