29 Ocak 2024 Pazartesi

Bir anda 40 milyon avro'luk transfer operasyonuna şahit olduk


30 milyon avro net transfer geliri açıklamasının altını çizelim. Galatasaray'ın kasasına giren rakam bu. Rennes'in yüzde 15'lik payı ya da menajer alacakları Bayern Münih'e yüklenmiş. 5 milyon avro'luk bonuslar var. Bonus detayları açıklanmasa da içerisinde Bayern'de çıkacağı maç sayısı ve Milli Takım'da 3 kez forma giymesinin olduğu söyleniyor. Bir de Bayern Münih'in stadında oynanacak 2 hazırlık maçı var ve oradan da ciddi gelir elde edilecektir. Bir anda 40 milyon avro'luk transfer operasyonuna şahit olduk.

Türkiye rekorunu kırarken, 2. ile farkı açık şekilde bunu gerçekleştirdi. 30 milyon avro bu lig adına kırılma noktalarından biridir. Derdik ya, bu ligden giden oyuncunun belli ederi olur, üstünü vermezler diye. Boey satışı ile o tabu yıkılmış oluyor. Arkasından kim gelir, biri daha bu paralara çıkar mı bilmiyorum. Umarım çıkar, devamı gelir diyelim. Değer üretmek, bu değerlerden ciddi bir gelir elde etmek, sonrasında yeniden değer üretmek lazım. 

Anlamadığım bir kıskançlık var yalnız. Fenerbahçe - Ankaragücü maçı bitiyor, Emre Belözoğlu'nun Ferdi Kadıoğlu övgüsünü izliyoruz. Real Madrid'de oynayabilir diyor, keşke oynasa. Rıdvan Dilmen de maçı yorumlayacağı programda, Fenerbahçe'nin taktik ekranı üzerinde, Ferdi Kadıoğlu'nun yanına Superman fotoğrafı ekliyor. Bu büyük bir hazımsızlık. Boey'in transferini öv geç. Ferdi Kadıoğlu da umarım bu seviyelere çıkar, biz de takdir ederiz.

Galatasaray için satışlarda yokuz diyorduk, varmışız. Hem de o varlığı güçlü bir şekilde hissettirdik. Bunun devamını getirmek gerek. Transferde daha sık scout ekibi dinlenmeli, temeli buraya dayandırmalı. Boey'in satışı ciddi bir eşikti ve bazı noktaları iyiden iyiye bizlere gösterdi. 30 milyon avro'yu gerçekten de aklım almıyor, kusursuz bir pazarlık bu. Hem de Bayern Münih gibi istediğini, istediği şartlarda almayı bilen bir takım için.

15 yorum:

  1. Ne kadar kazandığın kadar bu parayı nereye harcayacagin da önemli. Yine isimlere takılı kalıp zaha ziyech ndombele gibi adamlara harcanacaksa 100 milyon Euro ya satsan bile bir anlamı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün getir hiç bilmediğimiz bir oyuncu olsun Norveç 2. Liginden getir. Taraftar da sahip çıkar. Plansızlık var. Gün geçtikçe isim kalitesi büyüyor. Gelen isim de olmayınca millet konuşuyor. Eğer Rıdvan İçin bekliyorsak bu fiyasko. Zeki Çelik için beklemeye değmez. Kaan Ayhan sağ bek performansından fazlasını veremez. Bu adamları yarın indirebilirdin. İsim büyük olacak öyle tahmin ediyorum yada son saatlerde 2 tane leş. Futbolu gelip burada bırakacaklar.

      Sil
    2. Ocak ayının bugünlerinde iyi isim almak zor. Fiyatı x3 oldu çünkü. Diğer yandan da hamle gerekiyor. En doğru isimleri, bir an önce getirmek zorundalar.

      Sil
    3. Abim Boey yeri dolmayacaksa bir B planın yoksa gerekirse satmayacaksın. Alternatifi bulursun, satışı yaptığın anda getirirsin adamı. Al gülüm ver gülüm. Hadi Boey son dakika gitti diyelim hazırlıksız yakalandık sol bek sezon başından beri yok. Bir isim belli olmalıydı transfer açıldığı gün gelmeliydi. Angelino nun opsiyonu kaldırmaya çalıştık nedenini anlamış değiliz. 19 maç olmamış adam 20. Maçta mı olacaktı? Aynı yönetim oyuncu transfer edip ismini UEFA ya bildirememişti. Bu yönetime fazla olan isim Erden Timur. Bu yönetimle bu adam olmuyor. Konuşamıyor, transfer yapamıyor bunun önüne taş koyan Yönetimdir. Kimse kendisini kandırmasın. Bu yönetim değil mi ticari ilişkileri bozulmasın diye yalı züppesine laf edemeyen. Hakemleri eleştirirken bile aciz kalıyoruz. Burak Elmas olmadı dedik de adamın getirdiklerini sattık para kazandık. Boey, Morutan o sezon yapılan tüm giderleri karşıladılar. Bu yönetim ne yaptı? Okan hoca ve Erden Timur dışında yapılan hiç bir icraat doğru değil Icardi de dahil buna Zaha da. Kimse kusura bakmasın.

      Sil
    4. Satacaksın, b planı aramaz 30 milyon avro. Reddetme lüksün yok. O ekonomik güce ulaşamadın henüz. B planı oluşturmamak fiyasko tabi.

      Sil
  2. Dün Emre Belezoğlu ve Rıdvan Dilmen olayını hayretle izledim.İnanılmaz bir hazımsızlık gördük.Boey'in gücü ve dayanıklılığı ile Ferdi 'nin gücü aynı değil. Ferdi iyi oyuncu ama Boey çok daha iyi bir oyuncu. Avrupa'da güç ve dayanıklılığı bakılıyor. Ferdi şampiyonlar liginde zor maçlarda test edilmedi. Geçen sezon Galatasaray maçlarında Boey-Rashida ve Boey-Zaniolo test etmişti:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün de aynı. Bir anda Anadolu takımları kalitesizleşti, Galatasaray'ın geri döndüğü bir maç sonrası :)

      Sil
  3. sözleşmesinin bitmesine 1,5 yıl kalmışken 20-22 bandına okeydim ben. gerçekten müthiş iş

    YanıtlaSil
  4. Bankalar birliğine olan borcun büyük bölümü kapandı sanırım bu satışla beraber. Gelirin %50'si oraya gitti. Galatasaray için bu bankalar birliğinden çıkmak tüm transferlerden önemli çünkü kulüp özgürlüğüne kavuşacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da bir şey. Bir an önce ekonomik anlamda dizginleri ele almalıyız.

      Sil
  5. Bu yönetimden hiç bir cacık olmaz. Sattıkları gün oyuncu getiremiyorlarsa bunlardan olmaz. Adam bedava gitmedi 30 milyon kazandırıp gitti yerini anında doldurabilirdin bekliyoruz. Beklemeye de devam edeceğiz son güne kadar. Meğer mali problem gerçekmiş kazandığımız parayı Zaha ya Teteye Ziyeche maaş olarak verdik muhtemelen. Transfere ihtiyacı olan klüp 1 isim dahi almamış olması size de garip gelmiyor mu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından sol bek işi aylardır belliydi ve hamle gelmedi. Büyük kayıp.

      Sil
  6. 40 milyonluk satış yaptık büyük başarı. Transfer yapmamış olmak nasıl bir başarı. Hocanın heykeli dikilsin. Sol bek sağ bek hiç biri yok takımda. Ortasaha rezil durumda. Torreira olmasa takımın ortasaha yok umarım yönetim farkındadır bunun. Yönetim puan kaybetmemizi bekliyor. Şampiyonluk malum takıma kalsın istiyorlar sanıyorum. Hoca müsaade etmiyor buna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve isyan halinde de değil. En iyisini vermeye devam ediyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir