30 Aralık 2023 Cumartesi

Nuri Şahin için bugünün geleceğini bilsek de, bu kadar erken beklemiyordum


Dortmund, geçtiğimiz sezon öyle bir travma yaşadı ki, bunu kolay atlatamayacağını biliyorduk. Fırsat ellerine gelmişti ama kendi iplerini kesemediler. Şu an ligde 5. sıradalar ve şampiyonluk potasından uzaklaştılar. Her geçen zaman da uzaklaşmaya devam ediyorlar. Şampiyonlar Ligi'nde o ölüm grubundan çıkmalarının hatırına da "değişim" sürecini sezon sonuna bıraktılar. "Kaybeden" halleri var da, planlı hareket edişlerinin de hastasıyım. 

Nuri Şahin'i sezon sonuna kadar Terzic'in yardımcılığına getirdiler. Yeni sezonda da Nuri Şahin takımın başında geçecek. Nuri Şahin için bugünün geleceğini bilsek de, bu kadar erken beklemiyordum. Potansiyelli ve iyi bir teknik direktör. Bu uğurda erken futbolculuğu bıraktı. Futbolculuk döneminin sonlarında da bu iş için hazırlanıyordu. Antalyaspor'da geçirdiği sezonlar da onun adına müthiş staj. Takımı dipten aldı, belli bir seviyeye getirdi ve istikrar oluşturdu. 

Kötü gittikleri dönem oldu elbette, acaba değişim de mi yaşanıyor dedik ama "istikrar" etkisi daima ön plandaydı. Antalyaspor yönetimi de ısrarla hocasının arkasında durarak bu istikrarı güçlendirdi. Antalyaspor'un belli bir oyun felsefesinden bahsederiz. Özellikle büyük takımlara karşı daima zorluk çıkarmışlardır. İyi futbolcular getiriyorlar diğer yandan. Nuri Şahin de bu transfer süreçlerinin içindeydi. Türk futbolu adına da atılan büyük bir adımdır bu. 

Almanya'da yetişmiş olsa da, Türk Milli Takım'ına hizmet etti, bizleri gururlandırdı. Dortmund onun yuvası olsa da, bizleri gururlandırmaya devam edecek. Bu sürede pro lisansını da alacaktır ve 36 yaşında Dortmund gibi bir takımın 1. adamı olacak. Dortmund'un çocuğu olması etken ama potansiyelinin olması daha büyük etken. Antalyaspor'da geçirdiği zor zamanlarda ekonomik etmenler, kadro darlığı gibi sorunlar yaşadı. Krizleri iyi atlattığının altını çizmek lazım. Çok önemli işler başaracağından eminim.

3 yorum:

  1. Hayırlısı olsun

    YanıtlaSil
  2. Dortmund'da kendini gösterip Klopp gibi Tuchel gibi şampiyonlar ligi kazanmaya kadar giden bir kariyeri olur umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyel gördüler ve erkenden hamle yaptılar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir