7 Ocak 2024 Pazar

Galatasaray 3-0 Konyaspor, kısıtlı imkan içerisinden


O kadar çok eksik vardı ki, zaten sorun yaşadığımız "senkron" problemi daha da büyüdü. 1-0 olsun bizim olsun maçıydı. Maç sonucu 3-0 olsa da, o kadar rahat ilerlemedi oyun. Atılan şut ve girilen pozisyon sayısına bakınca yapılabilecek her şey yapıldı gibi görülüyor. Bu tarz maçlarda ilk 15 dakikada öne geçmek, fişi de erken çekmek gerekiyor. İlk 15 dakikada gerekli imkanı yakalasan da, bitirememek sezonun bizim adımıza en büyük sorunu.

Hakan Keleş'ten çekinmek gerekiyor olsa da, Konyaspor'un durumu o kadar da iyi değil. Galatasaray'ın bu kadar eksiği varken, iyi zamanda denk geldi bu maç. Sorun neydi derseniz, 10 numara, sol ayaklı bir sağ kanat ve forvetin yokluğu. Zaha, Mertens ve Halil Dervişoğlu'nun çabası büyük olsa da, üretememenin sebebi de buydu. Icardi'nin bağlantı oyununu aradık. Sağ kanada da kim geçse maalesef kat edemediği için problem yaşadı.

Kaan Ayhan'ın sağ bekte gösterdiği performans benim hesabımda yoktu mesela. Ağır kalır diye düşünürken, hücum etkisi büyüktü. Çok klas bir sağ ayak. Orta kalitesi üst düzeydi ve sağ kanadı tek başına sürükledi. Ndombele / Kerem Demirbay'dan da bence iyi katkı alındı. Topun Galatasaray'da kalmasında sorun yoktu. Şut sayısı çok fazla, girilen net pozisyonlar var ama üretim az. Üretim az olduğu için çok fazla dışarıdan şut attık.

Kerem Aktürkoğlu'nun bitirememe problemi devam ediyor. Bu maçın erken kopmayışının nedeni kaçırdıkları. Mertens de maalesef gol anında zayıf kalmakta. 8 numarayı mevcut isimlerle idare ederiz de, 10 numara eksikliği var. Kapanan savunmaları açmak, bağlantıyı sağlamak gerekiyor. Çok fazla seken top oluyor bir de, orada iyi bir şutör çok iş görür. Saydığım 3 noksan neticesinde üretmekte zorlandık.

Hamlede de geç kalıyoruz. Kenara bakınca bir tek Tete'yi görüyorsun da, 45'de oyuna alman gerekiyor. Üretemiyordun, en azından sürükleyebilirdin. Tete de oyuna girdikten sonra takımı sürükledi, alanı müthiş kullandı. Okan Hoca'nın gençleri maç rahata ermeden oyuna almayacağı da netti. 1-0 devam etsek, 2 oyuncu değişikliği ile maç tamamlanırdı. Eyüp Aydın'ın klas sol ayağını görebildik neyse ki. Bu gençlerin en azından alternatif olabilmesi lazım. Şans verilmeli.

İyi galibiyet. Bugün kazanmak önemliydi. Oyunun gidişatına bakınca, hücumda daha üretken olmak lazımdı. Orada istatistikleri iyi yakalamış olsak da, kilit açmakta zorlandık ve çok fazla şut zorladık. Neyse ki Kaan Ayhan'ın orta kalitesi vardı. Bugün girilen pozisyonlarda büyük pay sahibi. Duran toplarda da sürekli vurduk bu arada. Rakibin genç kalecisi beklediğimiz gibi maçın adamlarından biri. Sivasspor deplasmanı bu oyun yetmeyecek elbette. Alternatif az, hocanın işi kolay olmayacak.

37 yorum:

  1. kaan ilk 20 dk'da , gol kaçırma makinesi kerem'e iki tane çok iyi orta kesti. angelino ve boey, 20 maçtır toplasan iki tane orta kesememiştir. bu ortaları yapmak o kadar da zor değilmiş demek ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan'ın hücum kalitesi büyüktü. Çok iyi bir sağ ayağı var.

      Sil
  2. Kaan Ayhan ayrı bir kalite. Her mevkide en iyisini yapmaya çalışıyor.Maaşallah nazar değmesin. Ndombele bu maç iyi göründü. Biraz daha toparlarsa farklı bir orta saha izleriz.Mertens'in 11 başladığı maçlarda etkisi çok az. Sol bek ve 8 numara öncelik değil. 10 numara gerek bu takıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 oynansa aslında, Demirbay ve Ndombele şu hali ile çok daha iyisini verecek..

      Sil
    2. Şu maçta Martens ısrarı yerine Kaan'ı orta sahaya çekip 4-3-3 denese rakibi yok edeceğiz. Okan Hoca'yı çok seviyorum. 1- Oyuncu değişikliklerini geç yapması. 2 - Gençlere çok az şans vermesi. 3 - Başka bir taktik diziliş denememesi. Bu 3 konu bence geliştirmesi gereken özellikleri. Ama yine de kazanmak güzel.

      Sil
    3. Kesinlikle doğru Barışı öne atmak yerine sağ beke çekip Kaan - Ndombele - Kerem Demirbay yapıp Kazımcanı sola alıp oyunu tamamen kontrol altına alabilirdik. Kaldı ki kanatlarımız da bu kanatlar. 4-3-3 de ortasahada kalabalık olduğunda kanatların daha geniş alanlar bulabilirdi. Zaha ve Tete de bu adamlar işte. Bu formasyon oyunu tutabileceğin bir formasyon değil kaldı ki Kerem Aktürkoğlu rezil durumda. Olumlu konuşmak istiyorum ama tek bir malzeme vermedi.

      Sil
    4. Sol bek oynuyor da, bu durum hücum alternatiflerinden birini eksiltiyor. Özellikle de bu dönem.

      Sil
  3. Ben bu maçtan puan kaybı sürpriz olmaz diyordum maç öncesi fakat o veya bu şekilde kazandık önemli olan da buydu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girilen pozisyonlar ve şut sayısı da bence değerli.

      Sil
  4. bu maçtada gördük ki 8 no değil de 10 no ihtiyaç. hatta ekmek su gibi ihtiyaç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakasetas gözümüzün önünde, niye hamle yapmıyoruz bilmiyorum.

      Sil
    2. Ndombele Bakasetas Torreira doğru tandem olur bize. Hem şutör hemde oyunu kurabilen bir 10 numara lazım. Eğer 8 no alınmayacaksa bu dediğim geçerli. Çünkü Torreira ve Ndombele bir arada oynayamaz. Oynasa da doğru tandem olmaz oyun bunu istemiyor sisteme uymuyor. Bakasetas birçok taşı yerine oturtur. İlla ona odaklanmakta değil amacım ama doğru tarz bu adam. Şu an bir Sneijder ihtiyacı var takımda.

      Sil
    3. Bakasetas'in şut etkisi, rakip ceza sahası çevresinde hakimiyeti çok değerli. Tam bir bitirici..

      Sil
  5. Tete oyuna girdikten sonra her zamanki gibi çaylak gibi takıldı. Farklı maç mı izledik acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen ne izledin bilemem. Sanırım maç anı gittin Mastercheff finalini izledin.

      Sil
  6. Eyüp aydını hep konuştuk kısa sürede olsa oynadı asistini yaptı umarım gerisi gelir onun gibi gençlere ihtiyacımız var

    YanıtlaSil
  7. yazıklar olsun ya demek maç 90. dakikada 2-0 olmasaydı hiçbir genç oyuncu oynatılmayacaktı. yetenekli oyuncunun, iyi oyuncunun yaşı olmaz. 18'de olsa oynamalı, 35'de olsa oynamalı. okan buruk'un genç oyunculara yaklaşımı ne zaman düzelecek acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 0 giderken gerçi gençler kenara gelmiş ama dakika 90. Daha erken hamle yapılabilirdi.

      Sil
    2. Oooo 1 0 ken kenara gelmişler ama bir türlü hazirlanamadilar herhalde ki hoca oyuna alamadı bir türlü gençleri. Çok sorumsuz bu gençler oyuna girmek için hiç acele etmiyorlar hoca da çaresizce şunlar hazirlansa bir an önce de oyuna alsam diye bekliyor. Bur dahaki sefere maç başlar başlamaz gençlere oyuna girmeleri için hazırlık yaptırsın hocam başka türlü hazır olamayacaklar belli ki. Tam değişiklik yaparken gol de yiyoruz bazen. Çok ayıp gerçekten hocayı hiç takmıyor bu oyuncular ya.

      Sil
  8. ne yapıp edip ndombele'yi hazır hale getirmeliyiz. maksimum performansına ulaştığında inanılmaz bi fark yaratır. bu adamın formda hali avrupa piyasasında 100m€.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En fit dönemine dönmez belki de, iyi alternatif olacaktır.

      Sil
  9. Her şeye rağmen kazanmak güzel. Kerem'in yine gol kaçırma rekoru kırması can sıkmaya devam ediyor. Herhalde bu sene şampiyonluğu verirsek sebebi bu olacak. Belki 30. maçımızı oynadık hala maç koparma problemi devam ediyor. Sebebi de girdiğimiz pozisyonları atamamak. Ama çok da kolay gol pozisyonu ürettiğimiz de söylenemez. Okan Hoca'nın bunca eksiğin olduğu yerdem Martens yerine Eyüp'le başlamaması, bu sayede 4-3-3'ü denememesi. Eyüp'le başlayıp N'dombeleyi biraz daha öne doğru sevdiği yerlere gönderebilecek olması. Yani 1 taşla belki 3 kuş vurabilecekken hala bu kadar tecrübeli oyuncu takıntısında olmasını anlayamıyorum. Bu çocukları oynatmayacaksak neden aldık? Bu kadar kişi de eksikken en azından maça Eyüp'le başlasan ne kaybederdik?
    Martens bir kere daha ilk 11 oyuncu olmadığını, hamle oyuncusu olduğunu gösterdi. Tete varken onunla başlamak yersiz ama hocayı da şöyle anlıyorum elinde 4-2-3-1'in istediği forvet arkası 10 numaraya en yakın kişi de o. Kerem orda olmuyor, olmayacak. Ziyech zaten orda istemiyor. Zaten yoktu. Hoca da kendi taktiğine aşık!!!
    O zaman çözüm belli: Gidip de sakın sol bek falan almasınlar ve hatta orta saha bile almasınlar. Alıncak 2 kişi var: 10 numara ve golcü. Evet golcü. İcardi'nin daha kaç maç olmayacağı belli değil. Bence net bir bitirici golcü lazım. Halil de orda olmaz. Bakasetas'la birlikte bir tane de bitirici golcü alınmalı bence. En kestirme en ucuz yollu ve en sonuç odaklı çözüm bu. Başka türlü ligdeki bu tip maçları açmamız çok zor. Kilidi çözemiyoruz. Bizi bu kadar bitiricilik sorunu yaşadığımız bir sezonda yarışta tutan şey üstün defansif kabiliyetimiz oldu. Rakiplere nerdeyse hiç şans vermiyoruz. Sıkı defansımız sayesinde yarışta kalmayı başardık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonrasında maça tekrar bakıp, girilen pozisyonlara bakınca, bunca eksiğin arasından bu maçın iyi oynandığı görülüyor. Bitirmek gerçekten de sezonun bizim adımıza en büyük problemi.

      Sil
  10. Eksikligini aradigimiz cok.guzel anlattigin şutör oyuncu bakasetas halen neden harekete gecmeyip gidip Ndiaye'ye teklif veriyoruz ben anlamiyorum gercekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndiaye için hamle yapmadık bence. Berkan Kutlu dönüyor zaten. Bakasetas'i alıp mevzuyu kapatmak lazımdı..

      Sil
  11. 1-0 olsun bizim olsun maçıydı diyoruz da bunu kaç maç İçin söyledik? Yeterli değil şut attın da ne oldu Kerem dağa taşa vuruyor. Forvetin arkasında 2. Forvet gibi biri oynayacaksa o yerli olmalıysa Halil olmalı. Kerem cidden çok kötü artık tahammül seviyesini aştı yani. Neden sürekli bir oyuncuyu konuşuyoruz. Zahayı, Teteyi, Ziyechi eleştirmek serbest Keremi eleştirmek yasak yok öyle birşey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun, birçok kez bu söylendi ama maçta da çok sayıda eksik vardı. Kolay değil.

      Sil
  12. Elinde Kaan gerçeği var adamı en sonunda 10 numarada izlersek hiç şaşırmayacağım. Her yerde bir adam nasıl iyi olabilir. Bu tarz joker oyuncularımız oldu lakin 10/6-7 ile oynadılar geçtikleri yerde max Kaan 10/10 ile oynuyor neredeyse. Kerem Demirbay Ndombele önüne alınacak 10 numara çok önemli sanırım pres oyunundan dönüyoruz biraz daha pas oyununa geçiş var gibi görünüyor. Angelino opsiyon olayı çözülürse pas oyununda çok daha etkili olacaktır. Set hücumlarının çok değerli bir parçası olabilir diye düşünüyorum. Bunların hepsi oyunu okuyan bir 10 numaraya bakar. Ndombele Kerem Demirbay iyiydi lakin bu adamlar 3 lü ortasahanın adamları bunların yanına ceza sahasının içine basacak bir oyuncu almak lazım. Bakasetas da doğru adam diye düşünüyorum. 4-3-3 oynamazsın ama 10’numaran oyun kurucu, şutör bir isim olursa çok daha iyi olur. Mertens de 30 dakikaların prensi olur zaten daha fazlasını veremez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynatsan oynar bu arada. Oyun aklı, bilgisi üst düzey. Sırıtmaz bence :(

      Sil
  13. 3 oyuncu kaydedebiliriz kadroya. Hedef ligin üstünde olmalı hala kadron çok değerli. Birçok Avrupa ligi takımından çok daha değerli ve güçlü. Ziyech şu maçta olsa 35. Dakikaya kadar sana oyunu çözerdi. 3 oyuncu kaydedebiliyorsak da bir sol bek, bir 10 numara acil ötesi ihtiyaç bilemiyorum Kaan Ayhan sağ bek performansı sonrası sağ bek ihtiyacı yok gibi görünüyor. Karşısında da ligin en iyi sol beklerinden biri ve en seri oyuncularından bir tanesi oynadı onlara karşı ezilmedi düşmedi. Bu sebeple birde 8 no olabilir diyorum ama alacağımız 8 numaradan mevcut oyuncular kadar verim alabilir miyiz emin değilim devre arası kimse iyi oyuncusunu bırakır sanmıyorum. Bu sebeple yeni Ndombele’lere de gitmenin anlamı var mı emim değilim. Ndiaye de sana Ndombele den fazlasını veremeyecek yaş haddi var eksi temposu yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara ve sol bek gerekli diyorum ben. Berkan Kutlu dönmüş, o orta sahaya alternatif olur.. 8 ihtiyacı çok büyük değil bence.

      Sil
  14. ndombele form grafiğini yukarı çekse bile, diğer oyuncularımız ona ayak uyduramiyor. onun oyun zekasına, aklına, çabuk düşünmesine yetişemiyorlar. bu takımda rahat anlatabileceği 2 kişi var sadece. ziyech ve zaha. onlar da malum zaten tam istenilen kıvama gelemediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyum için forma ısrarı lazım. Şu an o uyum eksikliği yaşanıyor..

      Sil
  15. Kerem Demirbay da baya form tuttu bu aralar. Şu formuyla ilk 11'den kesmek haksızlık olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üst üste formayı alınca ivme kazanıyor bu futbolcular.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir