26 Ocak 2024 Cuma

Boey sonrası için sağ bek planı?


Şampiyonlar Ligi'nin vitrini bu işte. Boey, Şampiyonlar Ligi'nde müthiş maçlar oynadı. O maçlarda da plakanız alınıyor. Bayern Münih'e karşı 2 maç oynadık, 2'sinde de beklentinin üzerineydik. Boey de iyi Galatasaray'ın vitrine çıkan isimlerindendi. Ocak ayında bekliyordum bu satışı. Son günlere de kalmaz diye düşünüyordum. Boey, Galatasaray'ın oyununda en önemli parçalardan biri. Yokluğu elbette handikap olacak. Eline ciddi bir rakam geçecek olsa da, ara transferin son günlerindeyiz. Paran olsa dahi yerine "net" isim almak o kadar kolay değil.  Doğru bir plan uygulamalı.

"Scout" hamlesi için doğru zaman içinde değiliz. Avrupa'dan böyle bir transfer yapmaya kalksan, x2 fiyat vermen gerekir. Bek için de akıl almaz bonservis vereceğimizi düşünmüyorum. Tek ihtiyaç bek değil çünkü. 8 - 10 numara transferleri ve sol beki de konuşuyoruz. Brezilya gibi liglerden biri gelse, orada da "uyum" gibi sıkıntılar oluşacak. Mümkün olan en hazır ve uyum sağlayacak ismi ya da isimleri alman gerekiyor. Hazır olmasının yanında, ortamı da bilse hiç fena olmaz.

Rıdvan Yılmaz'a bundan sıcaktım mesela. Belli bir hedefi var ve katkı vereceğine de inanıyorum. Türkiye şartlarını gayet iyi bilmekte. Sağ bekte de bence bu yol izlenmeli. Dubois'i döndürmek doğru hareketlerden biri. Takımını biliyor, hazır oyuncu. Ligde de rakipler sana kapanarak oynarken, topun kıymetini bilen, oyun kurucu özelliği olan bir bek katkı sağlayabilir. Zeki Çelik de opsiyondur mesela. Euro 2024'te yer almak isterken, Galatasaray onun için iyi bir seçenek.

Yerli olması avantaj, kalite olarak bende çok tutmam ama şu gün için de opsiyon. Lille dönemi seviyesi fena değildi, Roma'da kayıplarda. Milli Takım'da istikrarı da doğal olarak düştü. Kısa vadeli düşünülebilir. Ya da Dubois ile birlikte gelir, Dubois yaza ayrılır. Sonra "scout" transferini daha rahat yaparsın. Şu an kısa vadeli düşünüp, eldeki imkanı 8 ve 10 numaralar için harcamalıyız. O pozisyonlarda yapacağın hamleler tartışılmamalı.

Zeki Çelik'i alman, Angelino'nun da Roma'ya gitmesi demek. Domino etkisi çünkü. Roma da yer açmaya çalışıyor ve takımdan ayrılmasını istediği 2-3 isim var. Biri de Zeki Çelik. Kısa vadede katkı sağlayacak, uyum sorunu yaşamayan, daha hazır isimler gerekli. Yazın olsa başka bir şey konuşurduk. Bugün ise sana kimse iyi futbolcusunu vermez. Verecekse de kesenin ağzını haddinden fazla açacaksın. O zaman da Boey'den kazandığın rakamın anlamı kalmayacak.

20 yorum:

  1. bence sağ bekte barış , boey'in yerini doldurmaya en yakın isim. özellikleri birbirlerine çok benziyor. ikisi de fizik olarak çok güçlü , vurduğunu yıkan , ikili mücadelelerde sürekli galip ayrılan oyuncular. olumsuz yönler de aynı , ikisinin de tekniği kötü, ayakları yumuşak değil. boey'in artısı tabi pozisyon bilgisi daha iyi çünkü barış oranın oyuncusu değil ama oynadıkça bunu aşabilir. kısaca barış , dubois ikilisi bizi taşır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ beke hamle yapılır. Mevcut içinde sana katılırım da, Barış Alper'i ön alanda kullanmakd aha değerli.

      Sil
    2. barış'ın ön alanda yapabilecekleri sınırlı

      Sil
    3. Bence sınırlı değil, gelişimi devam edecek..

      Sil
  2. Sacha boeyi 20 mılyon eurodan bir rakama satarsak mutlaka genç bir bek transferi yapılacaktır çünkü yönetim ve teknik heyet böyle bir durumu olası görüp hazırlığını yapmıştır diye düşünüyorum sürpriz fırsat transferi mutlaka olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok daha iyi rakama sattık ve ortaya atılan isimler de değerli.

      Sil
  3. Ne bu yönetimin nede bu teknik ekibin herhangi bir planı olduğunu sanmıyorum, inanmıyorum da.

    YanıtlaSil
  4. Bence Barış sag bekte ısrar edilmeli. Çok iyi bir bek kazanmış oluruz. Barış on tarafta oynadığını kapalı savunmalara karşı sıkıntı yaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Barış'ın tekniği, oyun aklı, ayağı vs kötü. En azından bi hücum oyuncusu için yeterli değil; hele ki büyük takımda oynuyorsanız. bunlar kolay kolay da gelişecek özellikler de değil. Barış'ın kariyerine bekte devam etmesi daha makul.

      Sil
    2. Tekniği gelişiyor, ayağı da ilerleyecek. Ön alanda fizik gücü, forvet etkisi daha değerli bence.

      Sil
    3. Barış sağ bek olur hiç sırıtmaz hatta Boey vari yüksek rakama bir satış bile vaadeder. Biraz daha defansif anlamda gelişirse muazzam bir sağ bek kazanırız. Ancak Barışın o fiziği ön alanda kullanamadığımız için sorunlar yaşıyoruz ya bir sağ açık transferi yapılmalı yada Barış sağ açığa çekilip sağ bek transferi yapılmalı. Berkan dan bir sol bek de çıkabilir. O hıza ve oyun zekasına gayet sahip. İçerden bazı sorunları çözebiliyoruz. Lakin bugün kimi transfer edeceğimiz konusunda hep sorun yaşarız. Oynayan X2 fiyat zaten. Oynamayan da bizim kulvarda olan takıma yaramaz. Net katkı alabileceğimiz oyuncular lazım. Zeki Çelik veya Rıdvan bunlardan biri değil. Boey ile Zeki çok başka tarzlar. Rıdvan Barıştan fazlasını vermez bize sol bekte.

      Sil
  5. (Emre)
    Planli hareket edilmis olsa Dubois takimda kalmisti. Boey'in gidecegini hepimiz biliyorduk. Ya gecen yaz, bu ocak yada ønumuzdeki yaz. 1,5 senedir søzlesme uzatmadi. Belliyidi yani. Boey gider, Dubois ile 1,5 yil søzlesmesi bitene kadar devam edilir. Niye begenmezlik yapiliyor ona karsi bilmiyorum. Boey satisi sonrasi ayni tarzda ilk geldigindeki gibi potansiyeli olan scout hamlesi yapilir. Dubois'in søzlesmesi bitince formayi da o alir. Plan bøyle yapilir. Erden Timur'a ragmen diyorum, bu yønetim de dogaclama hareket ediyor gecmisteki tuuum yønetimler gibi. Uzun vadede umudum yok. Basarili olursak bu gecen sezondan kalan oyuncu grubu ve Okan Hocaya yazar. Boey'in satis rekorunu basari olarak yønetime yazmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazın hatalar var. Ocak ayında bu toparlanacak artık. Boey sonrası için de konuşulan bekler gayet iyi ve öncesinden görüşülmüş.

      Sil
  6. Tarihimizi en karlı ve en büyük ihracatı. Direkt Bayern e oyuncu satılmadı sanırım Türk futbol tarihinde

    YanıtlaSil
  7. Tamam hayırlı olsun diyelim de. Biz de aynı hızda oyuncu indirmemiz gerekiyor artık. Kamada, Assignon, Locko transfer kapansın. Sağ açık Barış, Ziyech yaparız. Tete elden çıkartılırsa sağ açık da düşünülebilir de UEFA listesine ekleme yapamayacağız. Bu nedenle bu şekli daha iyi. Mertensi bu tempo da çok erken tüketeceğiz. 10 numara da Kamada gibi bir isim olsa muazzam olur. Pazarda yeri de olur yarın İçin de yatırım amaçlıdır. Zaten sağ ve sol bek için yazdığım isimler gelecek adına.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ bek adayları konuşuluyor, kısa sürede de o hamle gerçekleştirilecektir.

      Sil
  8. Ben de garanti bir adım atıp Zeki Çelik'e giderdim. Bu maliyetli olacaksa potansiyeli yüksek genç bir isim olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce o genç alınsa, Zeki Çelik ismi de arkasından olabilirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir