18 Aralık 2023 Pazartesi

Şampiyonlar Ligi bitti artık, Fenerbahçe maçlarını hedef olarak belirlemeli


Story üzerinden gelen iddialara, story üzerinden yanıt verdi. Fotoğraflardan gördüğümüz de "fit" oluşu. Fizik yönü geçen sezondan farksız. Bu sezon takıma ilk katıldığında fizik tarafı sorunlu olsa da, kısa zamanda bunu aşmıştı. Gollerini de atıyordu zaten, hiç zorlanmıyordu. Beşiktaş maçında da en iyi halini almıştı ki sakatlık geldi. O zamandan bu yana yaşadığı sorun tamamen "sakatlıkla" alakalı. Görünen şişlik de iğneyle alakalıydı. Daha önce de yazdım. Bayern Münih'le oynanan ilk maçta iğneyle oynayıp, sonrasında sakatlığını atlatmasını bekleyecektik. Son haftalarda gördük ki Bakambu da iyi bir alternatif. Nedense güvenemedik, bu da hocanın hatası. Icardi'nin sakatlıkla alakalı hala zorlandığını görüyoruz ama en azından idmanlara katılmaya başladı. İğne işinin de bittiği, sakatlığı atlattığı yazılıyor. Gerekirse Karagümrük maçında kullanmadan, Fenerbahçe maçlarında en iyi haliyle sahada tutmak lazım. Şampiyonlar Ligi bitti artık, Fenerbahçe maçlarını hedef olarak belirlemeli. Sadece Icardi'yi de değil hatta, ceza sınırındaki Boey ve Davinson'u bile kenara alırdım. Fenerbahçe karşısında tam kadro ve en hazır halimizle sahada olmalıyız. Icardi'ye dönersek, iğne işi bittiğine göre zamanla gerçek kondisyonunu kazanır ve ligin 2. yarısıyla birlikte de vitesi açar. Geçen sezon da belli bir bölüm sonrası vitesi açmış ve özellikle ligin 2. yarısını süpürmüştü. Avrupa Ligi de hedef artık, Icardi'den Şampiyonlar Ligi'nde beklediğimiz etkiyi orada alacağız. Şu adama da artık "fizik" üzerinden eleştiri getirimesin. Kiminin saç ektirdiği için oynamadığı yerde, sakatlığı olmasına rağmen oynamaya çalışıyor.

10 yorum:

  1. İcardi'nin aidiyeti görülmüş bir şey değildir. Ben herhangi bir yabancı oyuncudan bu aidiyeti en son Melo'da, Hagi'de görmüştüm. Ama sakatlıktan dolayı oluşan işleri iyi yönetemedik. İcardi'yi 2 maç kenarda oturtup kullansak belki de şimdi biz ŞL'den son 16'daydık. Ama bence yine de iyiyiz. 2 sene önce halimiz Beşiktaş'dan bile beterken şimdi geldiğimiz nokta gayet iyi. UEFA kupasında ilerlemeye başlarsak şu an yaşadığımız üzüntü de geride kalacaktır. İlk yarıda maalesef taşları bir türlü oturtamadık. Kerem'in pozisyonu olmadı. Zaha, doğal olarak uyumla ilgili sorunlar yaşıyor. Adam hayatı boyunca ilk defa İngiltere dışına çıktı. Bambaşka bir futbol ülkesinde ve başka rollerde oynuyor. Bence yine faydalı oldu. Ziyech, sürekli sakatlık yaşadı. Ziyech, Zaha, Tete gibi oyuncuları bu kadar kolay silmemek lazım. Bu adamlar bize çok yarar sağlayacaklar. Ama yönetimin bu sene de başarı beklentisi varsa; devrede orta saha ve sol bek meselesini çözmesi şart. Bunu ertelersek o zaman şampiyonluk da kaçar, UEFA kupasında da başarılı olamayız. Umarım bu operasyon için kaynağımız vardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O süreci biz de kötü yönettik, Icardi de ateşli davrandı. Ama biri de böyle özveri gösterirken, ona dur sen bekle demek zor. Hele ki isim Icardi'yse.

      Sil
    2. Yarın tüm yönetim kurulu ve icardi hep birlikte notere gidip kulübün tapusunu icardi nin üzerine yapsınlar o zaman. Dur bekle diyemiyorsa kimse icardi ye demek ki ona bu lafı söyleyebilecek kimse yokmuş kulüpte. İcardi nin oynama isteği gruplardan cikamamaya maal oldu farkındaysa eğer kulüpte birileri. Bak teknik kadrodan bile demiyorum çünkü hocanın icardi yi kesecek birak kesmeyi oyundan bile alabilecek cesaretinin olmadığını gördük ama kulüpte de yokmuş sanırım kulübün menfaatlerini düşünen birileri. O zaman yapsınlar kulübü icardi nin üzerine olsun bitsin bu iş. Bu takıma çok büyük forvetler geldi ama hiç kimse de bu şımarıkligi görmedim ben daha önce. Sakatsan kenara gelirsin tedavinin bitmesini beklersin sonra oynamaya devam edersin. Aidiyet dediğin şey sakat oynamak değil en iyi halinle en faydalı halinle sahada olmaktır. Bu sorumsuzluğu aidiyet diye kimse pazarlamaya kalkmasın. Sakat oynadı antrenmansiz oynadı falan gibi şeyler kabul edilebilir şeyler değil takımın ve kulübün menfaatleri için. Formda olsa icardi o kaçırdığı onlarca pozisyondan bir yada ikisini atabilecek ve başka şeyler konuşuluyor olacaktı, milyon Euro para kazanmış olacaktı kulüpte.

      Sil
    3. Gruptan çıkamamaya o mal olmadı, farklı sebepler de var. Bu özveridir. Falcao'yu yaşadı bu kulüp. Onu sakat oynatmadın da ne değişti? Aidiyettir bu, pazarlama değil, realite..

      Sil
  2. kilo fazlası yok ama fiziği filan hiç de öyle sporcu fiziği değil. dümdüz bi vücudu var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dümdüz bir futbolcu dimi :)

      Sil
    2. Bu yeni nesil jardeli falan izlese at diye vururdu. İcardiyi beğenmiyorlar taövbe tövbe

      Sil
    3. Jardel'in bu dönem var olması gerçekten zor. Bir forvetten beklenti o kadar değişti ve çeşitlendi ki.

      Sil
  3. Geçen sezonki fit hali yok hala birde adamı doğru düzgün pozisyona sokacak pas ve orta kalitesi gerçekten çok vasat kaldı rachidsayı bile bazen aradık

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir