25 Ocak 2024 Perşembe

Galatasaray 3-1 İstanbulspor, gerginliğimiz gerçek miydi?


Trabzonspor maçında sezonun en iyi futbolu vardı ve farklı galibiyet geldi. İstanbulspor kağıt üzerinde zayıf görünen bir rakip olsa da, akıllarda "bu maç zor geçer" düşüncesi vardı. Geçen sezon da bunu yaşadık. Bu tarz maçlarda anlamadığım şekilde "iç saha" maçları zor geçiyor. Rakip kapandığı an, Galatasaray üretmekte, organize olmakta çok zorlanıyor. İstanbulspor'un 5-4-1'ine karşı da bu yaşandı. Neyse ki kalite farkı var işte, sonuca ulaşabiliyorsun ama bu gerginlik iyi değil.

Trabzonspor karşısında "senkron" tuttu derken, Boey'in transfer kaynaklı oynamaması ve Abdülkerim Bardakcı'nın yokluğu o senkronu yeniden kaybettirdi. Barış Alper Yılmaz'ın sağ beke geçip, Tete'nin sağ öne geçmesi "hücum" için vurulan bir darbe. Davinson Sanchez de sol stoperde çok bocaladı. Kaan Ayhan / Davinson Sanchez kanadı yol geçen hanı oldu. Kerem Demirbay kötü, Zaha sürekli duvara çarpıyor, Kerem Aktürkoğlu ayakta kalamıyordu. Mertens'in tek başına çabası da bir yere kadar.

Pres yapıyor görünüyorsun, kapabildiğin top yok ve rakip bu baskıyı kolaylıkla delip, iyi kontralara çıktı. Gol attı, 2. golleri "penaltı" kaynaklı iptal oldu. 2-0'a gelse şu maç belki yine kazanırdın ama gerginlik seviyesini tahmin edemiyorum. Yaptığın baskının sonuç vermesi için, Barış Alper Yılmaz'ı sağ açıkta devam ettiriyor olman lazım. Neyse ki 2. yarıda Davinson Sanchez sağ stopere, Kaan Ayhan sağ beke ve Barış Alper Yılmaz da sol beke geçti. En azından biraz daha derli toplu hareket etmeye başladın.

2. yarıda da iyi bir oyun vardı diyemesem de, iştahınla sonuca gittin. Icardi'nin varlığı özgüven sağlıyor. Kerem Aktürkoğlu hareketlendi, Torreira da toparlandı ve ön alanda yaptığın baskı da seni rakip yarı sahada tuttu. Çok net, organize pozisyonlar yine yok da, 2. yarıdaki görüntünle de kazanmayı hak ettin. İş yine transfere dönüyor. Kerem Demirbay'ın bu görüntüsü ve Boey'in satış ihtimali yeniden "8" için iyi bir hamle sonucunu oluşturdu. 

Daha ciddi oynamak gerekiyor. Bu kadar gerginlik yersiz ve kapanan rakiplere karşı da seti güçlü kurmalı. Rakipler sana karşı geriden kısa paslarla çıkmıyor, uzun vuruyorlar. O top da bir şekilde sende kalıyor. 8 ve 10 eksikliği bu maçta yine göze çarptı. Her 2 bek için de hala hamle bekleniyor. Boey'in gidişi süreci hızlandıracaktır. Kazanç büyük olacak ve ne yapılacaksa da birkaç gün içerisinde gerçekleşmeli. Gaziantep FK maçı da beni düşündürüyor, Sudimica takımını müthiş kapatacak ve daha kaliteli bir takımlar.

18 yorum:

  1. Ben şunu anlamıyorum 60 da bu takım neden doldur boşalta dönüyor? Neden sakin bir set oyunu oynayamıyoruz bir türlü? Topu alan içeri şişiriyor gerçekten bıktırdı bu durum birazcık set oyunu lazım artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Icardi içerideyken, onu beslemenin yolu gibi göründü. Şu an kafa vuruşları, savunma arkasına sarkacağı anlardan daha etkili olabilir.

      Sil
  2. 10 numara kesin olarak gelmeli. Kaan Ayhan çok iyi oyuncu ama ağır. Kontra yediğinde bocalıyor. Iyi bir 10 numara çok şey değiştirir. Mertens yaş gereği her maç aynı oyunu oynayamıyor. Boey giderse sağ bek alınmalı. Kaan ile bek oynamak yürümez. Barış bek oynar ama ona önde ihtiyaç var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 de gelmeli diyorum, Kerem Demirbay yine sallandı. İstikrar sağlayamadık.

      Sil
  3. daha dün burada mertens ve kerem frikik kullanmamalı demiştim. kerem'den özür diliyorum :) :) :)

    YanıtlaSil
  4. Tete , Galatasaray'da izlediğim en kötü kanat oyuncusu. Ya da en kötü performans veren de diyebilirim ama gerçekten hiç yok. Bizim takımda daha kötü bi kanat oyuncusu izleyen varsa yazsın. Benim aklıma kimse gelmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyat / performans olarak bakacaksak bence de güçlü aday.

      Sil
    2. Yunusla takas edebilir miyiz acaba. Yunusdan çıkıp buna gitmiş olmak kahrediyor beni.

      Sil
  5. 10 numara ciddi eksik hatta 8 çok daha acil. Oyunun yönünü bekten değiştirdiğimiz anda pozisyon bulmaya başladık. Oyunu kurabilen bir 8 numara lazım bize. Önüne de aynı kabiliyete sahip 10 numara ama sol bek transferi hepsinden acil. Boey gidiyor sağ bek de lazım. UEFA kadrosuna 3 isim ekleyebiliyoruz. Sağ bek Barış Alper, Kaan ikilisi getiri mi diye düşünüyorum lakin sağ açık da büyük problem. Günün sonunda transfer şarttı hala şart yönetim kabiliyetsiz. Çok abarttık bunları. Takım 3 kişi eksik oynuyor. Takımda yarın Nelson sakatlansa Kaan’ı oraya koysan takım çıkartamıyorsun. Zaha olmuyor olmayacak da maç seçe seçe oynuyor ortada bu artık. Asılmıyor, istemiyor. Trabzon maçında verdiği mücadelenin %5 i yoktu bu gün sahada. Nelson takımın en değerli parçası oldu yine. Sanchez kademe hatası çok yaptı. Gelçi Sanchez hatalarını görmezden gelebiliriz ne sağ bek var ne sol bek. Ne ortasaha takım rezil durumda şu maçta panik havasını anlamak mümkün değil. Antep maçı umarım kayıp yaşamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerem Demirbay ciddi sallandı. Orada da daha istikrarlı bir isim gerekliliği var ama sayısal anlamda da fazlalık mevcut.

      Sil
  6. 8 de lazım 10 da lazım yazın ne lazımsa hala o lazım.

    YanıtlaSil
  7. Kapanan takımlara karşı net bir formül henüz yok. Geçen hafta Okan Hoca'yı övdük. Bu noktada da eleştireyim. Kapanan takıma karşı sahada bir plan üretmeli Okan Hoca. Bu kadro kalitesi ne kadar eksik olursa olsun bir plan çıkarmak için yeterli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hücum oyuncularımız ; atağı olgunlaştıracak, net gol pozisyonuna sokacak paslarda basit pas hataları yapıyorsa okan hoca'nın suçu ne ? takımdaki tek "usta" ayak ziyech. o da zaten yok. fb de tadic , irfan, fred bu tarz oyuncular. ama bizde ziyech ve biraz da mertens haricinde , zaha, kerem, tete, barış, icardi vs iyi pasör değiller. bu da atağı sonlandıramamaya sebep

      Sil
    2. Yine de iç sahada kazanmaya devam ediyoruz ki bu da iyi bir gelişme. O formül biraz daha hareketlilik, presli oyunun şiddetinden geçiyor gibi.

      Sil
  8. Barış kadar böyle inanılmaz bi fizik gücüne ve dripling özelliğine sahip olup da ayağı bu kadar kötü başka oyuncu yoktur herhalde. 1 metre yanındaki oyuncuya pas verirken bile topun şiddetini ve yönünü ayarlayamıyor. Çok ilginç bi topçu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun topları gayet iyi attı bence bu maçta. Bahsettiğin özelliği de iyi olsa, şu an sende devam ediyor olmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir