16 Ocak 2024 Salı

Bugünlerde bizi Mertens Baba ayakta tutmakta


Bu sezon adına Mertens için beklentim, geçen sezonun Mata rolünü almasıydı. Mata'dan bekleyip de alamadıklarımız vardı. Saha dışında etkisi büyük olsa da, saha içinde beklentiyi tam anlamıyla karşılamadı. Mertens'in orada gösterdiği müthiş istikrar, işi çok fazla Mata'ya götürmedi. Mertens ise sezon sonuna doğru doğal olarak düştü. Çünkü yaş haddi var ve ekonomik kullanamadık. Şu an da aynı şeyi yapıyoruz.

Onca iddialı hücum transferi arasında iş yine dönüp dolaşıp Mertens'e bakıyorsa, orada sıkıntı vardır. Zaha sahada, Tete sahada ama etkileri yok. Halil Dervişoğlu'ndan zaten 9 katkısı alamıyorsun. Mertens bu maçta sahada olmasa gol atabilir miydin? Maç trafiği arttı ve üst üste 11 oynuyor. Mecbursun çünkü, elinde daha iyi bir 10 numara yok. İşin kötüsü bu haftalarda skor yükü de sadece ona bakıyor. Ekonomik kullanmıyoruz ve ilerisi için tehlike.

Bu sezon bir Süper Lig maçında en fazla şutta payı bulunan oyuncu Dries Mertens (vs Kayserispor).  
Gol: 1 
Asist: 1 
Şut: 5/9 
Şut pası: 4 
RCS topla buluşma: 10 
Orta: 5/9 
İkili mücadele: 4/9 
Çalım: 3

Opta istatistiği bu şekilde. Hücum anlamında her istatistikte var. Gol, asist, şut, mücadele, orta, çalım, rakip ceza sahasında etki. Ne ararsak yani. Dakikalar geçtikçe yorgunluk kaynaklı şutların gücü azalsa da, Mertens'i oyun 2-1'e gelmeden kenara alamazdık. Preste de var bir de, tüm yarı alanda rakip kovalıyor. Normal olan, Mertens'i son 25 - 30 dakikalarda, daha ekonomik şekilde kullanmaktı. Trabzonspor maçında da 11 oynayacaktır.

Galatasaray'ın acilen 10 numara transferi yapması gerekiyor. O 10 numaranın da ciddi anlamda skor katkısı lazım. Mertens'in gencini bulmanın maliyeti çok ama profil de bu. 10 numara ihtiyacı da Mertens'in kötü olduğundan değil, tam aksine ekonomik kullanmak için. Zaha yok, Tete yok, Ziyech olsa da yok. Yine dönüp dolaşıp, geçen sezon bizleri ayakta tutan futbolculara bakmak durumundayız. Sezon başarıyla bitecekse, Mertens'in bu haftalarda aldığı sorumluluğun altını çizeceğiz.

21 yorum:

  1. Bu adamla 30 lu yaşlarda tanışmış olmayı o kadar isterdim ki. Yaş 37 hala mücadelenin içinde! Hadi biz ekonomik kullanmıyoruz kendisi de mücadelesinden ödün vermiyor. Kendisi de aynı hatayı yapıyor. Zaha geçen seneki Mata gibi sahada takılıyor. İddia ediyorum Matanın katkısı daha büyüktü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterdim ama o dönem 50 milyon'un aşağısına alamazdık.

      Sil
    2. (Emre)
      Aslinda yasi 30 olan Mertens'e tarzi cok benzeyen biri var: Rafa. Benfica da søzlesmesi son 6 ayina girdi. Tarzlar cok yakin birbirine. O da pres icinde var. Hizli, minyon tipte oyuncu. son yillardir 10 numara oynuyor. Mertens sonrasi Mertens tarzinda biri olmali. En dogru isim bence Kamada'dan da fazla Rafa. Kamada oyun kurmada eksik biraz. Rafa hem iyi bitirici hemde iyi bir oyun kurucu. Etiket olarak bakilmamali. Duzenli 11 oyuncusu Benfica da ve cift haneli rakamlara ulasacak gibi sezon sonu. Ya tutarsa transferi degil Tete ve Ziyech gibi. Net ve kaliteli bir isim. Umarim Scout ekibimiz de Rafa'yi ønerir teknik ekibe. Tabii talipleri de olur

      Sil
    3. Düşünülebilir, bilmiyorum. Ama yatırımlık bir isim tercihim olurdu. Ya da Kamada tarzı isimler.

      Sil
    4. Bizim oyun kurmayla ilgili bir problemimiz yok. Bağlantı sorunu var. Bitirmekte ceza sahası içinde harekette eksiğiz. Kamada tam aranan isim.

      Sil
    5. Zaten bizim forvet arkası profilimiz 2. forvet gibi oluyor.

      Sil
  2. Maliyeti düşünmezsek tercihiniz Kamada mı Bakasetas mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kamada tabi, soru mu bu :)

      Sil
    2. Bakasetas da iyi oyuncu tabelası daha yüksek ama onunla topu dağıtma noktasında sorun yaşaman muhtemel. Kamada daha komple bir oyuncu. İzlediğim kadarıyla Lazio günleri kötü geçmesinin sebebi de onların oynadığı oyunla alakalı bizim sistemin oyuncusu kendisi.

      Sil
    3. Yaş da var bir de, düşüş evresi artık.

      Sil
  3. Geldiği gün transferleri öven arkadaşların şimdi ne kadar hatalı olduklarını artık anlamışlardır diye düşünüyorum en azından böyle umut ediyorum çünkü daha geldikleri gün bu adamlarla olmaz diyebilen çok az kişi vardı ve futboldan anlamamakla falan bile suçluyorlardi böyle düşünenleri. Gelinen noktada ön tarafta sadece bugün 37 yaşındaki mertens konuşuluyorsa ne kadar rezalet bir transfer politikası izlendiği herhalde anlaşılmıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsim vererek bu eleştiriler yapılsa, hak da verilir. Haklıymışsınız denir ama adsız yazınca, yazıldı mı yazılmadı mı emin olamıyor insan :(

      Sil
  4. Zaha , Ziyech ve Tete mümkünse gönderilip Zaniolo gelsin. Bir de 10 numara ve solbek alıp transferi kapatalım.

    YanıtlaSil
  5. geçen haftalarda çok söyledim bunu. kerem ve zaha gibi leş atanlar dururken mertens oyundan çıkarılıyordu. yürüse bile sahada kalmalı bu adam. gole ihtiyacın varken bu adamı çıkaramazsın. takımda beyni olan tek oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecbur yine yazıyorum. Pil bitiyor, yaş 37. Böyle üst üste oynatırken, bir noktadan sonra devreden çıkacak :(

      Sil
    2. Geçen sezon düşüşü çok kötü olmuştu. Pres gücü geçen senenin de altında doğrusu. Süreklilik vermek demek o pili erken bitirmek oluyor. O zaman da geçen sezon son 5-6 lig maçındaki Mertensi izleriz ve bu daha erken olur.

      Sil
    3. Kerem olmadığında gol pozisyonuna dahi zor girdik. Kerem'i bitiricilik konusunda eleştirelim ama saha içinde hücumda takımı taşıyan o. Mertens zor maçlarda 11 oynarsa sıkıntı yaşarız. Kerem -Mertens -Barış üçlüsüne geçmemiz gerek. Tabi sol bek bulursak:)

      Sil
    4. Ekonomik kullanmazsan düşer, ilerleyen haftalarda nefes bile alamaz.

      Sil
  6. Bu sene gelen oyuncuların hepsini de sampiyonlar ligi kozuyla getirdik fakat sorun şuydu: şampiyonlar ligi döneminde bu adamlar hazır değildi. Sonrasında onlar biraz hazır gibi olunca da şampiyonlar ligi bitti. Şimdi de takımı pek takmıyorlar lig maçlarında. Bütün bu şartlarda Mertens gibi kaliteli gerçek futbolcular yine sahneye çıkıp bizi kurtarıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz dönemi maalesef etikete kanıp, senkronu kaçırdık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir