10 Ocak 2024 Çarşamba

Zaniolo'da da bir hamle gelir mi diye düşünmeye başladım


Zaniolo'da da bir hamle gelir mi diye düşünmeye başladım. Aston Villa'da aldığı süreler iyice düşmeye başladı ve bu durum da sezon sonuna kadar böyle gidecek gibi. Bizim Angelino'ya bakış açımız misali, onlar da Zaniolo'ya bakıyor. Belli ki opsiyon muhabbeti kaynaklı bu süreler düştü. 5 - 10 dakikaları geçmiyor artık süresi. Hatta yer yer hiç oyuna dahi giremediği oluyor. Bu da piyasasını düşürüyor maalesef. Senin elindeki en önemli değerlerden biri oysa.

Zaniolo'nun kiralık şartlarına hemen hemen hepimiz mutlu olmuştur. Kiralanması dahi yüksek bir bedel. Opsiyonunun kullanılma ihtimali de gelecek sezon adına eli güçlendirecekti. Maalesef bu karşılanmayacak gibi. Galatasaray'da da bu sezon resmi maçta süre aldığından, Aston Villa'dan ayrılırsa, bu sezon başka bir takımda forma giyemez. Berkan Kutlu'da da bu geçerli. Senin futbolcun, gelecek adına beklentin var. Keşke dönse de ligin 2. yarısında sen kullansan.

Şu an bu profilde bir futbolcu arıyorsun çünkü. Ziyech'ten yana beklenti kalmadı bence, ayrılığı bekliyoruz. Galatasaray'ın da 10 numara ihtiyacı var. Zaniolo sağ kanat gibi görünse de, forvetin arkasında, hem de Okan Hoca'nın sevdiği rolde oynayabiliyor. Yani 2. forvet gibi. Müthiş bir fiziği ve şut gücü var. Şampiyonlar Ligi'nde de bu fizik güç çok işimize yarardı. Alanı bulmuştuk, Zaniolo sürüklerdi bunu. Beklentim de zaten Şampiyonlar Ligi'ne yönelikti.

Alma kimseyi, Zaniolo dönsün, merkez orta sahada olduğu gibi 10 numara transferi de rafa kalksın. Böylelikle sağ kanat için de iyi bir opsiyon. Hatta forveti de alternatif altına almış oluyorsun. Icardi yokluğunda rahatlıkla oynardı. Müthiş bir fizik, sırtı dönük oynar, alanı iyi kullanır. Şut gücüyle de fazlasıyla caydırıcıydı. Sanmıyorum döneceğini tabi, Aston Villa o 5 - 10 dakikaların dahi peşinde ve bu şekilde kullanacak. Yine de keşke dönse işte, çok isterdim.

13 yorum:

  1. dönseydi onu sağ kanada yazardı okan hoca. geçen sezon zaniolo'yu kesecek rashica vardı takımda ama şu an kimse yok. ziyech ayrılacak gibi, tete desen zaniolo'nun tek bacağı bile etmez. keşke dönse ama zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net yazardı ve büyük maçlarda da katkısını alırdı.

      Sil
  2. Zaniolo 10 numarada forvet arkası serbest oynarsa büyük iş yapar. Keşke dönse. Berkan ve Zaniolo dönse, bir de solbek alsak razıyım. Ziyech gidebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şutları dahi şu aşamada öyle fark yaratır ki.

      Sil
  3. Zaniolo'nun eksikligi kadiköydeki derbide ve CL maclarinda hissedildi özellikle Kopenhag ve Bayern'e karşı iş yapabilirdi, dedigin gibi almayacaklarsa degeri dusecek geri almakta fayda var ama Zaniolo devre arasinda gelmek istemez diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CL'de çok aradık, o alan vardı, kullanamadık..

      Sil
  4. skor katkısı gelmedikçe gözden düştü. sezona da iyi girmişti aslında ama bi türlü tabela yapamıyordu. artık bi yerden sonra da kesik yiyeceği belliydi zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Opsiyon muhabbeti kaynaklı yedek o da belli ki.

      Sil
  5. Zaniola 10 numara bölgesinde rakibin kapanmadığı ve ayakla pasla çıltığı, bizim pres ile geçiş kovaladığımız maçlarda büyük iş yapar ama fb dahil herkesin bize yaptığı kendi sahadında bekleme ve uzun top taktiğini 10 numara ayağında top tutarak sağa sola değlase olup bağlantı olarak topsuz koşular ile half space konumlanmalarına sızarak rakipsiz top alıp defans dengesini dağıtarak aşılır. Şimdi zaniola bunların hiçbirini yapamaz yapmadı dikkat edin hep sırtına rakip alıp içe devrilme ve şut açısı ğzerüne bir oyunu var ve top kaybı %50nin ğzerinde her maç. Bu oyun elinde icardi zaha kerem gibi hücumun içinde opsiyonları olan bir takım için kabul edilebilir olmaz sadece sağ kanat oynar onda bile hücumda kollektif olmaması sette rakibi açmaya çalışırken zorlanırız. Çok faydası olurmu olur 1-0 öne geçince zaniola gibi adamlar maçı kopartır ama maelesef 1-0 çok geç öne geçiyoruz bu sezon

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O 1 0 öne geçirecek futbol mu var sahada? Birak maçı koparmayi 1 gol atabilecek mi takım acaba diye maç izleyemez hale geldik. 70. Dk ya kadar gol bulmadığın Konyaspor a adam 7 gol attı biz maçı izlerken bırak gol atmayı şimdi karambolde bir gol yiyeceğiz endişesi taşıyoruz. Kimse takım eksik falan da demesin tam kadro varken de aynı şeyi hissetiriyor takımın oyunu. Keza tam kadro olsan ne olacak hangi transferden katkı aldık doğru düzgün? Zaniolo gelse ne olacak ziyech var elinde kullanabiliyor musun? Oynayabiliyor musun? Hayır. Zaha tete? Ndombele yi artık saymıyorum bile kazara başımıza kalacak sezonun geri kalanında diye de endişe taşıyorum. Berkan gelecek diye herkes umut besliyor sanki oynadığı sürece çok fark yarattı gelse neyi çözecek hiç bilmediğimiz oyuncu gibi herkesin ağzında Berkan gelecek sorun çözülecek gibi boş umutlar taşıyan boş sözler. Berkan varken de Orta sahaya adam aramiyor muyduk? Berkan olsa olsa iyi bir 2. Yedek olur en fazla as oyuncu değil. Zaniolo varken kullanabildi mi hoca bu adamı? Hayır. Gelse şimdi neyi değiştirecek? Yönetim diğer tüm yönetimler gibi ne oyuncu almayı nede satmayı beceremedi yine. Kulübün makus talihi haline geldi bu iş artık.

      Sil
    2. 1-0 öne geçirecek pozisyonları buluyorsun, demek ki bir şeyler var sahada. Tüm handikaplara rağmen. Sözler boş değil. Berkan Kutlu ise alternatif olacak, Torreira'nın arkası dolu artık. Bu açıdan önemli.

      Sil
  6. Ziyech kalsa Zaniolo dönse o zaman buyurun cenaze namazına kapan kapanabilirsen Ali Cabbar. Rakipleri deler geçersin. Ziyech kadar teknik olmasa da Ziyech den daha çok iş yapar fizik olarak. Zaten 11 kişi hatta hakemleri de sayarsak 17 kişi (Var - Avar hakemleri dahil) defans yapıyor rakipler. Zaten ileride o gücü bulamıyoruz bir türlü Zaha sana bunu sağlasa da asıl işi bu değil topu şişirdiğinde de onu sende kalması lazım. Keşke dönse Zaniolo ve daha hiç gitmese kontratı bitirse burada. Giden kimsenin yeri dolmadı Rashia nın bile yerini dolduramadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech'in ben kafasının bizde olduğunu hiç düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir