30 Ocak 2024 Salı

Okan Hoca'nın başımızda olduğu her anın hakkını vermeye çalışıyorum


Süper Lig'de, iç sahada üst üste 15 galibiyet alan ilk Türk teknik direktör. Kırdığı rekorlardan sadece biri. Bu rekorların devamı da gelecek. Artış şaşırmayı bıraktım, Okan Hoca'nın başımızda olduğu her anın hakkını vermeye çalışıyorum. Yaz ayları istenilen gibi geçmedi, sezon içinde mecburen "arayış" oldu. Şu an da 2 beki yok mesela, türlü türlü eksik konuşuruz. Buna rağmen ligdeki tabloya bakın. Ya da Avrupa'da oynanan maçların kalitesine.

Gaziantep FK maçı adına ne eleştirebilirsin? İstanbulspor'u açmakta zorlandık, buna rağmen kazanmak önemliydi de, bu sefer 5'li savunma bloğu karşısında zorlanmadık. İlk andan itibaren üretti bu takım, aradı, zorladı. Hücumda doğru senkron vardı, organizasyon da izledik. 2 devşirme bek ile yapmaya çalıştı bunu da. Kaan Ayhan ve Berkan Kutlu'dan hücum katkısı alamazken, oyunu yeterince genişletemedin ve hücum kaliten zayıfladı. Buna rağmen ısrarla ürettin.

2. yarıda 4-1-4-1'e döndü. Hocanın kenar dokunuşları da gayet yerinde. Özellikle de formasyon üzerinde net oynamaları oluyor. Bazı oyuncu tercihlerini eleştirdik de, eldeki malzeme bu. O tercihleri de geçmiş maçlara yönelik eleştiriyorduk. Tete ve Halil Dervişoğlu'ndan katkı alamazken, kulübede olan onlar. İster istemez ön alanda hareketliliği arttırmak adına onlara dönüyorsun. Hareketliliği de arttırdılar.

4-1-4-1 mühim nokta. Gaziantep FK'nın kontra tehdidi yüksek ve skor olarak öne geçtiklerinde çok tehlikeli takım. 5'li savunma blokları var ve iyi kapanıyorlar. Hücumda da hızlı isimleri tercih edip, kontra tehdidi oluşturuyorlar. 2. yarıda öyle bir baskı kurduk ki, aldığımız riskin olumsuz dönüşü olmadı. Torreira, orta sahayı tek başına süpürdü ve alan bırakmadık. Savunmacılarımız orta saha çizgisinin önüne geçti ve oyunu orada oynadık, sonucu da aldık.

Mertens / Zaha'yı forvetin arkasına çekmek riskli ama iyi hamle. Zaha da hücumda kaliteni arttıran, geri dönüşü fitilleyen isimdi. Icardi'yi diri buldum, sık sık hücumcular da yer değiştirdi. Direkler izin verse bambaşka bir skor izleriz. 5-6 golü rahatlıkla bulabileceğin bir maçta, 2-1'i son dakikalarda alıyorsun. Sürekli direkler ve bitirememeyi konuşuyoruz. Fenerbahçe bu tarz maçları ilk 15 dakikada çözüyordu da, artık onlarda da ayaklar titriyor. Icardi de dönmüşken, bu bitiricilik hadisesini tarihe karıştırmamız lazım.

17 yorum:

  1. Fatih Terim'den sonraki en iyi teknik direktörümüz. Bu artık tartışma konusu bile olamaz.

    YanıtlaSil
  2. Okan Hoca büyük şans.Nazar değmesin elindeki malzemeyi çok iyi kullanmayı biliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon yaptığı özellikle kusursuz iş..

      Sil
  3. Hoca sıçrayacak buradan. Daha önce de söylediğim gibi şampiyonlar liginde Münih maçları, United maçları şansa değildi o maçlar hocanın istediği oyundu ve şiir gibi oynandı. 4 maçta da takımın bariz sol bek, sağ açık pozisyonu eksikti. Hatta toplu oyunu yönlendirecek bir 8 numara bile yoktu. Hoca üstesinden geldi United saf dışı bıraktık. Münih maçları zaten hakem hataları iptal edilen goller ortada. Kophenag maçları da bitirememe kanseri diye adlandırıyorum artık. O kansere yenik düştük hatırlayalım neler oldu o maçlarda. Sorun değil güzel oynayıp yenilmek üzmüyor. Dün akşam da puan kaybı olsaydı kesinlikle üzülemezdik. Bu güne kadar alınan mağlubiyetler, beraberlikle tamamen yönetime yazar. Hatta dün akşam acil sağ sol bek istiyorum diyen hocanın talepleri karşılanmazsa bundan sonraki süreçte yaşanacak tüm kayıplar yönetimin sorumluluğunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca sonrası Avrupa kapılarını o açacak ve iddia sahibi olacak. Büyük potansiyel hocamız.. Umarım bizde uzun yılları olur.

      Sil
  4. Kıymetini bilmemiz lazım gereken takviyeler yapılmazsa emekler boşa gidebilir sadece tenkid ettiğim tek yönü genç oyunculara yeterince şans vermemesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o konuda daha cesur hareket etmesini beklerdim..

      Sil
  5. yalnız o bilgi doğru değil :) rekor 23 maç ile mustafa denizli'deymiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray resmi hesabına yaz bunu. Hatta herkes yazdı bu istatistiği, yalanlayanı görmedim..

      Sil
    2. 2000 2001 sezonunda Mustafa Denizlinin Fenerbahçe ile iç sahada 17 maçın hepsini kazandığını hatırlıyorum. O istatistik Süper lig tarihi değil de Galatasaray tarihi için geçerli olabilir.

      Sil
  6. locko+assignon mu yoksa rıdvan+zekinin mi gelmesini isterdiniz..yoksa boeyden gelen paranın hepsini harcayıp dordünü de almak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu soru ironi mi ??? assignon+locko tabi ki

      Sil
    2. Soru bile değil hatta bu. Zeki ve Rıdvan Kaan Ayhan Barış Alper den fazlasını vermesi mümkün değil.

      Sil
    3. Kaan Ayhan İçin de aynı şeyleri söylemiş yanılmıştık. Zeki gelecekse umarım bizi yanıltır.

      Sil
    4. Locko + Assignon elbette de iş bizi sıtmaya razı edecek gibi görünmekte..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir