29 Ocak 2024 Pazartesi

Galatasaray 2-1 Gaziantep FK, oyun olarak ne eleştirebiliriz?


Bugün, oyun olarak ne eleştirebilirim? Eksikler var, bunları konuşacağız da, iç sahada oynadığın bir maçta ancak bu kadar üretirsin. Sorun bitirememek ve sezon başından bu yana devam etmekte olan bir hadise. Direkten dönen toplar, rakip ceza sahası içinde rekor topla buluşma, girdiğin pozisyonlar. Say say bitmeyecek. Hemen hemen herkes üretti bugün. Orta sahanın merkezinde Torreira'dan da hücum katkısı aldın, kanatlarından da, forvetinin arkasından da. Şu maçlarda bulunacak erken gol maçları öyle bir çözecek ki.

Gaziantep FK karşısında 89. dakikada 2. golü buldun, peşine 2 net pozisyona girdin mesela. 1-1'i buldun, rakibi yine bunaltmaya devam ettin. Müthiş bir baskı vardı. 2. yarıda dönülen 4-1-4-1'in maçı çevirdiğini gördük ki bu da hocanın dokunuşu. Zaha'yı oyuna alışı, hücumdaki dengeyi iyiden iyiye senden yana kıldı. Gaziantep FK'ya karşı gerideyken ve risk aldığında, ligin en tehlikeli takımlarından. Sudimica'nın kontraya yatkın hücum anlayışını biliyoruz. O riski aldık.

Torreira orta sahanın merkezinde tek kaldı, Zaha ve Mertens önündeydi. Kerem Aktürkoğlu iyi bir maç çıkarmadı maalesef. Zaha'nın sorumluluk aldığını gördük. Oyunu iyiden iyiye rakip yarı sahaya yıktık ve alan da vermedik rakibe. Torreira'nin üstün performansı etken tabi. Hoca da hamle yaptıkça takım vitesi daha da arttırdı. Tete, Halil Dervişoğlu gibi isimler bitirme noktasında yoklardı da, en azından hareketliliği sağladılar. Barış Alper Yılmaz da sol beke geçince, bir anda "bek" katkısı alır oldun. 

Takımın eksiği buydu. Sağ / sol beklerden hiç katkı alınamadı. Berkan Kutlu sol bekte olmadı ki daha önce de denenmişti. Kaan Ayhan da maalesef bekte ağır kalıyor ve beklediğim vuruş kalitesini bugün gösteremedi. Bek hamlelerini yapabilmiş olsan, bu tarz maçları daha rahat çözeceksin. Oyun genişleyecek ve yön kazanacak çünkü. Merkezi iyi kullanırken, baskı kurduğun anlarda beklerden katkı alamamak hücumun kalitesini düşürüyor. 

İstanbulspor maçından tamamen farklı, hücumda daha güçlü, diri ve rakibini baskıyla boğmuş bir Galatasaray izledik. Bu süreklilik sağlanır, çünkü senkron oturdu. Zaha da forma girdikçe, hücumun kalite kazanır. Icardi'yi de diri gördüm, zamanla o da yükselecek ama daha net anlarda topla buluşturulmalı. 2 bek katkısı ve orta sahaya alacağın bir 8.5 numara seyri büyük oranda değiştirir. 4 gün içerisinde bu transferlerin bitirilmiş olması ve Samsunspor karşısında sahada olmaları gerekiyor.

45 yorum:

  1. Transfer gelmediği her gün her saniye zarar yazıyor artık takıma. Yazın lazım olan transferler vardı hala alınmamış, alınsa da katkı alınamamış isimler. Bu isimlere birde sağ bek eklendi ki takımın belki de en güçlü noktalarındandı. Herkes iyi niyetli takımda Kaan ağır kalıyor lakin elinden gelenin en iyisini yapıyor. Takımda bu gün mücadele etmedi diyebileceğimiz bir isim yok. Sadece Hoca çok büyük hoca sahaya sağ sol bek olmaksızın çıkıyorsun ve maçı alıyorsun geriden gelerek yapıyorsun bunu. Hoca bir gün isyan etmedi Galatasaray’ın kendisidir öz evladıdır hocam. En ufak eleştiride çok büyük kalp kırarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samsunspor maçı da zor olacak. Aslında her maç zor, görüyoruz. İmkan var, hala hamle yok..

      Sil
    2. Sağ bek Sol bek al şu takıma erkenden golü bul rakibin kapanmasına izin verme bu kadar basit aslında. Okan hoca varlık içerisinde yokluk çekiyor. Eleştiriyoruz gençler oynatılmıyor diye ama takım sezon başından beri sahaya tam çıkmadı neredeyse. Kazımcanda ısrar etmedik bu arada fazlaca üstüne gitmedik 1 oynadı 3 oynamadı 2 oynadı 5 oynamadı. Biraz ısrar etmek gerekirdi. Hoca bu gün takımdan X bir ismi kesin isim kim olursa olsun haklıdır. Muslera da dahil Icardi de dahil buna. Şu imkanlarla başardığını başarabilecek hoca şu an ligde yok.

      Sil
    3. Erken golü bulmak bitiricilikten ve hakemlerin adam gibi maç yönetmesinden geçiyor..

      Sil
  2. İki bek ve 10 numara transferi ile bu takım çok iyi olacak. Okan Hoca'yı kutlamak gerek. Rakibin sürekli transfer yapıyor ve her pozisyonda 2-3 oyuncusu var ve aynı puandasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8.5 lazım sanki, orta sahada seni dripling ile öne taşıyacak bir isim. O zaman 4-4-2 de oynarsın rahatlıkla.

      Sil
    2. Sağ sol bek 10 numara lazım bencede. Mertensin pil bitecek az kaldı. Halil sağ açık olarak denenmeli bence ortaları oyun görüşü iyi çocuğun. 8.5 numara daha kaç tane alacağız Kerem Demirbay, Oliveira, Ndombele bunlardan birini elden çıkartmadan orası çok şişiyor ama 10 numara mertens dışında yok takımda.

      Sil
    3. Lazım da, bek dahi getiremedik. Orta saha konusunda umutlarım iyice kırıldı :(

      Sil
  3. Maçı erken koparırdık belki ama hakem ortada hadi Berkan’ın pozisyona vermedin penaltıyı Icardinin üzerine çıkılıyor penaltı çalmıyorsun. Neye veriliyor penaltı. Galatasaray ne şekilde penaltı alabilir kuralları bize farklı bildirsinler bize kuralları ona göre oynayalım. Eyyamdan vazgeçilsin artık. Hakem Barışın golü hesap edemedi. Varda da incelendi zaten pozisyon. Oyun hemen başlamadı. Onda bile aradılar didiklediler. Yönetimin transfer yapmaması, bu hakem facialarına ses etmemesi bunların nedeni nedir? Kazandığımız maçtan sonra da susmamak lazım. Koca MHK de 3 hakem mi var Galatasaray maçları bu hakemler arasında dönüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine net 2 penaltı var. Sezon boyunca böyle. Fenerbahçe böyle böyle maçları çözdü :(

      Sil
    2. Abi yönetim susmasın o zaman kazandık diye susmak doğru değil. Asıl bugün isyan edeceksin. Maçta erken gol bulsan Antep biraz açılsa 10’luk edersin rakibi. Rakip zaten tek amaç defans, duran top başka plan da yok. Penaltıların hakemler tarafından yenmese maçı kopartacaksın neden her maç böyle suskun yönetim.

      Sil
    3. Susmasın tabi, en başından bu yana yazıyoruz..

      Sil
  4. Soares yada acuna ile macera aramazlarsa sıkıntı olmaz iki atletik bek ve mümkünse granverbek ayarında bir 8.5 numara takımı çok rahat toparlar

    YanıtlaSil
  5. hücumda parselasyon sorunu sıkıntı yaratıyor. Topla adam eksiltebilecek ouncu eksikliği bu tür maclarda baş ağrıtıyor. O tarzda 3 oyuncumuz var Zaha, Nbombele, Halil biraz verim alabildiğimiz sadece zaha. Bu hafta sonu avrupa yolu, transfer dönemi bitiminde de ligi ne kadar kolaylaştıracağımız belli olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle oyuncular var da istikrarları yok. Topla adam eksiltecek hücumcu kaynıyor yoksa takım. Tete, üst üste çalımlarla gidip o golü atamıyor mesela :)

      Sil
    2. tete yi hepten unutmuşum :)

      Sil
    3. Tete’nin sorunu mental bence. Son dakikalarda girdiği pozisyonda pas yerine şut denemesi de bunu göstergesi. Baskıyı atsa üstünden sanki olacak diyorum. Erken gol bulduğumuz bir maç olsa rakip kapanmasa Tete o zaman değerli olabilir kapanan takımlara zaten Zaha da Tete de çok etkili olamıyor.

      Sil
    4. Mental tabi. Sezona kötü girmedi, Ziyech gelince doğal olarak düştü. Sonra da koptu gitti. Toparlanabilir elbette de iyi bir teklif gelse bu değerlendirilmeli.

      Sil
  6. Bence yedek bir pivot santrafora ihtiyacımız var gaziantepin yarmaları tek hava topu vermediler neredeyse böyle maçlarda ciddi ihtiyaç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muric haberleri dolanıyor. Okan hocanın forveti zaten. Lakin sorunun forvette olduğunu düşünmüyorum. Bek kalitesi artsa ortalar da iyileşecek. Sağlı sollu rakibi dövmemiz darlamamız gerekiyor. Boey tarafında önü kaliteli olmadı hiç. Zaha, Kerem tarafının da arkası olmadı hiç. Yani bir türlü oturtamadık oraları. Kaan, Berkan bekleriyle de o baskıyı kurmak mümkün olmuyor. Berkan’ın soldan içeri girdiği pozisyonu maç boyu 3-5 kez yapabilecek oyuncu olsa zaten sonuca ulaşmak zor olmaz. Bunun da forvetle alakalı olduğunu düşünmüyorum.

      Sil
    2. Bence de var, Erencan Yardımcı müthiş olurdu. Muriqi yi alternatif forvet yapamazsın, değerli ve maliyetli.

      Sil
  7. konudan bağımsız..futbolda artık hakemler ya da VAR herneyse..hangi takımın maçın kaç dakika uzatılmasına neden olduğunu ayrı ayrı ölçmeli..dakika 80-85e kadar önde diye oyuna başlamada ağır davranıp yerde yatıp maçın uzamasına sebep olan takımlar..90.dakikada geriye düşerlerse eğer,hakemler maçın uzaması artık geride olan takımın lehine diye düşünüp avantaj kuralını gözeterek maçı uzatmadan 90:00 da bitirebilmeli..ben Galatasaray olarak maçın 1dakika bile uzamasına sebep olmamışken,89 da 2-1 galibiyeti bulunca +5dakika daha oynamak zorundamıyım mesela..maçı soğutma suçuna teşvik ediliyor takımlar..ya uzatmada antep gol atsaydı?adalet bu mu?böyle adalet olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkenden maçı koparsan aynısını sende yapacaksın. Hakem zaten maçı erken kopartma diye elinden geleni yapıyor. Antep oyunda tutmak İçin hakemin yaptıkları ortada. Sorun hakemler güzel kardeşim. O kaleci 90 dakikayı sarı yemeden bitirdi mesela 40. Dakikada sarıyı yemesi gerekirdi bana kalsa. Barışın gol şapkadan tavşan kıvamında hakem o pozisyonu çok irdeledi mesela. Biz yine şükür diyelim bu maçları bunca eksiğe rağmen kazanıyoruz.

      Sil
    2. Penaltını ilk yarıda verse ve 1-0'ı bulsan, sen de gerisini çorap söküğü gibi getirirsin..

      Sil
  8. Ben aksine Berkanı beğendim, bayağı görerek oynadı oyunu bence tamam uçmadı ama kazımcana göre çok daha iyi bir sol bek performansı vardı mesela, verkaçlara girmesi olsun kafayı kaldırarak kestiği toplar falan iyiydi yani

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beğendim, çok iyi oynadı, hücum katkısı verdi. Alternatif olur da, uzun vadede sol bekte devam et desen problem.

      Sil
  9. bizim canavar gibi bi santrafora ihtiyacımız var. sezonun son virajına giriyoruz ama hâlâ icardi'nin hazır olmasını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru. İcardi seken toplara hareketlenene kadar mevsimler değişiyor.

      Sil
    2. Alternatif bir isim için evet. Icardi bence iyi döndü, 11 için hayır..

      Sil
  10. Zaha'nın en etkili olduğu maçti diyebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En etkili maçı bu değildi ama iyiydi gerçekten.

      Sil
  11. ya şu kerem'i neden hâlâ ortaya çekiyor okan hoca anlayamıyorum. merkeze geçtiği zaman bütün defoları ortaya çıkıyor. ( oyun görüşü, top kontrolü, pas şiddeti-yönü vs ) adam daha geçen gün efsane bi frikik atıp galibiyeti getirdi takıma ama hemen 3 gün sonrasında oynanılan bi maçta ıslıklandı. böyle de şuursuz bi taraftar kitlemiz var işte. ama bunların olacağı da belliyken yanlış mevkide oynatılmasının izahı nedir ? okan hoca bu yanlışı inatla nasıl görmez ? kerem üst üste 2 maçta ts ve istanbulspor'a karşı sol açıkta oynayıp 2'şer tane atmadı mı , maçların yıldızı olmadı mı ? bu çocuğun sol tarafta oynarken takımın en önemli hücum silahı olduğunu ama 10 numarada oynarken ise takımın en kötüsü olduğunu ezel'in kör annesi meliha bile gördü ama okan hoca halâ farkına varamadı. dünyanın neresinde bi pırpır kanat oyuncusunun merkeze kaydığı görülmüş acaba ikinci bi örneği var mıdır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha'yı kullanırken, mecbur kalıyor. 2'si aynı anda birbiri ile çakışıyor diye düşünüyorum. Islıklanma konusunda haklısın, çok şuursuz bir hareket bu.. Geçmişine saygısızlık, geçen maçına saygısızlık, yarınlara saygısızlık. Kanat oyuncusu merkeze kayar, örneği çok.

      Sil
    2. ziyech, ghezzal, feghouli gibi kanatlar merkeze kayabilir ama kerem olmaz. mesela onyekuru da olmaz. o daha güzel bi örnek

      Sil
    3. Abdülkadir Ömür kaymıştı mesela, en iyi performansını orada verip, City'lerden teklif almıştı.

      Sil
  12. Sanchez son maçlarda çok dağınık ve hataya müsait oynuyor. Tottenham'in neden ondan vazgeçtiğini anladım. Belki bazı özellikleri ile Nelsonn'a göre daha bi büyük takım stoperi ama Nelsonn bana daha çok güven veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol stoper oynadığı için o. Sağda oynasa savruk olmaz.

      Sil
  13. Kerem' e gösterilen tepkiye çok üzüldüm.3 yıldır sürekli oynuyor ve kendisini geliştiriyor.Sakatım veya yorgunum demiyor.Bazı dönem formsuzluk veya düşüşler olacaktır ama gösterilen tepki Galatasaray taraftarına hiç yakışmadı. 2 gün önce bu adam seni ipten aldı.Kerem'e gösterilen tepkinin Kerem'in muhafazakar olmasından dolayı olduğunu düşünmeye başladım.Siyasi görüşümüz ne olursa olsun Galatasaray'a hizmet eden insanların arkasında durmamız gerek. Galatasaray siyaset üstü bir yapılanmadır ve bu şekilde kalmalıdır.Kerem'in aldığı ücret sahada çok formsuz olan Icardi'nin 7'de 1'i bile değil. Verim alamadığınız Ziyech, Ndombele, Oliveria ve Tete'nin maaşlarını hiç saymıyorum dahi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok üzüldüm. Tepkiyi en son hak eden futbolcuların başında geliyor..

      Sil
  14. bazı taraftarlarımız var. galatasaraylı değil onlar, ahrazsaraylılar. kerem'i ıslıklamak ne demek ya ??? böyle bi aptallık olabilir mi ? takımın 3 sezondur en önemli oyuncusu. ayrıca da maaşı diğer isimlere görece de çok düşük. sahada sezon başından beri takımı 10 kişi bırakan icardi niye ıslıklanmıyor ? adam sahada yokları oynuyor, afedersiniz bi taraflarını kaldırıp önündeki topa yetişmekten aciz bi icardi var. ama en ufak bi tepki oldu mu ona karşı ? aşkımız olduğu için mi ya da geçen sezon şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu diye mi tepki görmüyor icardi ? e kerem 3 senedir aralıksız veriyor o katkıyı. hiç kötü oynamaya hakkı yok bu çocuğun ? ndombele bir kere ıslıklandı mı ? ya da tete denen vasat bir kere tepki gördün mü? ziyech vs bunlara niye tepki yok? yani elbette bu oyuncular da ıslıklansın demiyorum ama bi tepki gelecekse, kerem aktürkoğlu en son tepki görecek oyuncudur. yarın o yabancılar gidecek ama kerem yine burada olacak. dün kerem'in ıslık sonrasındaki, üzüntüsüne, yüz ifadesine üzülmeyen galatasaraylı değildir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuursuz bir hareketti. Kerem Aktürkoğlu'nun dününü, bugününü, yarın vereceklerini tartışamazsınız..

      Sil
  15. Geçen haftalara göre en iyi yaptığımız şey topu dolaştırma hızıydı bence. Topu çok daha hızlı dolaştırarak bol pozisyona girdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem topu çok hızlı dolaştırdık hem de oyuncularımız sürekli boşa çıkmaya çalıştı. dikkat ederseniz statik duran kimse yoktu, herkes , de marke olmaya çalışıyordu. bu yüzden de çok fazla aksiyon yarattık.

      Sil
    2. Rakip ceza sahası çevresinde çok hareketliydik ve seri paslaştık. Icardi'nin varlığı net etken oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir