23 Aralık 2023 Cumartesi

Tete'nin şanssızlığı Ziyech


Tete'nin şanssızlığı Ziyech. Tete transfer olurken, ilk 11'de oynaması düşünülüyordu. Ziyech'i forvetin arkası diye transfer ettiler, sonra gördüler ki o da sağ kanatta oynamalı. Tete de doğal olarak 2. plana düştü. Forma istikrarı da gelgitli olunca, iyi başladığı sezonda düştükçe düştü. Transfer olduğu dönemden bu yana ilk 11 oynuyor olsa şu an daha iyi bir noktada olabilirdi. Kalite ve potansiyelinden yana kimsenin kuşkusu yok. Shakhtar dönemi transferini hayal dahi edemezdin. 

Genç yaşta, büyük bir fırsat neticesinde sana geldi. "Etiket" zincirinden Tete'yi ayırıyorum bu yüzden. Gencin etiketlisi belki de, önemli bir yatırım. 11'de ısrar edip, onunla devam etmek gerekiyordu. Şu an Ziyech'in bir var, bir yok haliyle uğraşıyoruz. Sık sık nükseden sakatlığı var, bir türlü üst üste oynayabilecek kıvama gelmiyor. Her oynayacak duruma gelişinde de 11'e yerleşiyor. Tete de oynayamayacağını, her fırsatta kenara geleceğini biliyor haliyle. 

Kenarda bekletmek adına da lüks bir futbolcu. Fenerbahçe karşısında Tete'yi bekliyorum. Oyun içi katkısı değerli, alan bulacak. Üretim kısmı biraz sorun olsa da, bunu yapamayacak futbolcu değil aslında. Kopenhag deplasmanında olduğu gibi yokları oynamamalı. Alanı iyi kullanıyor, çalım yeteneği var. Ziyech'in başta şut olmak üzere, değerli hücum melekeleri olsa da, istikrarına güvenemiyorum. Son idmanda yoktu deniyor, sakatlık mı, başka sebep mi? 

Ferdi Kadıoğlu / Tadic bağlantısını kesmek lazım. Ziyech ne derece oyun için katkı verebilir? Tete en azından bunun için çabalar. Biraz da hücumda var olabilse tadından yenmeyecek. Beşiktaş maçını hatırlayın, iyi bir Tete izlemiştik. Keşke elde sol bek olsa da, Barış Alper Yılmaz'ı hücumda kullanabilsek. Kanat, forvet ya da forvetin arkası fark etmeden, onun ön alandaki presi ve oyun içi katkısı elimizi rahatlatırdı. Sol beksizlik maalesef bu opsiyonu elden aldı.

Ziyech, Afrika Uluslar Kupası'na gittiğinde forma tam anlamıyla Tete'nin olacak. Onun performansını arttırması önemli. Şu an iyi durumda olmasa dahi ısrar eder, kazanmaya çalışırım. Büyük kazanım olur. Ziyech'in de bu tabloda opsiyonu kullanılmaz zaten. Maddi şartları zorlayıcı değil, o anlamda Ziyech kumarının da oluru vardı. Tete ise ciddi bir yatırım, üstüne düşmek gerekir. Fenerbahçe derbisi de onun başlangıcı olabilir.

17 yorum:

  1. Ziyech i Arapların niye almadığı artık görülmüştür sanırım. Biz de bedavaya aldık diye sevinmeye devam edelim.

    YanıtlaSil
  2. Kopenhagen kapalı oynayan bir takımdı ve Kaa,Torreira,Kerem,Zaha ,Tete kurgusunda pozisyon bulamadık. Fenerbahçe maçında bu kurgu iş yapar. Fenerbahce açık oynuyor ve Kopenhagen maçındaki ortasaha-forvet hattı ile çıkarsak çok etkili olabiliriz.Ziyech ve Mertens ile başlamak bize sıkıntı yaratabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe kazanmak için, ister istemez açık oynayacak. Bu alanı kullanabiliriz.

      Sil
  3. Ziyech'den çabuk umudu kesmişsin. Fb maçında Okan Hoca onunla başlayacaktır ve performansıyla bence sana iyi ki onunla başlamış dedirtecek :) Büyük maçlar büyük oyuncularla kazanılır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ziyech alınmalı kondüsyonunu ve ritmini geçte olsa bulacaktır. Bulduğu zamanda bu lig için icardi ne kadar fark yarattıysa en az o kadar fark yaratır. Kendini bulamamış hali bile çok faydalı sadece şu anda takımın onu taşıyacağı fizik seviyesi yetersiz en kötü ikinci yrılar bile çok faydalı olur seneye kamp yemiş bir ziyech ligi donunda salllar aynı icardinin kendini bulup geçen sene salladığı gibi. Opsiyonu sıfır maliyet maaşı 3 civarı kullanılmayacak bir şey yok

      Sil
    2. Umudu kestim değil, sürekli sakatlık haberleri can sıktı. Umarım oynar da müthiş iş yapar, yanılmışım derim :)

      Sil
  4. fener maçına kesinlikle muslera-boey-davidson!-apo-barış alper-torreira-kaan-zaha-aktürkoglu-tete-icardi onbiriyle başlamalıyız..ziyech ya da mertensle başlarsa hoca geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davinson umarım oynar ama zor görünüyor. Bu da işleri zor sokabilir.

      Sil
  5. muslera , boey , sanchez , apo , sol bek :) ortada kaan , torreira ikilisi , sağda ziyech , solda kerem , forvet arkasında mertens olmalı ya da baskı unsuru olarak barış , ileride de bakambu. en doğru 11. aynı zamanda da en adil 11.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakambu'yu görmek lazımdı şimdiye kadar, hala göremedik tam anlamıyla.

      Sil
  6. Tete'nin şanssızlığı diye birşey yok. Kaç kere forma şansı geldi. Akılda kalan kaç maçı var ? 1 , 2 filan. Gerçekten haketseydi formayı kalmıştı ama yapamadı işte.

    YanıtlaSil
  7. Sanchez antrenmanlara katılmamış. Çok kötü oldu bu. Hem toplu hem topsuz çok etkiliyor oyunumuzu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım boyunu direkt olarak kendisi belirliyor.

      Sil
  8. fener maçında Ziyech oynarsa Ferdi kariyer maçını oynar bize karşı. Bana kalırsa Tete ile başlanmalı sağ kanatta.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir