6 Ocak 2024 Cumartesi

Halil Dervişoğlu'na bu süreçte çok iş düşecek


Icardi'nin yokluğu hesapta yoktu. Aslında bir anlamda eğrisi doğrusuna geldi. Dinlenmesi gerekiyordu, sakatlığı tamamen geçmeliydi. O ise oynamakta ısrar ediyordu ve bu durum hem kendisi, hem de takım için faydalı bir duru değildi. Icardi'nin tam anlamıyla iyileşip, ligin 2. yarısıyla birlikte bildiğimiz o etkisine geri dönmesi gerekiyor. Tabi Icardi'siz geçecek 2 maç kolay olmayacak. En kötü hali dediğimiz zamanda dahi büyük bir oyun aklıydı. 

Bakambu'nun yokluğu burada handikap. Tam da onun zamanıydı işte. Son haftalarda oyuna sonradan dahil olup, maça da etki etmeye başlamıştı. Bu süreçte 11 oynayarak, artık iyiden iyiye denkleme dahil olabilirdi. Konyaspor karşısında eksik çok maalesef. Forvet için oynayabilir diyeceğimiz birçok isim var da, hiçbiri içimize tam anlamıyla sinmez. Okan Hoca'nın belli bir oyun planı var. O oyundan ödün verecek mi, asıl soru bu.

Boey da yokken, Barış Alper Yılmaz'ın forvet oynayacağını düşünmem. Bence sağ bekte o başlar. Kaan Ayhan'ı da sağ bek beklemediğimi daha önce yazmıştım. Bek sorunu olmasa, forvet için olmazsa olmazım Barış Alper Yılmaz olurdu. Mertens'in 9 numara geçmişi fazlasıyla derin ama bu da önceki dönemde kaldı. Oyun tarzı itibarıyla sahte 9 gibi oynayacak, sık sık orta sahaya yaklaşacak derken, alışık olduğumuz düzenin dışına bizleri çıkaracak.

Zaha da forvet için bir opsiyon. Fizikli bir kanat, forvette de yer yer sırtı dönük oynayabilir. Bağlantıyı ne denli sağlayabilir bunu bilmiyorum tabi. 2. forvet olmakla, tek forvet oynamak farklı şeyler. Benim bu maçta forvet tercihim Halil Dervişoğlu olur. 3. forvet olarak katıldı bu takıma. Icardi ve Bakambu yoksa, o tercih edilmeli. Fırsattır nihayetinde. Forvet olarak kendisini ben de çok tutmam ama daha iyi bir opsiyon da yok gibi.

Halil Dervişoğlu'na bu süreçte çok iş düşecek. Icardi'nin varlığında da düşecekti, onun yokluğunda üzerindeki yük daha artacak. Forvetin arkası ve özellikle kanatlarda alacağı süre artacaktı. Ziyech de yok, alternatif sayısı kısıtlı. Kulübeye bakınca, hücuma hamle için Halil Dervişoğlu an itibarıyla opsiyondu. Icardi yokluğunda ise bence ilk 11 için varlığı önem kazandı. Bu şansı iyi değerlendirmeli ve "potansiyel" diye adlandırdığımız günleri hatırlatmalı.

4 yorum:

  1. Halil Dervişoğlu'nun 9 numaradan ziyade 10 numara olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum ama şu an elde opsiyon yok.

      Sil
  2. Zaha ile çift forvette nasıl olurlar?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir