16 Ocak 2024 Salı

Galatasaray 2-1 Kayserispor, bizi nasıl olsa şampiyon yapmayacaklar diye mi düşünülüyor


Halil Dervişoğlu'nun termemiz müdahalesi sonrası Mertens'in golü verilmiş olsa maç ilk yarıdan 2-0. Avantajı büyük de, Galatasaray için o an maç bitti diyebilir miyiz? Konuşmamız gereken mesele bu bence. Kafaca bir vazgeçmişlik var. "Bizi nasıl olsa şampiyon yapmayacaklar" dercesine bir hava bu. Kayserispor karşısında iyi oynadığımızı söyleyemeyiz. En azından daha mücadele eden, savaşan bir takım görürüz diye düşünüyordum. Mertens ve Barış Alper Yılmaz dışında isteyen var mıydı?

37 yaşındaki Mertens saha içinde en önemli hücum opsiyonu. Mertens Baba'ya artı yazar, büyük özveri deriz. Takım için ise sağlıklı değil. Mertens'i ekonomik kullanamıyoruz ve alternatifi yok şu an. 4-2-3-1 oynadığın sürece Mertens'e mecbursun, elinde daha iyi bir 10 numara yok. Zaha tüm hızını kesiyor, Tete ise bitiremiyor. Bitiremediği gibi de aksiyon içinde yok. Kerem Aktürkoğlu'nu da aradı bu takım. Icardi yok, Kerem Aktürkoğlu yok. Mertens'in skoruna bakıyorsun sadece.

Halil Dervişoğlu'nu forvet kullanmak, 9'suz oynamak demek. Baran Demiroğlu 10 dakikada daha net forvet performansı veriyor. Eyüp Aydın oynuyor, elindeki 8'lerden daha iyi durumda. Anlamadığım şu, 1-0 öne geçiyorsun güzel de, 1-1'e kadar niye sahada değilsin? Sivasspor deplasmanı da aynısı oldu. İlk yarı oyunu beğendim, 1-0 önde de tamamladın. 1-1'e kadar ise tempon düştü, geriye çekildin. Kendi sahanda Kayserispor'la oynarken bile bu özgüvensizlik mevcut.

1-1'e gelince bir anda artan tempo, mücadele etmeye başlayan futbolcular. Zaha dahi biraz kıpırdadı. O zaman ilk yarıdaki görüntüsü neydi? Gökhan Sazdağı karşısında dahi 1 tane başarılı çalımı yok, neyi anlatıyoruz. Tete'ye tek tük 1-2 pozisyon geldi, bitiricilik yerlerde. Onda da oyun içi katkısı yok. Mertens tek başına ne yapabilirse onu yaptı. Şut attı, pres yaptı, gol attı, asist yaptı, her aksiyonda o vardı. Bu adam 37 yaşında.

Savunmada da dalgınız. Orada da seni Muslera ve Nelsson ayakta tutuyor. Abdülkerim Bardakcı da bu maçta dağınıktı, Torreira öyle. Ciddi anlamda odak sorunu var. Bizi nasıl olsa şampiyon yapmayacaklar diye düşünüyor olabiliriz. Ciddi şekilde silkelenmek şart. Hepsinden önce de 11 istikrarı oluşmalı. O senkronu tutturmak da transferden geçiyor. Bir an önce aksiyon almak ve Trabzonspor deplasmanında güçlü kalmalı.

27 yorum:

  1. Bizi şampiyon yapmayacaklar diye düşünen futbolcu varsa bugün kadro dışı bırakılmalı. Bu düşünce ezik camialara yakışan loser kafaların düşüncesidir ve Galatasaray'a yakışmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kafalar orada sanki, oyuna başka bir anlam bulamadım..

      Sil
    2. Nasıl düşünmesin adamlar kaç haftadır doğranıyor takım. Kaç kişiye karşı mücadele ediyoruz her maç. Ali Koç yönetse maçı bu hakemlerden daha iyi yönetir. Hakem eyyama açık açık başlıyor son da bulmuyor maç sonuna dek devam ediyor.

      Sil
    3. Düşünecekler elbette ama futbol olarak bu kadar gerilememek gerekiyor.

      Sil
  2. Zaha 37 yaşındaki mertense bakıp utansın biraz, 2.lig topçusuna karşı bile üstünlük kuramadı gerçekten çok büyük hayal kırıklığı, he bir de Okan hoca da artık gençlere güvensin hala ndombele izliyoruz orada eyüp varken, gına geldi şu oyuncunun cvsine göre oynatma mevzusundan, babası bile ndombeleyi oynatmaz Okan buruk hala oynatıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence oynamak istemedi, başka bir tarif yok. Özellikle de ilk yarıda oynadığı oyunun.

      Sil
  3. Ndombele de iyi geldi gözüme hatta adam bazı pozisyonlarda topsuz oyunda da takımı yönetiyor. Bu maç Torreira Abdülkerim hakikaten vasatlardı. 1 ay önce gitsin dediğimiz Nelson sahanın en iyilerindendi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç iyi değildi bu maçta. Hücumda sorumluluk yok, topu alıp süremiyor bile.

      Sil
  4. Eyüp Adın aradığımız o ortasaha oyuncusu. 10 numara ve sağ açık transferi yap kapat transferi. Sol bek Kazımcan, Barış Alper rahat taşırsın. Adamdan Burak Yılmaz çıkartmaya çalışıyorduk sol bek çıkarttık. Zamanla daha da iyi olacaktır. Zamanlama ve defansif pozisyon bilgisini artırdığı takdirde çok iyi yerlere gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndombele'den bekleyip alamadığın o dikine çıkışları da yapıyor.

      Sil
  5. Zaha belli bölümlerde istiyor, istediğinde de etkili oluyor. Mesele fizik kondisyon gibi değil de mental gibi görünüyor. Kerem Aktürkoğlu maçıydı. Halil için çok kötü yorumlar var ama bir forvetin yardımcısı kıvamında bir oyuncu. Mücadelesini veriyor ama tam bir forvet gibi düşünmek zarar verir. Eyüp Aydın-Berkan Kutlu kupa maçında umarım bu ikiliyi izleriz. Eyüp top kontrolü, yer tutuşu falan iyi görünüyor lakin 11 başlayınca daha net anlarız. Baran şu yoklukta forvet oynamalıdır. Halil Mertens rotasyonu gibi daha mantıklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstiyor da, istemesi mi beklenecek. Neden tüm maçı sürüklemiyor?

      Sil
  6. Yaşananlar takımı olumsuz etkilemiş. Saha dışına çekilmeye çalışılıyoruz sürekli. Hergün yalan olan tuhaf haberler çıkıyor. Yönetim maalesef çok pasif kaldı ve kendi içlerinde şampiyonluk gitsin şeklinde düşünenler var galiba.Okan Hoca elinden geldiğince mücadele ediyor ama nereye kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetim dişini ancak bu maçtan sonra göstermeye başladı ama geç kaldı.

      Sil
  7. Okan hoca ne şanslı adam kıskanıyorum. Ben maçı izlemek için bir dünya para veriyorum ya TV den ya stadta uzaktan izliyorum ama adam hem saha kenarında en yakından izliyor hem de üzerine para alıyor. Aslında temelde ikimiz de aynı şeyi yapıyoruz sadece maç izliyoruz işte. Hatta ben çıkar artık şu zaha yı takımı batırıyor falan diyorum o onu bile görmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımı da şampiyon yapıyor, o senin kadar kutlayamıyor. Ama sen çiftetelli oynuyordun geçen sezon. Şanslı adamsın.

      Sil
  8. Ndombele de neden ısrar ediliyor? Sene sonunda bonservis verip alacak mıyız bu adamı? Yani bu adama 15 milyon Euro verilir mi? Kaan Ayhan kerem Demirbay kenarda oturuyor, kendi oyuncun bu adamlar ve oyuna girdikten sonra etki ettikleri de ortada, o zaman niye ndombele oynuyor? Yada hadi Kaan i Kerem i dinlendireceksin neden gençleri yazmıyorsun kadroya da ndombele yi yazıyorsun hocam? Halil e niye bu kadar katlanıyorsun sahada olduğu sürece hiç bir şey vermediği ortada. Sonra diyoruz ki erencan alınsın. Niye gelsin ki adam böyle forma adaleti olmayan bir takıma? Berkan da dönüyormuş maalesef. Ben gençlerin yerinde olsam sezon sonu ayrılırım takımdan. En eksik halde dediğin zamanda bile hoca beni nasıl olsa oynatmaz etikete bakar sahada hiç bir şey yapmayan zaha tete ndombele varken sırf isimleri var diye onları oynatır ben forma yüzü göremem bu takımda der ayrılırım. Yazıktır günahtır bu gençlere. Son 5 dk 10 dk oynatarak kazanamazsin hocam sen bu çocukları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum. Eldeki alternatifler belli diyeceğim de, Eyüp Aydın geliyor işte. Kaan Ayhan da kenardaydı.

      Sil
  9. Tete niye oynamıyor diye eleştiriyorduk oynuyor olmasının da bir fark yaratmadığıni gördük artık sanırım. 3 milyon Euro para verilen adamın 3 liralık katkısını göremedik. Rashica nin kalitesi yetmez şampiyonlar ligi ne diyordu bazı arkadaşlar o yüzden tete alındı vs gibi savunmalar yapıldı bir de. Yıllık 3 milyondan 4 senede 12 milyon para verilen ki daha imza parası falan da var bunun üzerine. Kim verir tete ye bu parayi bundan sonra? Kime satacaksin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tete gün geçtikçe gerilemiş ve artık mevzudan kopmuş maalesef.

      Sil
  10. tete'nin talibi varsa 1m€ 'ya bile satarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bedavaya bile bırakırım. Maaş yükünden kurtulmak bile çok iyi olur. 3 m€ mevcut kur ile yaklaşık 100 milyon lira yapıyor. yazık günah o kadar paraya.

      Sil
    2. Umarım çıkar talibi. Şu an ancak kiralarız sanki :(

      Sil
  11. berkan'i da çok beğendim. takıma enerji katmasının yanında topla ilişkisi de iyi. berkan'in top kullanma yetisi pek dillendirilmiyor ; sanki sadece koşan basan bi oyuncuymuş gibi lanse ediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu, Torreira'yı alternatif altına alacak. Rolü bu ve iyi yapar.

      Sil
  12. Bu kadar zor olmamalı bu maçlar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir