26 Ocak 2024 Cuma

Sacha Boey Bayern Münih'te


Galatasaray bu süreci olabildiğince mükemmel yönetti ve istediğini aldı. "Satış" konusunda da masada olduğumuzu göstermek değerli. Çark bu şekilde dönecek. Boey'in son 1.5 yılı kalmışken, ondan böyle iyi bir rakam kazanabilmek önemlidir. Bayern Münih'i istediğini alan bir takım olarak biliyoruz. Boey'i bir şekilde alacaklardı da, bu onların istediği ölçüde gerçekleşmedi. Bir anlamda risk aldık ama sonuca ulaştık. Boey'in bu şartlarda satışı Galatasaray'ın geleceği adına ümit verici.

Bu iş beklentimin çok üstünde gerçekleşti. 20 milyon avro + bonusları görürsek iyiydi diyecektim. 30 milyon avro'yu zorluyorsun burada. Müthiş rakam. Buna hayır diyebilme lüksün de yok. Türkiye sınırları içinde kimsenin yok hatta. Şampiyonluğa oynaman bir şey değiştirmez, satmak zorundasın. Yerini ne derece doldurabileceğin, bu transferin ihtimalini daha öncesinde düşünmen ile alakalı. O konuda da doğru adım atılmış gibi duruyor.

Şampiyonluğa oynuyoruz, bu transfer yaza kalsın desen Boey'in değeri yarı yarıya düşecek. Son sezonuna girecek çünkü ve sözleşme uzatmaması da doğal. Hedefleri var, Fransa Milli Takım'ına seçilmesinin yolu da 5 büyük ligden geçiyor. Şampiyon olsan elde edeceğin gelir belli. Şampiyonlar Ligi elbette büyük para kaynağı ama yarını kestirmek imkansız. Bir yandan da transfer konuşuyorsun, ciddi kaynak gerekiyor. Önüne böyle bir rakam gelmişken buna hayır diyemezsin, öyle lükslerin yok.

Nereden nereye. 1 milyon avro civarı bir rakama transfer ettin. Geldiğinde de herkes "kim bu" diyordu. İyi başladı, ciddi sakatlıkları oldu. Geri döndüğünde ise Torrent duvarına çarptı. Okan Hoca göreve geldiğinde ilk etapta sorunlar yaşandı, kamp görmedi. Gidiyor derken, Dubois'in sakatlığı sonrası formayı aldı ve yükselerek devam etti. Dubois iyileşince de Boey'i kesmedin. Bu yükseliş ve transferde Okan Hoca'nın da ciddi payı var. Bambaşka bir seviyeye geldi çünkü. Potansiyel diyorduk da, kısa sürede böylesini ben düşünmüyordum.

Boey sonrası "sağ bek" planını diğer yazıda yazarız. Transferde mutlaka hareketlilik olacak ve Boey'in gidişi de bekleniyordu. Plan mutlaka yapılmıştır, panik halinde hareket edilmeyecektir. Bahsi geçen rakamlar Galatasaray rekoru. Bu satışların da devamı gelmeli. Diğer yandan da yeni potansiyeller kulübe kazandırılmalı. Potansiyel transferi için belki bugün uygun bir dönem değil ama yaz aylarının ana odağı "scout ekibi" olacaktır.

27 yorum:

  1. Assignon diyorlar yerine sakatlık geçmişi kabarık duruyor biraz. Boey gibi bir istikrar abidesinden çıkıp böyle bir kumara gerek var mı diye düşünüyorum. Assignon arkasında bekleyen Doue tarz olarak da Boeye benzemesinin yanında fizik olarak da güçlü duruyor. Assignon dan net katkı alırız o kısım kumar olmaz lakin sakatlık yaşar mı emin değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi isim olur, o boşluğu doldurur. Hücum tarafında da çok daha potansiyelli.

      Sil
  2. Zaha , Ziyech,Ndombele gibi miladını dolduran oyunculardan uzak durmak gerek. Boey 'i 1 milyona alıp 30 katına gönderiyorsun. Zanilio da öyle. Nelsoon ve Tete de para kazandırır. Genç oyuncuları alıp değer katmak gerek. Bu çark başka türlü dönmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaha, Ziyech, Ndombele bugün olsun vallahi yine alırım. İsimler kumarı hala oynanabilir kılıyor. Zaten Ziyech yada Zaha elden çıkartamam gibi bir derdimiz de olmaz. Rahatlıkla gönderebilirsin. Ndombele de geçerli bir kumardı olmadı, 3 sene evvelki adam ile bugün arasında çok büyük bir fark var. Şampiyonlar ligi kadrosu kuruldu. Zaha, Ziyech seviyeleri zaten orası. Zahanın sorunu rakipler 11 kişi defansa çekiliyor. Alan bulmakta zorlanıyor. Sağ açık, sol bek sezon başından beri eksik oynuyoruz. Ona bek gelip alan açacak, sağ açık içeriyi zorlayacak ki adam alan bulabilsin. Burak abinin yorumuyla takımda herkes General Askerler de lazım. Asker sayısı çok az takımda. İleri hatta heleki. Gerçek bir sol bek geldiğinde sorunlar çözülecek.

      Sil
    2. Zaha'yı evet ama Ziyech ve Ndombele'de o kumara girmezdim.

      Sil
    3. Ziyech Fas İçin oynadığı oyunun %20’lik kısmını Galatasaray’a verse tam tersini konuşuyor olurduk. Takım onun üzerinden oynayınca lider o olunca çok daha iyi oynuyor ama burada o yok. Burada takımın parçası olmak zorunda.

      Sil
    4. Bu saatten sonra vereceğini düşünmüyorum.

      Sil
  3. Gelecek olan oyunculara da bütçe sağlandı Boey sayesinde. Vallaha 30 milyona takım kuran klüpler var ligde. Biz 3 iyi oyuncu rahatlıkla alabiliriz o paraya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanlama kötü oldu, şu an hamle kolay değil :) Para büyük tabi.

      Sil
  4. yazıda onu transfer eden fatih hoca da yer almalıydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceliği Rosier'di ama, o da unutulmamalı. Elbette Boey için katkısı var hocanın.

      Sil
    2. Artı Emre Utkucan. Onun da payı büyük

      Sil
  5. boey'in gelişiminde okan hoca'nin payı yok demiyorum tabi ama çok da fazla değil diye düşünüyorum. dubois ve omar sakatlaninca "mecburen" boey'e dönüldü. yaz kampına alınmadığını unuttuk herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayağı fazla katkısı. Dubois iyileşti 2 haftaya, al forma senin demedi. Boey ile devam etti.. Bu önemlidir, unuttuk sanırım.

      Sil
    2. devam etti çünkü performansı çok iyiydi.

      Sil
    3. Okan Hoca'nın Boey üstünde katkısı müthiş seviyelerde..

      Sil
  6. Dış basında Lazio nun Barış İçin çok ısrarcı olduğu yazılıyor. Kamada Barış takası mı ne dersiniz. Ben şu dönemde Barışı bırakmam o ayrı mesele. Zeki Çelik sağ bek yapıp. Yada sol bek Rıdvan, sağ açık alınması şartıyla böyle bir takas çok makul duruyor bizim için. Seneye yabancı sınırı düzenlemesi de geleceği için böyle bir hamle olabilir. Barış muazzam bir sağ kanat bek olur 3 lü sistemde harikulade iş yapmaz mı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demeyiz, çok mantıksız olur. Barış Alper Yılmaz'ın getirisi yüksek olacak ama şu an değil. Erken..

      Sil
  7. O değil de Assignon alıp onu alırken de Ndombele yi oraya itelersek tarihin en büyük transferini gerçekleştirmiş oluruz. Hep çöp temizliği, hem kaliteli sağ bek transferi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha hamlesinin de böylelikle önünü açmış oluruz..

      Sil
    2. Avrupa’ya 3 isim kaydedebiliyoruz. 8 no alırsak 10 numara alamıyoruz. 8-10 tarzı bir oyuncu mu olacak acaba aldığımız diyorum o şekilde olunca da Oliveira var. Ben çıkamıyorum işin içinden. Sağ ve sol bek de şart şu tabloda.

      Sil
    3. Avrupa kısmı sanırım biraz daha arka plana kayacak. Değişim beklediğimizden büyük olacak gibi.

      Sil
  8. Bu arada elimizde inanilmaz, full takim kurulacak bir kaynak olmayacak.
    30 euro nun 50%si bankalar birligine, 15% eski kulubune, 5% de menajerine gidiyor.
    Dolayisiyla bize kemiksiz kalan, transfer icin butce olacak kisim 30%, yani 9 eur.
    9 eur ya da takim fln kurulmaz. En fazla bir sag bek, bir sol bek alinir.
    Beklentiyi ayarlamak icin soyluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bankalar birliğine de gitse, oradan çıkış erkene gelecek. Bu da bir şey. En fazla sağ ve sol bekten fazlası alınır.

      Sil
    2. sıfırdan niye takım kuruyoruz ki zaten :)

      Sil
  9. Şampiyonluk prestij için önemli ve tamamen elden gitmiş değil hatta yine daha büyük favori biziz.
    Boey kaldı ve şampiyon olduk diyelim. Ligde şampiyon olduğumuz için alacağımız para sanırım 5 milyon bile değil artık. Şampiyonlar ligi gelirini bir yana bırakırsak ligde şampiyon olmak için Boey'i elde tutmak mantıksız olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu para akıl almaz seviyelerde, kabul etmek zorundasınız..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir