11 Aralık 2023 Pazartesi

Melo ve Riera derim


2012 - 2013 sezonundaki bu kadrodan 3 futbolcu seçme hakkı verilmiş, o dönem göstermiş olduğu performansın da altı çiziliyor. Mevcut takımın yapısı, ne tarz futbolcuya ihtiyaç duyduğu da unutulmasın. İsim üzerinden gidersek, fotoğraftaki kadrodan alınacak birçok isim var. Her 2 takımın kıyası ayrı olarak da yapılabilir. Mevcut takımın, hangi tarz futbolcuyu istediği üzerinden yorum yapmak gerekir. Orada da benim yanıtım Melo ve Riera olur.

Şu an 6-8 numara transfer düşüncesi var. Bizim 4-2-3-1'imiz çift 6 istiyor. Melo gibi bir futbolcuyu da bugün transfer edebileceğimizi düşünmüyorum. Melo transferi o dönem için büyük bir fırsattı ve kullanıldı. Bu tarz fırsatlar da 100 yılda 1 karşınıza çıkar. Orta saha ihtiyacı deyince kimi sertlikten, kimi tempodan, kimi dripling özelliğinden, kimi de pasörlüğünden bahseder. Melo tüm bu özelliklerin toplamıydı. Torreira / Melo 2'lisini düşünsenize.

Selçuk İnan da elbette büyük isim. O dönemler de "prime Selçuk'u" izliyorduk ve muadili yoktu. O da mesela şu takımın içinde yer alsa büyük fark yaratır. Yine de Torreira / Melo 2'lisi bizim asıl ihtiyaç duyduğumuz. 4-3-3 oynasak Selçuk İnan'ı da alalım. 4-2-3-1 oynandığı için tercihim Melo oluyor. Sneijder de diyen olacak mesela ama 2012 - 2013 sezonundaki halini almazdım. 2013 - 2014 veya 2014 - 2015 sezonundaki hali ise ilk söyleyeceğim futbolcu olurdu. Konsepti asla atlamayın.

Riera ise gereklilik. Kendisi o sezon için sol açıktan devşirme bir sol bek olsa da, son yıllarda o mevkide daha iyi performans veren olmadı. Nagatomo gibi istikrarlı isimleri sayarız ama Galatasaray'ın oyun yapısında Riera gibi hücumcu bir bekin değeri büyüktü. Angelino'dan bekleyip de alamadığın katkıyı, 2012 - 2013 sezonu Riera'sı verirdi. Bu kadar isim arasında Riera'nın seçilecek olması da, mevcut takımın sol bek sıkıntısına bir diğer örnektir.

Genel anlamda bir kıyas yaparsam, mevcut takımın da yukarıdaki takımdan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Oyuncu bazında yazıyorum bunu. Stoper tandemi, sağ beki, kanatları ile daha önde. Icardi özüne dönse o da Drogba'nın önünde. Bu soru sorulunca kimi olağan etiket aşkı ile Drogba falan yazdı elbette, şaşırmadık yine. Güzel bir konsept. Hem etkileşim oluyor, hem de beyin fırtınası. Peki siz hangi 3 futbolcuyu tercih ederdiniz?

8 yorum:

  1. Melo, Riera ve Sneijder derim. Sneijder hem Icardi'ye bol bol gol attırırdı hem de Kerem'i geliştirirdi özellikle.

    YanıtlaSil
  2. (Emre)
    Riera ve Melo'ya katilirim. Ilk 11 icin baska isme gerek yok, ama benim ucuncu tercihim Hamit olurdu. Cogu hakkini teslim etmez de o sezon cok iyi performansi vardi, bugun de Boey'i yerli olarak yedekler, hatta orta saha da alternatif olurdu. Torreira ve Melo'lu orta sahaya Kaan, Demirbay, Hamit gibi 3 tecrubeli kaliteli yerli yedek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olurdu tabi, net bir alternatif. Ama 11 için düşününce almazdım.

      Sil
  3. Sneijder rotasyon da olsa alırdım. Mevcut sistemin oyuncusu mu hayır ama Sneijder işte. 2. Yarıların hatta son 30 dakikalar İçin rakiplerin belası olabilirdi. Etrafını da Ziyech Zaha Icardi ile beslediğini sol bekinin Riera arkanda Melo Torreira olduğunu düşünürsen aman yarabbim maç başlamadan 2-0 öndesin şu kadroyla. Çok güzel kadrolarımız oldu da bu seneki kadro gibi yıldızlar geçidi bir kadro daha varmıydı bilmiyorum. Torreira-Muslera-Icardi-Ziyech-Zaha-Mertens hatta kağıt üzerinde Angelino bu adamları Psg bir araya getirse kimse itiraz etmezdi ne işi var takımda diyebilecekleri bir adam var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyon işine girersek ayrı. Ben herkesi alırım o vakit :)

      Sil
  4. Şu anki ihtiyaçlarımız için Melo Riera ikilisi ilaç gibi gelirdi bize. Melo bu takımı bir seviye daha yukarı taşırdı kesinlikle. O sebeple devre arası bu tarz bir oyuncu mutlaka şart orta sahaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada aradığımız en net isim o da, böylesini almak imkansız artık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir