15 Ocak 2024 Pazartesi

Erencan Yardımcı & Galatasaray, şimdi tam zamanı


Pendikspor, Umut Nayır ve Thiam hamlelerini gerçekleştirince, Erencan Yardımcı için ayrılık vakti geldi diye düşünüyoruz. Erencan Yardımcı'nın görüntüsü gayet iyiydi. Ön alandaki hareketliliği, kanatlara deplase hali, çalışkanlığı değerliydi. Gol sayısı da fena değil. Fizikli futbolcu. Açık alanda da var, sırtı dönük de oynar. Çalışkanlığıyla zaten senin ön alandaki baskına, pres oyununa direkt uyuyor. Galatasaray adına gelecek için önemliydi diyordum da, bence bugünden başlamalı.

Elinde Icardi olsa da, kenardan hamle noktasında da bu tarz bir forvet gerekiyor. Bakambu'dan son dönemde katkı alındı ama belli bir yaş haddi var ve Galatasaray'da geleceği o kadar uzun değil. Erencan Yardımcı'nın gelir gelmez 2. forvet olarak oynamaya başlayacağına inanıyorum. Diğer yanda da kanat gibi kullanabiliyorsunuz. Orası için de bir opsiyon. Yerli, altyapından yetişmiş, Avrupa için liste bildirirken +1 isim demek sana.

Potansiyeli de yüksek. Avrupa'dan çeşitli takımların ilgisi var. Bizim futbolcumuz gözüyle bakıyorum. Çeşitli futbolcuların elinde iyi gençler var ve Milli Takım'ın geleceği adına opsiyon oldular. Erencan Yardımcı, Galatasaray'dan ayrı olduğu sürede ciddi bir gelişim sağladı. Önce Alanyaspor, şimdi de Pendikspor'da. Bunu da Süper Lig'de yapıyor olması kıymetli. Galatasaray'a maliyeti uygun olacaktır, kaçırmamak lazım.

Onun da bu teklifi kabul edeceğini düşünüyorum, çünkü oynayacak. Her maç oyuna mutlaka girecek. Icardi büyük bir istikrar elbette de, Erencan Yardımcı'yı birlikte de kullanabilirsin. Icardi'nin olmadığı bu haftalarda forma zaten direkt onun. Maliyet uygun, altyapından yetişmiş olmasının avantajı var. Kaçırmamak gerekiyor. Yatırım bir noktada, gelecek için elini güçlendiriyor. Okan Hoca da bu tarz forvetleri kullanmasını çok iyi biliyor.

18 yorum:

  1. Her maç nasıl oyuna girecek anlamadım. Dokunulmazlığı olan ve ne kadar kötü de olsa asla oyundan alınmayan bi İcardi var. Bakambu bile oynatılmıyor. ErenCan'ın yerinde olsam, ilk 11 oynayacağım bi takıma giderim. Hele ki oynamanın tadını almışken ve çok da iyi bi gelişim içerisindeyken..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her maç oyuna girecek. Çünkü sadece forvet oynayan biri değil.

      Sil
  2. İcardi geri geldikten sonra maçlarda bir dakika bile süre alamayacağını bildiği için gelmeyecektir haklı olarak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenardan her maç oyuna dahil olacaktır..

      Sil
    2. İcardi'nin oyundan çıkacağını sanmıyorum. Şimdi dzeko arayı açtıkça hırs yapmıştır.

      Sil
    3. asıl problemimiz böyle şeyler işte. icardi'nin oyundan çıkmayacağını biliyoruz. karar mercii icardi'nin isteği değil, okan buruk olmalı.

      Sil
    4. Olay çıkması değil, yanında da oynayabilir.

      Sil
  3. Ben dahil futboldan azcik anlayan herkes halil dervisoglundan daha futbolcu ereni kıyas bile etmem gelsin oynasın tabiki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halil forvet arkası değerlendirilirse çok daha yararlı olur.

      Sil
    2. Bence de, Halil Dervişoğlu forvet arkası için opsiyon olur.

      Sil
  4. İcardi varken çok az süre alıcaktır bencede

    YanıtlaSil
  5. Halil kapanan takima karsi tek forvet oynayamiyor daha once de oynayamiyordu ama dedigin gibi Erencan bunu genc yasinda hem de Super Lig'de yapti, önü acik bir potansiyel hemen geri alinmali bence de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açılan takıma da tek forvet oynayamaz. Forvet arkası oynaması lazım.

      Sil
  6. Halil 10 numara oynarsa daha etkili oluyor. Erencan gelirse çok iyi olur. Altyapıdan yetişmesi ayrıca önemli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Avantajın bu Avrupa listelerinde.

      Sil
  7. Inşallah olur bizim beceriksizler ezeli rakiplere kaptırmasınlarda

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir