9 Ocak 2024 Salı

Berkan Kutlu'nun dönüşüne yeni bir transfer edasında sevindim


Berkan Kutlu'nun Genoa'da çok fazla süre alamamış olması onu değersiz ya da kötü futbolcu kılmıyor. Uyum sağlayamamış ya da oyun yapısına uymamıştır. 2 sezon Galatasaray forması giydi ve özellikle geçen sezon aldığı rol çok değerliydi. Sende ne verdiğini biliyorsun yani. Takımdan ayrılması çok büyük bir hataydı. Bu hata bizim ve Berkan Kutlu için de geçerli. O oynamak istedi, olmayacak bir takıma gitti. Bizde de maalesef bazı kesim anlamsız tepki verdi. Neyse ki onlar da hatasını bu süreçte anladı. Hala tepki verecek olana da çok fazla anlam yüklemeye gerek yok.

Torreira'nın yedeği, Torreira kalitesinde bir isim olamaz. Kadro mühendisliğinde A, B ve C sınıfı futbolcular vardır. Galatasaray da maalesef kadro mühendisliği tarafında hata yaptı. Özellikle de alternatif gözüyle bakacağımız isimler için. Berkan Kutlu, Dubois ve Yunus Akgün'ün takımdan ayrılması bence yanlıştı. Berkan Kutlu takımda kalsa, ligin ilk yarısında alacağı süre ile, geçen sezon aldığı tüm sürenin önüne geçecekti. Kaan Ayhan'ı orta sahada düşünürken, önce Berkan Kutlu'ya o şans gelecekti.

Şampiyonlar Ligi'nde, özellikle de Bayern Münih serisini hatırlayın. Baskı ile oynadık, doğal olarak da nefesler bir noktada kesildi. Orta sahada düştüğün anda, Berkan Kutlu gibi enerjisi yüksek bir orta sahayı aradık. Kulübeye bakınca birbirinin benzer profilinde 8 numaraların vardı ama hiçbiri o maçların istediği isimler değildi. Berkan Kutlu olsa oyuna atar, orta sahadaki direnci korur, baskına da devam ederdin. Rol oyuncusu ve bunun dahilinde bakılınca gayet iyi alternatif. Torreira'nın yokluğunda ya da maçına göre direkt yanında kullanacaktın.

Geri dönmesi değerli. Bu hamle ile birlikte merkez orta saha transferi düşüncesi rafa kalkacak. 8 numarayı Kerem Demirbay ve Ndombele götürür. 6'da da artık Torreira alternatif sahibi. Bir de Kaan Ayhan gibi jokerin var. Merkez orta sahada gayet iyi bir rotasyon elde etmiş oldun. Enerji arayacağın her an Berkan Kutlu'ya bol bol dönecek ve katkı alacaksın. Bu ayrılık süreci bir bakıma iyi oldu. Herkes hatasını anladı. Haber sosyal medyaya düştüğünde herkes sevinçli ve mutluydu. Dediğim gibi, hala tepki gösterecek olanı ciddiye almayıp, kendi haline bırakmalı. 

16 yorum:

  1. Geçen sezon ligde 2 Fenerbahçe maçında Berkan 11 oynadı ve çok iyi performans göstermişti. Maalesef etiket sevdalısı taraftarlar ve Berkan'ın 11 oynama isteği ayrılık getirdi. Torreira 'yı en iyi yedekleyecek isim Berkan. Ayrıca zor maçlarda Torreira ile birlikte 11 oynar.Dubois gelirse şaşırmam. Onun gitmesi de hataydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mükemmel yorum. Bu takımın değerli alternatifleri vardı, bunlara kıydık maalesef..

      Sil
  2. berkan'ın dönmesi çok iyi oldu. torreira'yı dinlendirme fırsatı bulacağız.

    YanıtlaSil
  3. Keşke Dubois de dönse diyeceğim ama zor. Başakşehir kullandığı bi oyuncuyu neden bıraksın ki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor görünüyor o iş ama çok isterdim.

      Sil
    2. Geri alma maddesi varsa birakmak zorunda, Okan Kocuk'un kiralanmasinda yapilan hata yapilmamistir diye umuyorum zira Berkan da bu geri alma maddesiyle geliyor diye duydum ne kadar dogru bilemiyorum.

      Sil
  4. Berkan -her ne kadar bazı taraftarlarca eleştirilse de- Okan hocanın sisteminin işleyişi açısından değerli bir oyuncu. Ayrıca iyi bir takımdaş, iyi bir karakter ve takımda olması gereken oyunculardan. Gidişine üzülmüştüm. Dönüşünden ziyadesiyle memnunum. Varlığıyla rotasyonu çok rahatlatacaktır. Transfer stratejisini anlamak için de çok değerli bir hamle. Görünen o ki birtakım mali zorluklar var. Yeni oyuncu alabilmek için Ndombele, Angelino, Oliveira gibi oyunculardan çıkmak gerekecek ve bunlar da ciddi maliyet. Berkan'ı geri getirerek 6 numara sorununu çözmüş olacağız ve bu pozisyona gelecek oyuncunun adaptasyon sorunu, maliyet yükü vs. gibi risklerden kurtulacağız. 8 numara için Demirbay ve kendisinden çok umutlu olmasam da Ndombele iyi gidiyor. Gerçi Ndombele kapasitesinin %60'ına ulaşsa bizi şampiyon yapar :) Ortasaha işi de hallolmuş gibi. Bek konusu için Dubois'in döneceğini açıkçası düşünmüyorum, ayrıca sol bekte sol ayaklı bir oyuncunun oynaması gerektiğini düşünüyorum. Orası biraz belirsiz ama görünen bizim 10 numara pozisyonunda ciddi bir ihtiyacımızın olduğu. Berkan ve içerdeki iyi performanslar sonrası sanırım Oliveria'nın sözleşmesi askıya alınıp bütün kaynak 10 numara pozisyonuna aktarılacak. İhtiyacımız olan şeyin de tam olarak bu olduğunu düşünüyorum. 10 numaraya isimli oyuncudan ziyade başarıya aç, sistemi işletebilecek, ilerde değeri artabilecek, potansiyelli bir genç oyuncunun alınması gerektiği fikrindeyim. İsimlerin bir önemi yok böyle bir profile ihtiyacımız var. Takım yıldız isimlerle fazla statik ve dinamizme ihtiyacımız var ve takımda fazla general var. Takımdaki asker sayısı artmalı. Son olarak Berkan, Barış, Kaan, Yunus, Emin gibi oyuncular çok iyi birer 12. adamlar. Yunus'un da Leicester'da kalacağına çok ihtimal vermiyorum. Böyle oyuncular önlerinde doğru 11'ler kurulduğu durumda çok iyi bir zenginlik katıyorlar. Çok güçlü bir rotasyon ve de yerli oyuncular. Her oyuncuya ihtiyacımız var. İyi bir kadromuz var. Değerini bilmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli - yabancı arasında bir köprü Berkan Kutlu. Ayrıca net alternatif, maçına göre iyi bir rol oyuncusu. Merkez orta saha konusu böylelikle kapanmış oldu. Söylediğin gibi 10 numaraya iyi bir hamle gerekiyor.

      Sil
  5. Rotasyonda eksikliğini çektiğimiz bir oyuncuydu dönmesi fayda sağlar kesinlikle

    YanıtlaSil
  6. Yerli oldugu icin gelmesini isterim ama benim asil sevindigim nokta devre arasinda geri alma maddesinin koyulmus olmasi.
    Yönetim Okan Kocuk'ta yapilan hatayi yapmamis ve kiralik oyunculara geri alma.maddesi koymus, bu hareket tebrik edilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O madde var mıydı bilmiyorum da, futbolcu ayrılmak istedi sanırım.

      Sil
  7. Giden kimsenin yeri dolmadı ki bu sene sadece Okan Koçuk yerine iyi bir hamle yaptık gerisi Sanchez dışında fiyasko. Sanchez de birinin yerini doldurmak amacıyla alınmadı. Zaniolo - Rashia gönderdik müptezel Ziyech ve çingene Teteye gittik. Berkan’ı gönderdik saha içinde bu kadar koşup mücadele eden bir oyuncu yerine 5 metre kare içinde oynayan 100 kiloluk Ndombele ye gittik. Zaha 37 yaşında, Mertens 30 ların başında maçları izledikten sonraki yorumum bu. Sadece almış olmak İçin oyuncu aldık. Kerem Demirbay güzel transfer ama Sergio Oliveira daha iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Türk kontenjanı İçin diyelim hadi oda kabul. Başka var mı iyi transfer dediğiniz?? Gelenlerle şampiyonluk düşünüyoruz ama gelen oyuncular geçen sene rotasyon oyuncularımızı bile bize mumla arattı. Ortasaha transferi lazım değil bize 10 numara lazım kanat lazım. Özellikle sağ kanat ve 10 numara. Birde sol bek olsa zaten tamamız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatifleri dahi arıyoruz. Hatta en çok onları arıyoruz. Hamle şansını elimizden aldı. Mühendislik maalesef hatalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir