28 Aralık 2023 Perşembe

Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'nde sert maçlar oynadı


Fenerbahçe, Fred'in dönüşüne çok güveniyor. Oynadıkları oyun direkt Fred üstünden yorumlanabilir. Fred sahada yokken kazanamazken, sahada olduğu maçlarda galip geldiler. Tabi şu ana kadar Galatasaray ayarında bir takımla da ne ligde, ne Avrupa'da oynamadılar. Konferans Ligi'nin seviyesi yüksek değilken, Fred'in yokluğunda orada da zorlandılar. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'nde sert maçlar oynadı ve orta sahada panzehir Kaan Ayhan'dı.

Fenerbahçe deplasmanını Kerem Demirbay'la oynarken, Süper Kupa'yı Kaan Ayhan'la oynarız diye düşünüyorum. Bu da önlem adı altında verilen bir karar değil. Kaan Ayhan'ın Fenerbahçe deplasmanında oyuna girdikten sonra oynadığı dikine oyuna ve paslarına bakın. Bayern Münih maçlarında da önlem adı altında mı yorumlayabilirdik bu tercihi? Tam aksine, ön alan baskısının ilacı ama Fenerbahçe sana karşı geriden pasla çıkmıyor.

Kendi sahalarında topu sana bırakıp, bol bol Dzeko'ya uzun top attılar. Nelsson'un da Dzeko karşısındaki etkisiyle birlikte pozisyon dahi üretemediler. Yine aynısı olacak. Geriden kısa pasla çıkmak isteseler, stoper ve bek tarzları buna engel. Ferdi Kadıoğlu bir tek buna uyuyor, orada da deplasmanda bağlantıyı müthiş kestik. Ziyech çok caydırıcıydı, Boey da Tadic'i etkisiz hale getirdi. Geriden pasla çıkmak için zorlamayacaklar yani. Keşke zorlasalar ve amansız ön alan baskımızı izlesek.

Fred'in topla dikine çıkışları tek silahları. Orada da Kaan Ayhan hamlen bir yandan bu anlar için. Ben Galatasaray'ı bu maçta favori görüyorum. Yeter ki hücumcular yine kötü bir gün geçirmesin. Icardi aklıyla oynamaya çalışırken, arkasında oluşturduğu boşluğu kimse doldurmaya çalışmadı. Zaha'yı 11 izleriz, Kerem Aktürkoğlu da forvetin arkasına kayar. Ziyech'in durumunu bilmiyorum. Ne zaman 2 maç üst üste oynasa bir yerleri ağrıyor ve bu durum fazlasıyla can sıktı.

Afrika Uluslar Kupası geldi, vitesi açar dedik ama üst üste oynayamıyor. Fas'ta oynayacak tabi, tüm riski göze alacak ve müthiş bir turnuva geçirecek. Geri döndüğünde ise yoğun turnuva kaynaklı sakatlık sorunlarını izleriz. Tete'yi kullanmak lazım, genç oyuncu ve seninle geleceği çok daha uzun. Ön alan baskısını hayal edip, bağlantı koparmayı düşünürken de bence iyi tercih. Zaha'nın da daha tehditkar oynaması gerekiyor. Elde koz çok, yeter ki formsuz görüntüden sıyrılalım.

11 yorum:

  1. fb yine şut atmakta bile zorlanır , arka tarafımız sağlam ama bizim hücumdakilere zerre güvenmiyorum. hele icardi ile zaha gibi bitikleri görünce heyecanımı yitiriyorum. belki kerem yine bişeyler yapabilir. forvet arkasında oynarsa rakip stoperlerin orayı karıştırıp orada boşluk, pozisyon vs bulabilir diye düşünüyorum ve bence büyük ihtimal golü var kerem'in.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi'nin odağı yüksekti yine de. bu maç artık değişim bekliyordum.

      Sil
    2. bu paşaların değişimini bekleye bekleye sezonun yarısı bitti. bu maçta oynayacaklar, şu maçta hazır olacaklar artık form tutacaklar diye sezon başından beri bütün hücum oyuncularımızı bekliyoruz.

      Sil
  2. okan hoca oyunu ismail kartal'dan çok rahat alır ama skoru alamıyor olmamızın nedeni de yaptığı tercihlerle yine kendisi. yani ilk maçtaki hatalarını yapmaz ise bu maçı % 100 alırız. hamlelerde geç kalmamalı. kadıköy'de değişiklikleri erken yapsaydı o maçı alırdık. ayrıca en önemli konu da icardi yerine bakambu ya da barış alper oynamalı. icardi sevdası yüzünden şampiyonlar liginden elendik, ligdeki derbide de galibiyet alamadık ve rakibe öldürücü bi darbe vurma fırsatını kaçırdık. yarınki maçta da yine 10 kişi oynamayalım da şu kupayı suyun öteki yanına kaptırmalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynansaydı eğer kazanacaktık, ben umutluydum. İsmail Kartal kontrolü kaybedecekti çünkü.

      Sil
  3. Ziyech yine sakatmis. Bu adam kronik sakat olduğu için Araplar bile almadı dediğimizde yok ya ne alakası var parada anlaşamadılar diyenler bugün ne düşünüyor acaba diye merak etmiyor değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedin de, ismin neydi, ona göre verelim hakkını. Adsız yazıyor, haliyle de öyle dediğini nereden bileceğiz?

      Sil
  4. Bu maçta Fenerbahçe yenilirse psikolojik olarak iyice sıkıntıya girerler. Lig maçında kendi sahasında şut atamamanın verdiği baskı iyice artar. Umarım iyi bir oyunla kazanırız.

    YanıtlaSil
  5. fb'ninin bizi mağlup etmesi çok zor. fb hakemlerle filan bi şekilde maçı taşıyıp, belki 1 gol atarsak alırız ya da penaltılara kadar oyunu götürmeye çalışacaklar. iş penaltılara kalırsa da geçmiş olsun. muslera çoğu penaltıda kaleyi boş bırakıyor gibi takılıyor, aksine livakovic de penaltılarda iyi bi kaleci

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'ın kupa finallerinde odağı daima yüksektir, en kötü halinde dahi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir