11 Aralık 2023 Pazartesi

Tek soru, Ziyech'in 11 oynayıp oynamayacağı


Eksiksiz olarak Kopenhag deplasmanına gideceğiz. Tek soru, Ziyech'in 11 oynayıp oynamayacağı. Takımla çalışmalara başlasa da, sakatlığını tam olarak atlattı mı, kaç dakika oynayabilir bilmiyoruz. Gerçi sakat olmadığı, vücudu için yenilenme sürecinde olduğu söyleniyor. Geçen sezonu olabildiğince düzensiz ve Dünya Kupası sonrası çok da oynamayarak geçirince, bu tempoya alışması kolay değil. 11 oynaması yönündeki istikrarsızlık bu yüzden oluştu.

Aralık ayını müthiş geçirmesini hala bekliyorum. Afrika Uluslar Kupası'na gidecek ve Fas yine onun ayağına bakıyor. Milli Takım'da bambaşka bir seviyeye ve istikrara ulaşıyor. Kopenhag maçı onun adına da vitrin ve Galatasaray'ın da ihtiyacı var. Manchester United karşısında kilidi o açmıştı. Kopenhag karşısında da çilingirliğine ihtiyacımız fazlasıyla mevcut. 11 oynamasını isterim ve bu konuda yoğun bir çaba vardır.

Diğer tarafta da Tete'nin Adana Demirspor maçında ışık yaktığını düşünüyorum. Belki yine bitiremedi de, sezonun en etkili futbolunu oynadı. Ondan beklediğimiz de bu zaten. Yeni piyasaya çıkmış bir genç değil, Şampiyonlar Ligi seviyesinde çokça iyi iş çıkardı. İlk Kopenhag maçında da müthiş bir gol atmıştı. Onun da istikrarlı şekilde büyümesi, iyi performanslar vermesi gerekiyor. Bu noktadan itibaren de başarılı olacaktır.

Kopenhag'a beraberlik yetiyor diye yazanlar var da, onlar da kendi ipini kesmek isteyecek. Kazanmak isteyeceklerini düşünüyorum. Alan verecekler yani. Tete de o alanı kullanmak adına ideal silahlardan. Hızı, oyun içi katkısı, top ayağındayken rakip eksiltebilmesi önemli. Bir de bitirebilse parçalar tamamlanacak ve 11'i kurarken zorlanmaya başlayacağız. Kenarda kalana yazık olacak çünkü. Tete'yi de bu maç öncesi ihtimaller arasına sokabilmek önemliydi.

Okan Hoca hangi kararı verirse versin saygı duymak lazım. Bence 11'i belli, sağ açıkta kim oynar ona bakacağız. Angelino'yu sol bekte, Kaan Ayhan'ı orta sahada izleriz. Mertens'i kenara alıp, hamle oyuncusu yapmak isteyebilir. Ama Ziyech olmayacaksa, Mertens'i forvetin arkasında kullanmak ve Tete'yi sağa yazmak lazım. Ziyech oynayacaksa da Kerem Aktürkoğlu forvetin arkasına geçer. Zaha da sol kanatta formasına kavuşur. Düzeni ve sistemi güçlü bir takım Kopenhag ama kalite olarak daha üstünüz.

14 yorum:

  1. Kopenhag tam 127 km koşmuş en son maçında sanırım. Yani Kerem, Barış, Tete gibi 3 tane enerjik oyuncudan 2 tanesi sahada olmalı ki buna karşılık verelim. Zaha ve Ziyech aynı anda sahada olursa statik kalırız. Bir tanesi sonradan girmeli oyuna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadeleden ödün verilmemesi gerektiği doğru ama diğer yanda da kazanma gerekliliği var.

      Sil
  2. Tete oynar. Ziyech 2. Yarıda girer. Kopenhagen çok mücadele eden bir takım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech zaha ikinci yarı gitmeli tete mertens kerem ile hücum presin tillahını yapıp sahamızdaki başlangıca yakın boğmaya çalışmalıyız rakipte yorulmalı ki ziyech zaha yorulan rakibin gişini çeksin malum kondüsyonları çok iyi değil. Hadi öndeyiz top tutar faul alır kontra fırsatı yakalar her türlü avantajlıyız yeterki son 30 dkya geride girmeyelim

      Sil
    2. Ziyech / Zaha da aynı anda kenarda olmamalı, özel isimler. 1'i kenarda olabilir. Kilidi de bu isimler açıyor.

      Sil
  3. kim oynar kim bakar bilmiyorum ama hücum oyuncularımız bu takıma turu getirmeli. o borçları var çünkü. içerideki ManU maçı hariç her maçta da 3 puanı hakeden taraf bizdik ama ilerideki oyuncularımızın beceriksizliği yüzünden iş son maça kaldı. ve bu sezonun belki de en önemli maçı olacak. tek bi maç ve artık şu formsuz, bu kilolu, o sakat, diğeri hazır değil, öteki şanssız gününde vs kesinlikle olmamalı. yarın galibiyet alamazsak bu maliyetli kadronun bi anlamı kalmamış oluyor. öndeki oyuncuların, apo'ya , torreira'ya, boey'e, sanchez'e, muslera'ya, kaan'a tur borçları var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech geçen maç elinden geleni yaptı. Kerem Aktürkoğlu zaten yapıyor. Zaha ve Icardi de yapacaktır :)

      Sil
  4. Maçın ardından Bakambu yu konuşacağımız doğuyor içime. Adam girip etki etmediği maç yok. Topu taşıyabilecek bir oyuncu lazım bu maçta. İlk yarı hadi kendi oyunumuzu oynadık presi yaptık rakip yorulmuyor ikinci yarı yada maçın ilerleyen dakikaları bu maçın kaderini belirleyecek. En büyük soru işareti de sol bek olacak. 11 kişi sahada olduğumuz takdirde az biraz oynamak isteyen takımlara karşı zaten avantajlıyız rakip kim olursa olsun. M.United dışarda yenmişiz Münih’te kök söktürmüşüz hakeme takılmasak orada bile galip gelebilirdik. Rotasyon oyuncularımız bu maç her maçtan daha değerli olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süreleri artıyor, bu maçta da mutlaka devreye gireceği an olur. Bakambu'yu çok yabana attik.

      Sil
  5. Ziyech oyunda olması şart rakip kapanacak beraberlik de yarıyor kontra deneyecekler. Ziyech oyun görüşü aşırı derecede önemli sağlıklıysa sahada olmalı. Şapkadan tavşan çıkaran adamlar bunlar. İleri ucu Adana Demir maçında olduğu gibi çıkartmak sadece sağ tarafa Ziyech monte etmek gerek bence. İkinci yarı Tete ve Zaha hamlesi ile rakibi dövmek mümkün. Tete Adanademirspor maçında harika bir oyun koydu ortaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz maçlarda da kilidi hep açtı bir de. Ziyech 'i bu açıdan da kesmek zor.

      Sil
  6. Ziyech bu maç için hafta sonu dinlendirildi sanırım oynayacak ama bana kalırsa yedekte son yarım saat veya son kırk beş dakika topa sahip olmak rakip sahaya yerleşmek için saklanmalı. Maçın başında kıran kırana bir mücadele olacak. Burada bize dinamik oyuncular lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık yok, yenilenme deniliyordu. Artık herkesin en iyi hali ile sahne alması gereken bir maç.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir