10 Ocak 2024 Çarşamba

Bu imza da Okan Buruk'a ait


Galatasaray adına lig tarihinin en iyi 18 maçlık sezon başlangıcı. Bu imza da Okan Buruk'a ait. 18 maçta 15 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet anormal bir istatistiktir. Normal şartlarda bu tabloda en yakın takipçine en az 10 puan fark atarsın ama Fenerbahçe de anormal bir sezon başlangıcı performansı sergiledi. Biz bu süreçte Şampiyonlar Ligi'nde sert maçlar oynadık. Şampiyonlar Ligi oynanan sezonlara bakın, ligin ilk yarısında büyük puan kayıpları yaşanmıştır. Bu dönem böyle bir şey yaşanmadı.

Transfer dönemi maalesef iyi geçmedi. En azından beklenti duyulan isimlerden yüksek istikrar sağlayamadık. Şampiyonlar Ligi oynandı, 2 gün sonra döndük ve ligde kazanmaya devam ettik. Kazanılan maçlara bakın, bol bol yeni kazanım var. Barış Alper Yılmaz ve Kaan Ayhan gibi isimler bol bol yeni pozisyonlarda forma giydi, ciddi katkılar verdi. Şartlar olabildiğince zor ama tablo da bir o kadar iyi. Okan Hoca'yı eleştirdiğimiz çok olurken, hakkı fazlasıyla yeniyor.

Mantıktan uzak, eleştiri yaptığını zanneden ama maalesef saçmalayan kişiler var. Onları kendi haline bırakıyoruz. Gerçekten eleştiri yapanların ise haklı oldukları noktalar var elbette. Oyuncu değişikliği zamanlaması ya da genç futbolcuların durumu bir örnek diyelim. Transfer sürecinde mutlaka hocanın da hataları olmuştur. Başka bir düşünceyle yola çıkıp, sonrasında geçen yılın oyununa dönmek zorunda kaldı. Yine de çok büyük bir kazanan işte. Galibiyet alışkanlığı, Şampiyonlar Ligi'nde yeniden net performans gösterilmesi gibi artılar var.

Okan Hoca'nın kazanımı ile götürdükleri kıyaslanmaz. Kazanımları çok daha fazla. Başımızda çok kıymetli ve potansiyel sahibi bir teknik direktör var. Kazanıyor bu adam, Galatasaray genlerini iliklerine kadar yaşıyor. Çok da yakıştı bu takıma. Okan Hoca'dan memnun olmamak imkansız. Değerini bilelim biraz, hakkını vermemiz lazım. Hep eleştiri de olmuyor, tabloda ciddi bir başarı var. Okan Hoca'nın attığı imza büyük.

Icardi'den de katkı alamaz olduk bu arada. Sakatlığı, cezası da bu oldu. Geçtiğimiz maç tonla eksik vardı ama bu takım yine oyunundan ödün vermedi. Fenerbahçe'de Fred denklemden çıktı ve neler olduğunu izledik. Bizde de o olmasa, bu olmasa diyorlardı ya, olmadılar işte. Bu takımın oyunu gerilemedi ki. Yine kazandı, yine bol pozisyona girdi, yine üstün olan taraftı. Yepyeni kazanımlar da elde etti diğer yanda.

14 yorum:

  1. Tabii ki Okan Hoca'nın başarısını küçümsemek gibi bir niyetim yok ama süper ligin eski kalitesinden çok uzak olması da bu tabloda etkili. Düşün enkaz haldeki bjk bile 4. sırada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin geçmiş yıllarda da kalitesi yüksek değildi, makas çok açıktı. Ama böyle seriler gelmedi.

      Sil
  2. Okan Hoca bir kere büyük takım hocası olduğunu 2 senedir ispatlıyor. Şampiyonlar liginde oynattığı oyunla bunu ispatladı. Daha önce makas açıldı denilen yerden Bayern'i elimizden kaçırıp 1 milyar dolarlık manchester'ı saf dışı bırakır hale geldik. üstelik bunu yaparken Kopenhag gibi değil oynayarak yaptık. Olsun bu sene sonuç alamadık belki gruptan çıkamadık ama herşeye rağmen yine de Avrupa'da yolumuza devam ediyoruz. Ligdeki tabloyu zaten vermişsin. Transferde istenilen başarıyı elde etseydik bugün bence ŞL'de grup lideri olarak çıkacaktık.
    Bu aralar çok eksiklerimiz var; eğer Sivas - Kayseri - Trabzon düzlüğünü de kayıpsız veya minimum kayıpla geçersek gelecek 1-2 transferle birlikte bu sene de şampiyonluk + avrupada başarı geleceğinden hiç şüphem yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca, tüm zorluklara rağmen iyi iş çıkarıyor. Hatalarına rağmen üstelik..

      Sil
  3. fb'nin de anormal başlangıç yaptığına katılmıyorum. hakemler lehlerine hata yapmasaydı ; belki dediğin o 10 puanlık fark olmazdı ama 5-6 puan gibi bi fark olurdu aramızda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakın bir çıpıda fbnin puan kaybetmesi gereken ama bir şekilde kaybetmediği maçları yazıyorum: ankaragücü maçı son anlarda bariz penaltısı verilmedi 2 puan, karagümrük maçı oyunu kaybedip yüne berabere iken karagümrük penaltısı verilmedi 2-3 puan, antalya maçı haksız penaltı verildi 2 puan, galatasaray maçı maçın başı kırmızı penaltı verilse gs rahat kazanırdı 3 puan değil 4 puanlık maç bu maç ikili averajdan en iyi ihtimal hatırladıklarımla 13-14 puan fark olması lazımdı hatta bu fark yarattığı psikolojik etkiyle açılır darmadağın olurlardı sadece ga mağlubiyeti bile dağılmalarına yeterdi. Eğer gs yönetimi seyirci kalır haksızlıklara susmaya devam ederse fbnin bizim sahamızda kaybetmesi bile yetmeyecek dün gördük bizde olsa serdar aziz 0-0 iken 4.dakika kırmızı kart görürdü ama tek anlamadığım gs yönetiminin bu sessizliği bence susmaları için bir neden var artık bunu düşünmeye başladım.

      Sil
    2. Fenerbahçe anormal bir başlangıç yaptı, topladığı puan ortada. Normal şartlarda farkı açardın yakaladığın puanlarla. Ama bu tabloda hakemlerin de payı o kadar büyük ki.

      Sil
  4. Oyun olarak katılmıyorum kötüyüz ama bunun sebebi transferlerin kötü çıkması. Mesela fenerde 8 fred 10 szymanski sağ kenar İrfan vs oturdu performans veriyorlar, senin 8 10 ve sağ kenarın tutmadı ve ek olarak icardi nin sakatlık sonrası düşüşü.. Bunlar üst üste olunca oyun akışkanlığı, üretkenlik problem oluyor. Bir kere geçen seneki o senkron yok o akış yok. 2 3 cuk hamle gelmezse bence oyun düzelmeyecek.Şu da var bence geçen seneki o takım ruhu da yok herkes birbirine yabancı gibi hissediyorum, gol sevinçlerinde bile birlik beraberlik yok, fenere bakalım herifler bir gol atıyor herkes o oyuncuya koşuyor hayvan gibi seviniyor bizde ise öyle bir şey yok.Ziyech ndombele tarzı adamlar ile yolları ayırıp sol bek orta saha hatta sağ kenar vs alınması lazım bence yoksa şansımız oldukça düşük..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun olarak istenilen seviyede değiliz ama sonuç alıyoruz. En azından alıyorduk diyeyim. Çok fazla handikap var. Beklenti duyulan bazı isimlerin kötülüğü bir örnek, hakemler diğer örnek.

      Sil
  5. Sivas maçında 4-2-3-1 yine devam eder ama bence bi farklılık olur ve demirbay 10 no'ya geçer. torreira-ndombele-demirbay ile bi nevi 3'lü gibi oynarız. bence yarın böyle başlayabilir hoca. bu kadar çok eksik, formsuz oyuncu varken ve maç da zor bi deplasmandayken de böyle bi orta saha oluşmazsa bilin ki okan hoca, demirbay'ı forvet arkasında hiç düşünmüyor ve ilerleyen dönemlerde de hiç oynatmayacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmedi, Mertens oynadı. Mertens iyi de oynadı aslında ama 4-3-3'dü bu maç..

      Sil
  6. psikolojik üstünlük fenere geçti..bugün fener sivas deplasmanında olsa 4lük 5lik yapardı rakibi biz 1-0 olsun bizim olsun kafasındayız..dzeko şimdiden 5gol fazla attı icardiden..fener üstüne bonucciyi alıyor biz boeyi satıyoruz..eğri oturup doğru konuşalim bu sene şampiyon olmamız büyük sürpriz olur ve futbolda genelde sürprizler olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. psikolojik üstünlük mü ? bu yorumu ismail kartal mı yazdı :) fb'nin psikolojik üstünlüğü söz konusu olamaz. tam 10 yıllık travmaları var. en ufak bişey de "yine şampiyon olamayacağız" düşüncesi ile tepe takla olmaya çok müsaitler. ayrıca farklı galibiyetler alması bizden iyi oldukları anlamına gelmiyor. biz de 1-0 olsun bizim olsun kafasında da değiliz. iki takım arasındaki en önemli fark bitiricilik. o problemi aşarsak ipler yine bizim elimizde. sakin yani paniğe gerek yok. galatasaray burası.

      Sil
    2. Psikolojik üstünlük kaybettiğimiz 2 puana rağmen Fenerbahçe'ye falan geçmedi. Fred'i kaybettiler ve neler yaşadılar. Az bekleyelim, daha çok su akacak..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir