28 Ocak 2024 Pazar

Galatasaray'dan hiç ayrılmaması gerekiyordu


Leicester City'nin Premier Lig yolu açık. Yunus Akgün de 9 milyon avro satın alma opsiyonuyla kiralık olarak gitti. İşin şarta bağlı kısmı, Leicester City'nin Premier Lig'e çıkması. Belli bir süre sınırı da var sanırım ama Yunus Akgün takımın önemli parçalarından biri. Katkı alıyorlar, gelecek de görüyorlar gibi. Bu opsiyonu kullanacaklardır. Kullanmasalar da üzülmem bu arada. Galatasaray'dan hiç ayrılmaması gerekiyordu.

Öyle bir transfer dönemi yaşadık ki, gün sonunda "kiralık" olarak giden herkesi arıyoruz. Dubois, Berkan Kutlu, Zaniolo ve Yunus Akgün'ü aradık. Sağ kanada Tete'yi aldıysan, Ziyech işine hiç girmemen lazımdı. Ziyech gelecekse de, Tete işine girmemen lazımdı. Hadi Tete yatırımdı, iyi bir rakam kazandırarak takımdan ayrılacak. Yunus Akgün takımda kalmalıydı. İyi bir alternatif olmasının yanı sıra, alacağı süreyle de bir önceki sezonunu katlayacaktı.

Sağ kanatta da yeri vardı, forvetin arkasında da. Leicester City'de orta saha 3'lüsünde dahi yer almaya başladı. Sağ ve sol iç orta saha gibi kullanılıyor. Oyunu yön kazanıp, çeşitleniyor. Biz onun sağ kanatta yükselişini bekliyorduk ama istikrarsız kalmıştı. Ciddi de şans bulmasına rağmen. Leicester City'e gidişi özgüven de kazandırdı, ayakları yere daha sağlam basıyor ve uluslararası bir futbolcuya dönüştü. Leicester City'de devam edecektir de, aksi tabloda dahi yolu Avrupa artık. Tadı aldı çünkü.

Bu sezon takımda kalsa sağ kanatta forma zaten onundu da, forvetin arkasında da bence süresi büyük olacaktı. Oraya kaymasını beklerken, orta saha 3'lüsünde dahi denenir oldu. Tekniği var, topla çok seri, hareketli, şut özelliği güçlü. Meziyet bol da, istikrar yoktu. Leicester City'de üzerine koymaya devam edecektir. Önemli bir tecrübe kazanıyor. Gitmek için de çok ısrarcıydı ve hakkıdır. Sürekli o pozisyona transfer yaptık durduk. O da gelecek göremedi.

Molde deplasmanındaki futbolu müthişti yoksa. Rövanşı dahi beklemeden ayrılmak istedi. Bir şanssızlığı da Icardi ile oynayamaması. O oynarken, forvet rotasyonu Seferovic / Gomis üzerinden döndü. Icardi, etrafındaki herkesi büyüten bir forvet. Kerem Aktürkoğlu bu nimetten dibine kadar faydalandı. Yunus Akgün de faydalanabilirdi diye düşünüyorum. Opsiyonun karşılanmasına bakacağız artık, yapacak bir şey yok. 9 milyon avro da ciddi rakam.

6 yorum:

  1. Bazı çiçekler bazı topraklarda olmuyor. Iyi ki gitmiş, hem o mutlu hem de bize kazandıracağı meblağ bizi mutlu edecek.

    YanıtlaSil
  2. Etiket aşkı yaktı bizi.Yunus kesin kalmalıydı.Okan Hoca bu kadar olumsuzluklara rağmen takımı ayakta tuttu. Nazar değmesin çok iyi bir hocamız var.

    YanıtlaSil
  3. Bugünden bakınca kiralanması yanlıştı gibi gözükse de bence doğruydu. O günün şartlarında doğru bir hamleydi. Yunus eline geçen fırsatları iyi kullanamadı. Bir kaç yıl sonra bakarsın çok üst düzey bir takımda müthiş işler yapar. Bu mümkün. Yine de fikrim değişmez. Kiralanması doğruydu. Tete ve Ziyeh den katkı alamadığımız için üzgünüz. O başka bu başka. Tetenin çok kötü çıkması Yunusu çok iyi yapmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de kullanamayacağı anlamına gelmiyordu. Icardi ile onu izleyemedik pek, gelişimi olabilirdi. Neyse, yapacak bir şey yok. Yunus Akgün senin futbolcun, altyapından yetişme, maliyet olarak yok..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir