18 Aralık 2023 Pazartesi

Zaha'nın Crystal Palace'da olduğu gibi hareket etmek istemesi


Zaha, Crystal Palace formasını uzun yıllar giydi ve o takımın her şeyiydi. Tüm düzen de Zaha üstüne kuruluydu. Zaha da bu takımı yıllarca sırtında taşıdı. Yaş 31 oldu, kariyerinde de hiç Şampiyonlar Ligi yoktu ve bu uğurda takımdan ayrıldı. "Bayrak adam", Crystal Palace'dan ayrılması kolay değildi. Galatasaray adına müthiş transfer, bunda kimsenin kuşkusu yok. Böyle bir fırsat doğunca hamle yaparsınız. Solda Kerem Aktürkoğlu varken ne gerek vardı demiyorum. Şu aşamada yaşanan sorun, Zaha'nın Crystal Palace'da olduğu gibi hareket etmek istemesi. Tüm düzen onun üzerine kurulu olsun, ön plana kendisi çıksın gibi bir beklentiyle gelmiş olabilir. Burası Galatasaray ve takımda birçok iddialı isim var. En başta da burası Icardi'nin takıma. Birinin üzerine yapı kurulacaksa, o isim Icardi. Geçen sezona bakınca da herkesin odağı Icardi'ydi. Icardi yeniden ayağa kalktığında, yine herkesin odağı o olacak. Zaha'nın da odağı Icardi olmalı. Kerem Aktürkoğlu solda daha iyiydi diye yorum yapılırken, Icardi ile oluşturdukları hücum ezberi etkendi. Forvetin arkasında oynarken de o ezber oluşur ama zaman gerekir. Zaha'dan yana beklentinin karşılanmaması biraz daha takım oyununa uyumu. Yine de kazandırdığı maçlar var. Seni sürüklediği anlar oldu, kalitesinden kesitler gördük. Bunu istikrarlı şekilde devam ettirmeli ve ettirecektir de.Şampiyonlar Ligi'nde olmadı, önümüze bakacağız. Zaha, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu ve Icardi'li hattın tadına tam anlamıyla varalım artık. Varlık içinde yokluk tadında bir istikrarsızlık mevcut.

13 yorum:

  1. Zaha'nın tarzı bu bireysel oyuncudur takım oyuncusundan ziyade. Ona topu vereceksin o da tek başına golleri atacak maçları alacak falan. Tabi Kerem ve Icardi tarafından yenen asistleri de oldu Zaha'nın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım oyununa da ayak uydurabilir ama buna kendisinin odaklanması lazım.

      Sil
  2. Galatasaray adına büyük bir transfer falan değil. Küçük takımın büyük oyuncusu sadece ve öyle olduğunu da gösterdi. Alınması gereksizdi, sırf transfer çalımı adına çok daha ihtiyaç olan Orta saha transferi yapılamadı. ayrıca zaha yu oynayabilmek adına Kerem i de verimsiz olduğu bir yere çekti Hoca. Yani zarar bir değil tamamen takımın dengesini bozdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar da değil, gerçekten.. İhtiyaç mıydı, değil miydi eleştirinde haklısın da, küçük takımın büyük oyuncusu da değil.

      Sil
    2. Nasıl küçük takımın büyük oyuncusu değil? Crystal palace haricinde oynadığı takım yok neredeyse. O takım ki Premier ligin de Orta alt sıra takımı, kendin söylüyorsun crystal palace in her seyiydi diye, büyük takım oyuncusu olamamış hiç bir döneminde, takım oyunu ne bilmiyor. Adam futbol hayatı boyunca şampiyonlar ligi görmemiş, gördüğü en büyük turnuva FA cup. Gayet te küçük takımın büyük oyuncusu işte.

      Sil
    3. Ayrılmaması kendi isteği ama, talipleri çoktu her dönem.

      Sil
    4. ben bunu geçen gün yazmıştım bloga. küçük takımın büyük oyuncusu diye. büyük takımda oynayacak karaktere sahip değil gibi. o çok başka bi özellik. mesela belhanda da genelde hep kalbur altı takımlarda oynadı ama hem büyük takım oyuncusu hem de büyük topçu. bizdeki performansı tartışılır belki ama adam buram buram büyük oyuncu. hagi mesela ; yazdığı tarihi sadece yeteneği ile yazmadı. çok büyük bi karakteri vardı. büyük takımların büyük oyuncusu olmak için doğmuş gibiydi hagi. ama zaha'da bu özellikleri hiç görmedim. çok yetenekli ama galatasaray ona büyük geldi. zaten sahadaki kaprisleri bile bunu anlatıyor.

      Sil
    5. Bakalım, hiçbir şey bitmiş değil.

      Sil
  3. Zaha büyük transfer ama bireysel oynamayı bırakmalıyım ve aidiyet ile oynamalı. Kerem daha etkili ve böyle giderse Kerem sol kanatta oynar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım kırar işte orayı da başarır bunu.

      Sil
  4. Kerem de İcardi yokken direkt kaleyi düşünür gole gitmek isterdi en kısa zamanda fakat İcardi'nin ona kattıklarını görünce bu düşünceden çıktı. Zaha için bu hem yaşı itibarıyle hem de cv'si itibariyle biraz daha zor.

    YanıtlaSil
  5. Abi Zaha geri gelmeyi bırakırsa yani ona bu sağlanırsa bir sol bek transferi ile fark yaratacaktır. Kaldı ki tabelası da iyi durumda şu anda oyun içi katkısını da beğeniyorum. Tek sorun ipi eline almalı dediğimiz anlarda gerekli desteği alamıyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir