30 Aralık 2023 Cumartesi

Tete oynasa ne olur. Ziyech döndüğünde formayı kaptıracağını bilmiyor mu?


Aralık ayını iyi geçer, Afrika Uluslar Kupası'na en iyi haliyle katılır diye düşünüyordum. Süreç ise elbette beklediğim gibi gelişmedi. Bir var bir yok hali devam etmekte ve Fenerbahçe ile oynanacak Süper Kupa maçında oynamayacak olması da "sakatlık" bahanesiydi. Bu kadarı bahane artık. Fizik durumunun iyi olmadığı, üst üste maçları kaldıramadığı söyleniyordu. Transferinde neyse ki bağlayıcı noktalar yok. 

Opsiyonunu kullanıp kullanmamak senin elinde, onun da herhangi bir bedeli yok. Sadece bu sezon için ödediğin yıllık ücret var ama Ocak ayında Ziyech ile yolları ayırmak zor değil. İşin bu kısmı iç rahatlatsa da, Ziyech'ten net bir katkı alamamak da hayal kırıklığı. Suudi Arabistan'a transferi "sakatlık" üzerinden gerçekleşmedi deniyordu. Sonrasında maddi anlaşmazlık denildi ama görünen o ki haber doğruymuş. 

Diğer yandan da biliyorum, Afrika Uluslar Kupası'nda üst üste ve olabildiğince tempolu maçlar oynayacak. Büyük ihtimal turnuvanın da adamı olur. Dünya Kupası'nda neler yaptığını hatırlayın. Sonra Galatasaray'a dönecek, yeniden sakatım ayağı yapmaya devam edecek. Ne o bizi benimseyebildi, ne de biz onu. Forvet arkası diye transfer edildiği ortamda, sağ kanat oynamak istediği için Tete'yi de taca çıkardı. Tete senin futbolcun, büyük yatırım ama onun hayal kırıklığı büyük oranda Ziyech üzerinden açıklanır. Tete oynasa ne olur. Ziyech döndüğünde formayı kaptıracağını bilmiyor mu? 

Popülist bir transfer olduğunu kabul etmek lazım. Ben de "acaba kazanır mıyız" dedim, maddi şartları görünce de pozitif baktım. Olmadı maalesef, kabul etmek lazım. Afrika Uluslar Kupası onun için bir hedefti. Dönüşü sonrası ortada kısa vadeli hedef kalmayacak. Galatasaray'da var olma çabası da olmayacak haliyle. Suudi Arabistan'dan takımnlarla görüştüğü söyleniyordu. Ocak ayında takımdan ayrılır diye bekliyorum. Neyse ki Zaha'yı Milli Takım'a almadılar. Hücum rotasyonu bu süreçte olabildiğince daralıyordu. Ziyech'in yokluğu önemli değil de, Zaha'yı arardık. 

Senin futbolcun, kazanmak ve istikrarlı hale getirmen gerekiyor. Tete için de bu söylediğim geçerli. Ziyech'in sende bir geleceği yok. Manchester United maçı mazide kalan tek iyi hatırası olsun. Ziyech'i düşünüp de plan yapamıyorsun. 3 maçın 1'inde oynuyor, o da hangisine denk gelirse artık. Böyle futbolcu olur mu? Florya'da takım olgusundan, arkadaşlıktan bahsederdik ama yaşanan transfer süreci ve bazı ayrılıklar sonrasında bunun zedelendiğini düşünüyorum. En azından geçen sezon olduğu kadar güçlü değildir. 

Icardi'ye bakıyorsun, adamın en son yüzünde de yaralanmalar oldu, özel maske yapıldı. Ayağında iğne yapmaya yer kalmadı, hala oynamak için çabalıyor. Oynansaydı eğer Fenerbahçe karşısında çıkıyordu. Ziyech de turnuvaya diri gitmek adına, hafif ağrılardan söz ediyor ve takımını kupa finalinde yalnız bırakacaktı. Etiket üzerinden yürümemeli artık. Takım olgusuna uyacak, istikrarlı ve iş ahlakı yüksek isimlere gidelim. Geçen sezon bu düşünce yapısı bizleri başarılı kılmıştı. Bundan saptık.

11 yorum:

  1. Hakim Ziyech kendi ajandası olan bir futbolcu bu saatten sonra herhangi bir takima aşırı aidiyet duyacagini sanmiyorum, onun icin varsa yoksa Milli Takim, ulkesi, ailesi, kulüp futbolunu keyfekeder oynuyor, illa her mac onu motive edecek CL heyecani seviyesi hicbir yerde yok maalesef.
    Tete konusunda da haklisin Ziyech olmasaydi bambaska bir Tete performansi izleyebilirdik, bu ara transfer dönemi cok onemli senenin gerisindeyiz (gecen seneki takim fenerbahce'yi kadiköy'de yine yenerdi) bence de mutlaka nokta atışı yapmak zorundayiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi bilir, yapacak bir şey yok :) Biz önümüze bakacağız.

      Sil
  2. Tunus , Cezayir ve Fas.Kuzey Afrikalı oyuncular dönemlik ve süreklilikleri olmuyor. Feghouli, Ghezzal,Ziyech , Saiss gibi oyunculara bel bağlarsan sıkıntı yaşarsın. Ziyech konusunda pek umutlu değildim.Tete oynasa ve yedek olarak Yunus ve Barış olsa daha iyi olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmuyor da, bunda da neredeyse hiç etki olmadı :)

      Sil
  3. yalnız son çıkan haberlere göre sakatlık haberleri doğru değilmiş işte maaş problemi için yatmış transferi. çünkü şu anda da para yüzünden trip attığı söyleniyor, maaşlar geç yatıyormuş herhalde. sanki içeride parası kalacak beyefendinin , yani bence direkt yollar ayrılmalı.

    YanıtlaSil
  4. Son transfer dönemindeki oturmayan transferleri Ocak'ta temizlemek gerecek. Hayırlısıyla gitsin, Tete süreklilik kazansın. Sol bek alınca sağ kanatta BAY da Tete ile rekabete girer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha da gitmeli, beklenen faydayı göstermedi, gösterecek gibi de görünmüyor. Ocak ayında bari fırsat transferi diye saçma sapan adamlara gidilmesin gerçekten ihtiyaç olan yerlere transfer yapılsın.

      Sil
    2. Talip varsa gitsin tabi, tutmam asla.

      Sil
  5. Maaş geç yattığı için sıkıntı çıkardığı söyleniyor. Gerçi fenerbahçe maçında nispeten daha iyiydi ama beklenen oyun içi katkıyı çok az yaptı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir